Vlogolj a midlife crisisról!

mészáros,karl meszaros,amerikai,midlife crisis,életközepi válság
Forrás: MEL Magazine
Előfizetek

Egy magyar származású úr úgy döntött, dokumentálja a életközepi válságát a YouTube-on.

Karl Meszaros a napokban lett 48 éves és senki sem mondja róla, hogy a középkorúak válságát éli - ő mondja saját magáról.
Minden úgy alakult az életében, ahogy szerette volna: van egy szerető felesége, négy gyereke, egy kellemes otthona Észak-Michiganben és húsz éve dolgozik egy csiszolópapír-gyárban.

Aztán a sógora megnősült Maui-n.

Nem is akartam elmenni. Nem szerettem elhagyni az otthonom. De a feleségem szereti az összejöveteleket, úgyhogy elmentünk. Földrengető élmény volt.

- meséli a Mel Magazine-nak.

Egy csomó ember vett körül, akik mindenféle dolgokkal foglalkoznak és nem ismertem egyiküket sem. Rájöttem, hogy soha semmit nem csináltam. Mármint, nem utaztam még, évről évre öregebb leszek, muszáj csinálnom valamit!

Meszaros
forrás: MEL Magazine
Meszaros és felesége

Hazamentek Michiganbe, de a kisördög nem hagyta nyugodni.

Jó munkám van a csiszolópapír-gyárban, jól megélünk, semmi gond, de mégis, ugyanazt a melót végzem húsz éve. Észre sem vettem, hogy rutinná vált, muszáj csinálnom valamit, lehet, hogy másik munkahely után kéne néznem. Amikor hazajöttünk Hawaii-ról és visszamentem dolgozni, rájöttem, hogy a csiszolóanyagok arra születnek, hogy szétporladjanak. Semmi értelmük azután, hogy az ember elhasználta őket. Tudom, hogy dolgozó emberként el tudom tartani a családom, de mégis, csinálok bármit azon kívül, hogy túlélem a napot? Bármivel is hozzájárulok a világhoz?

Ekkor kezdett videókat gyártani a YouTube-ra, ahol igyekszik körbejárni az idősödéssel járó identitásválság kérdését.

Érdekes dolog történt tavaly, ami mondhatjuk, a kamera elé lökött: a fiam leérettségizett. Ilyenkor a szülőknek hasznos tanácsokat kell adniuk, ezért felálltam és azt mondtam, "Figyelj, úgy nőttem fel, hogy gyárakban dolgoztam. A gyár mindig ott lesz neked. Bármikor végezhetsz kétkezi munkát, jól meg fogsz élni belőle. De szerintem próbálj ki valami mást! Most otthon laksz. Nekem semmi bajom nincs ezzel, szóval, használd, amit megteremtettem, hogy kipróbálj valami újat!"
Aztán rájöttem, hogy ezt nekem kéne csinálnom. Ez nem csak egy tanács a fiamnak, ki kell találnom, hogy én mit tudnék tenni, különben úgy halok meg, hogy azon siránkozom, mit nem tettem meg eddig..

A midlife crisis egészségtelen végletei
A midlife crisis egészségtelen végletei 6 biztos lépés hogy te is elkúrd a házasságod!

Erre hegyezi ki a csatornáját: következetesen mesél arról, mit él át, szeretne utazni és fontos dolgokat megosztani, mint például milyen elveszíteni és feldolgozni egy közeli barátot, rokont, vagy munkatársat. Az erről szóló kétrészes videója épp készülőben van.

meszaros
forrás: MEL Magazine
Meszaros és családja

Amire már a legelején rájöttem, hogy egy csomó férfi csak beszélni akar az életéről. Rengetegen vannak, akik küszködnek és nehéz nekik, hogy ezt megosszák a barátaikkal. "Nem érzem magam teljesnek és ez idegesít", persze, mert férfi vagy, a férfi pedig legyen férfi, neked kell irányítanod a sorsod, meg az összes többi baromság. Ahogy jönnek a videók, szeretnék egy közösséget építeni, ahol férfiak és nők nyugodtan elmesélhetik, ha valami bajuk van. Próbálok mindenkivel törődni, aki csak a csatornámra téved. A srácok csak dumálni akarnak, egy biztonságosabb online helyet, mint amikre egyébként kattintanak.

MEL Magazine

Tovább olvasok
Az orosz Lana Del Ray nem énekel, de legalább olyan bájos

Persze lehet, hogy csak a nosztalgikus filterek tévesztettek meg minket. Már megint.

Veronica újra nyomoz

Tizenkét évvel a lezárást követően a weben tért vissza az évezred egyik legjobb krimisorozata.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem