Magyarország legjobb cukrászdája miatt irány Vác!

Magyarország legjobb cukrászdája miatt irány Vác!
Előfizetek

Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz idei újításként nem csak az éttermeket, de a cukrászdákat is listázta. A 10 legjobb cukrászda között több a vidéki, mint a budapesti.

Az étteremkalauz munkatársai és a szerkesztőség egy-két tagja is tesztelt, de fontosnak érezték az idei külföldi zsűri elnök Enrico Cerea és a tavalyi zsűri elnök Giancarlo Perbellini szakértő véleményét is, hiszen mindketten 3-4 generációs családi TOP cukrászdákat üzemeltetnek Olaszországban. Nekik köszönhetően nemzetközi szaktekintélyek is részt vettek a folyamatban.

Mit nevezhetünk cukrászdának?

Fontos tisztázni, mielőtt a legjobb hazai cukrászdákra rátérünk, mit tartottak a tesztelők cukrászdának. Azokat a intézményeket tesztelték, ahol a vendégek desszerteket, tortákat, süteményeket, apró süteményeket, fagylaltokat, parfékat, kávé féleségeket és üdítő, frissítő italokat tudnak fogyasztani és igényük szerint azt onnan elvinni.

A Dinig Guide szerkesztősége 100 cukrászda meglátogatását követően választotta ki azt a 65 cukrászdát, melyek végül bekerültek a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2018-as kiadványába, mely már kapható az újságárusoknál.

Ezek után íme a lista! Hova érdemes menni, ha valami finom süteményre vágyunk? Honnan rendeljünk tortát? És honnan érkezzen következő Karácsonykor a bejgli, ha lusták vagyunk otthon elkészíteni?

Kép

2018-ban a Nespresso-Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj nyertese a Mihályi Patisserie

Az idén márciusban 10. születésnapját ünneplő, egykor Desszert Szalon néven futó váci cukrászműhely ma már nemes egyszerűséggel a Mihályi Patisserie nevet viseli, és 2018-ban a Nespresso - Dining Guide az év cukrászdája díj nyertese.

Az alapító Mihályi László a klasszikus, minden értelemben vett cukrász, az úgynevezett francia cukrászati stílus magyarországi megteremtője, úttörője. Dolgozott számos helyen Ausztriától Norvégián át Shanghai-ig, de megfordult és többször tanult Japánban és Franciaországban is. Elhivatott ember, aki a külföldön megszerzett tudást és tapasztalatot építette be karrierjének sok-sok előkelő állomása után a váci cukrászdába.

Ez a cukrászat egyedülálló az országban, hosszú évek óta töretlen a sikere. A desszertek választékában megtalálhatóak a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára már ikonikussá vált Dobos desszert, vagy a “Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Cafe, de a választék részét képezik a formabontó megvalósítások, például a nagyon sikeres, ma már 10 éves Barangoló desszert és a francia és olasz inspirációk.

A TOP10 CUKRÁSZDA A VOLKSWAGEN-DINING GUIDE TOP100 ÉTTEREMKALAUZ 2018 SZERINT:

Mihályi Patisserie – Vác

Auguszt Cukrászda (Fény utca) – Budapest Bergmann Cukrászda – Balatonfüred Neked – Budapest Desszertem – Miskolc Dolcissima – Budapest Gerbeaud – Budapest Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda – Sopron Solier - Gödöllő Százéves Cukrászda – Gyula

TOP 10 vidéki cukrászda A VOLKSWAGEN-DINING GUIDE TOP100 ÉTTEREMKALAUZ 2018 SZERINT ABC SORRENDBEN:

Mihályi Patisserie – Vác

Arácsi Cukrászda – Balatonfüred
Bergmann Cukrászda – Balatonfüred
Desszertem – Miskolc
Harrer – Sopron
Jókai Cukrászda– Pécs
Solier – Gödöllő
Százéves Cukrászda – Gyula
Villa Gréta – Siófok

A felsorolás nem rangsor. Csak a legjobbat választottuk ki, a többieket ABC sorrendben tesszük közzé.

NÉHÁNY SZÓ A TÖBBI CUKRÁSZDÁRÓL

Auguszt Cukrászda (Fény utca) – Budapest

Auguszt Elek 1870-ben nyitotta meg első cukrászdáját, így a család aktívan alakítja és képviseli a magyar cukrászművészetet immár 148 éve. Az államosítás után a budai Fény utcában nyílt meg emblematikus üzletük 1957-ben, ahol a dinasztia negyedik generációját képviselő Auguszt József cukrászmester személye a klasszikus Auguszt-minőség garanciája. Az újító szellemet, és az új cukrászati trendek ötvözését a családi hagyományokkal felesége, Ibolya képviseli. A legjobb alapanyagokból készülő ínyencségeket patinás, polgári környezetben fogyaszthatjuk el.

Arácsi Cukrászda – Balatonfüred

Közel Balatonfüredhez, mégis távol a Tagore sétány forgatagától található az Arácsi cukrászda, amely mindenképp megér egy kitérőt. Ezt már nemcsak a környékbeliek tudják. Maga a cukrászda nem nagy, a választék mégis nagyon széles. A süteményeken érződik az alapanyagok iránti igényesség, a kínálatban a klasszikusok és új kedvencek is szerepelnek. Az islert nyitás óta számozzák, már jóval 6000 felett tartanak.

Bergmann Cukrászda – Balatonfüred

A nagymúltú, valamilyen formában 80 éve működő családi vállalkozás az egyik legbiztosabb pont a Balaton északi partjának cukrászdái között. a békebeli hangulatú helyen a kínálatban helyet kapnak a klasszikusok is, azonban a modern kor elvárásainak megfelelő sütemények is. nyáron kényelmes terasz teszi vonzóbbá a Bergmannt. A krémes emblematikus!

Desszert.neked – Budapest

A Desszert.neked története egy újlipótvárosi szuterénben kezdődött, és egy ékszerdoboz-szerű, franciás hangulatú üzletben csúcsosodott ki a Paulay Ede utcában, amely azóta is a város egyik legjobb újhullámos cukrászdája. a társalapító és kreatív cukrász Korponai Péter ugyan már nem erősíti a csapatot, valószínűsíthető, hogy a tudás, amit ott hagyott, ott tartja a Desszert.nekedet a legjobbak között.

Desszertem – Miskolc

Kelet-Magyarországon a cukrászdák kínálata kevésbé tartott lépést az éttermek emelkedő színvonalával. épp emiatt bátor lépés volt egy francia (és modern magyar) stílusú desszertműhely létrehozása. Borsos Zsuzsanna a Csalogány 26-ban dolgozott pastry-chefként, és az ő segítségével tették le a Desszertem alapjait is Miskolcon. a képviselőfánktól a csicsókás mille-feuille-ig minden van.

Dolcissima – Budapest

A Dolcissima nem más, mint Davide Deligio “játszótere”. Az olasz cukrászmester bariból érkezett tíz éve, és pék múlttal is rendelkezik. A Frankel Leó úti cukrászdában látványkonyhában készíti a dél-olaszországi tradicionális édességeket, kompromisszumok nélkül. a canollo és a sfogliatelle emblematikus, de a többi sütemény és fagylalt is kiváló alapanyagból és nagy tudással készül. az élmény szicíliai kávéval teljes.

Gerbeaud – Budapest

Az idén 160 éves Gerbeaud Kávéház nemzetközileg ismert és elismert vendéglátóhely, ahol egyszerre fontos a tradíció őrzése és az innovációra való törekvés. a cukrászok folyamatosan újító szellemben vezetik a Gerbeaud műhelyét, hogy a népszerű klasszikusok a lehető legszebb formájukban kerülhessenek tányérra. a Gerbeaud csak a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgozik, és tartja a lépést a legmodernebb technológiákkal is. az árak a turistákhoz vannak igazítva, de a Gerbeaud így is folyamatosan teltházzal megy.

Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda – Sopron

Az osztrák Harrer cukrászdinasztia már négy generáció óta működő családi vállalkozás, melynek első magyarországi üzlete a soproni. Karl Harrer egykor ausztria legfiatalabb cukrászmestere volt, versenyzett Kanadában, Japánban és Szingapúrban. az első soproni üzletet 1995-ben nyitotta, a csokoládéműhely pedig 2009 óta üzemel. Ez utóbbiban csokoládékóstolókat is rendeznek. a Harrer azt képviseli, amit a megálmodója: tudást, tapasztalatot, színvonalat.

Jókai Cukrászda – Pécs

Pécs egyik legkiválóbb cukrászdája, amely francia alapokon áll. törekvései közé tartozik a minőségi alapanyagok használata, valamint a modern technológiák igénybe vétele. A Jókai Cukrászda kínálatában gyönyörűen elkészített, modern édességek szerepelnek, a műhelyben fagylalt is készül.

Solier – Gödöllő

A Gödöllői cukrászdában a tulajdonosok felmenőinek receptjei szerint készülnek a sütemények és torták, minőségi alapanyagokból. a hagyományos házi sütemények modernizált formában kerülnek tányérra, de mellettük a könnyebb, gyümölcsös desszertek is nagyon népszerűek. Ugyancsak figyelemre méltó a tortakínálat, sőt, desszert menü is elérhető.

Mónisüti – Gyenesdiás

Rendhagyó szereplő a listánkon Kövérné Kalmár Mónika vállalkozása, aki elsősorban macaront és tortákat készít megrendelésre, valamint a térség vendéglátó helyeire. Hogy csak néhány helyet említsünk, ahol Móni süt: Sopronban az Esszencia Kávézó, Szombathelyen az Art Cafe, Zalaegerszegen a Kávélabor, míg Budapesten a Pazar Caffe. Egyszemélyes vállalkozásból lett sikersztori.

Százéves Cukrászda – Gyula

A gyulai legendás cukrászda lassan kétszáz éves is meglesz már, hiszen 1840-ben alapította Salis andrás cukrászmester. a helyet 2004 óta balogh László és a Kézműves Cukrászat üzemelteti, tiszteletben tartva a hely múltját. a cukrászdában kaphatók a Kézműves Cukrászat által előállított minőségi sütemények és főzött fagylaltok, illetve Cadeau kézműves bonbonok, csokoládék.

Villa Gréta – Siófok

Egy nagymarosi házaspár édes vállalkozása az aranyparton, ahol az édességek a feleség, Szilágyi Ágnes szellemi és ehető termékei. A bevállalós páros egy régi szocreált épületet újított fel, amelynek alagsorában folyik a Dolce Vita. Szívből jövő alkotások minőségi és helyi alapanyagokból. Nyáron természetesen fagylaltot is árulnak.

Nézd meg a galériánkat> 5 kép
TOP10 CUKRÁSZDA
Tovább olvasok
Mihez kezd egy cseh modell Floridában?

Tracy nem bíz sokat a képzeletünkre.

A szupersportautó halott

Micsoda hülyeség ez a cím! – gondolhatja most, és tulajdonképpen igaza is van.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. Így most 995 Ft helyett lapszámonként csak 495 Ft! Egyéves elofizetés(10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. 995 Ft helyett lapszámonként 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem