Solo: Egy Star Wars-történet, amit mintha már láttunk volna

Solo: Egy Star Wars-történet, amit mintha már láttunk volna
Forrás: Instagram
Előfizetek

Így kötött örök barátságot Han Solo és Chewbacca.

Az alábbiakban spoileresen fogok írni a Solo: A Star Wars Story című filmről, úgyhogy ne olvass tovább, ha szűz szemmel akarod megtekinteni Han Solo legújabb kalandjait.

Túlzás nélkül állíthatom, hogy a jedikkel ellentétben nagy hatással voltak rám a Star Wars főgonoszai. Az általános iskolában mindig viselkednem kellett, mert édesanyám ott dolgozott, úgyhogy üde színfolt volt Darth Maulék jótól való ódzkodása. Ennek megfelelően gyermekkori vonzalmam révén nagyot dobbant a szívem, mikor a Sárkányok Anyja utasításokat fogadott el hegyes koponyával megáldott barátomtól.

Sokat gondolkoztam a film közben azon, milyen egy Star Wars-film lézerkard nélkül. Egy különösen sós popcorndarab után rájöttem, olyan, mint a szex gumival. Oké, király, mert hát ez mégis csak szex, de akkor sem az igazi. Ron Howardék azért mégis elhúzták a mézes madzagot, hiszen Maul bácsi megvillantotta a vérveres kétnyelest.

Sajnos sokan számítottak rá, hogy az SW-dömping bőven hagy majd kívánnivalót maga után. Az utolsó Jedik című film jelenti talán a kivételt, a megszállott Rian Johnson alkotásába nem nagyon tudtak belekötni a kritikusok. A Solo viszont nem fog ekkora sikert aratni, mert elég kiszámítható, ráadásul messze nem olyan vicces, mint az új hullám filmjei. Alden Ehrenreichra szerintem túl nagy volt Han bőrdzsekije, Emilia Clarke viszont nagyot ment Qi'ra szerepében. Kifejezetten jól sikerült eltalálni a díszleteket, simán elhiszi az ember, hogy "a múltban" játszódnak az események, és ez a része az ábrázolásnak szerencsére nem is lett szájbarágós. Kicsit lassan cammog a sztori, a "fordulatok" pedig akkor lettek volna ütősek, ha nem lettek volna ennyire kiszámíthatók. Kicsit az volt az érzésem a székből felállva, mintha ezt a filmet már láttam volna. Harmadszor pedig nem szívesen nézném meg.

A készítők persze (még) jó helyzetben vannak: ez egy Star Wars-film, úgyhogy mindenki meg fogja nézni. Kérdés, hogy meddig építhetnek még a rajongók megingathatatlannak hitt bizalmára.

Tovább olvasok
A Daft Punktól Radics Béláig

Az utóbbi évtizedben a Kerekes Band több, mint harminc átdolgozást készített nyenyerére, ezek közül tizenkét szám került fel legújabb, ReWind című lemezükre.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. Így most 995 Ft helyett lapszámonként csak 495 Ft! Egyéves elofizetés(10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. 995 Ft helyett lapszámonként 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem