Sokkolóan gonosz, de szórakoztató

mozi,ted bundy,zac efron,james hetfield,jim parsons
Előfizetek

Zac Efron kiválóan hozza a pszichopaták archetípusát.

Az Egyesült Államok egyik leghírhedtebb sorozatgyilkosa egy meggyőző, jóképű, manipulatív pszichopata, aki harminc nővel végzett. Vagy ötvennel.

Ted Bundy tehetséges pszichológia szakos hallgatóként kezdte pályafutását, dolgozott lelkisegély-szolgálatnál, segédkezett Nelson Rockefeller kampányában, később pedig jogot tanult. Szabadidejében viszont szimpatikus nőket csábított el, majd módszeresen lemészárolta őket.

zac efron,ted bundy,mozi

Története és személye olyannyira sokkoló, hogy a rajongótábora a mai napig legalább ugyanakkora, mint azoké, akik szívesen kihantolnák, hogy újra és újra eltemethessék a kegyetlen gyilkost. Karizmatikus személyisége révén könnyedén áldozatai bizalmába férkőzött, és a tehetségét kihasználva körbegyilkolászta az Államokat.

A végén viszont csak a floridai tettei miatt ítélték háromszoros villamosszékre. Annyira félt a haláltól, hogy időhúzás gyanánt egyre több és több gyilkosságot – összesen harmincat – vallott be, de a mai napig nem tisztázott, hogy ez a szám megfelel-e a valóságnak.

Az Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány című film 1969-ben csatlakozik a történetbe, amikor Bundy beleszeret az egyedülálló anyába, Liz Kloepferbe. Jóképű, okos, sármos és gyengéd férfi szerepébe bújva csábítja el a nőt, aki képtelen ellenállni neki.

Bár a pár mesébe illően boldog életet él, az idillnek hirtelen vége szakad. Tedet letartóztatják, és könyörtelen gyilkosságokkal vádolják meg. Liz eleinte nem hisz a vádaknak, később azonban egyre inkább hatalmába keríti a paranoia, a bizonyítékok fényében pedig végül kénytelen lesz szembenézni a valósággal.

Tovább olvasok
Húzd fel Jézus cipőjét!

A tizenharmadik apostol szerint annak idején Jézussal mindenhová gyalog jártak, ezért nincs kövér apostol. De cipőről egy szó sem esett.

Ünnepelj úgy, mint James Bond!

Pukkantsunk egyet egy negyvenéves évfordulóra!

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. Így most 995 Ft helyett lapszámonként csak 495 Ft! Egyéves elofizetés(10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. 995 Ft helyett lapszámonként 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem