Nemsokára lézerrel lőhetik a dobhártyád

lézer
Forrás: Unsplash / Dani Carpenter
Előfizetek

Furcsa és ijesztő felfedezést tettek az MIT kutatói.

A hangcélzás nem újdonság, de akármennyire is szeretnénk bizonyos távolságból egyetlen ember fülébe "suttogni", a mellette álló személy is hallani fogja. Kivéve, ha mikrohullámokkal bohóckodunk: az "isten hangja"-technológia köszöni szépen, elég jól muzsikál néhány évtizede, a titkosszolgálatok előszeretettel használják például skizofrénia előidézésére.

Viszont minden fejlődik: miután az MIT kutatói rengeteget szórakoztak lézerekkel, kifejlesztették a fotóakusztikán (a vízpára a levegőben elnyeli a fényt és hanghullámot hoz létre) alapuló audió-targetálást.

A tudósok először hanghullámokat lövöldöztek lézer segítségével a víz alatt, miután osztottak-szoroztak a hangsebességgel, rájöttek, hogy csak egy bizonyos távolságból lehet észlelni a jelet, így például az, aki csak elsétál a fénycsóva előtt, nem hall az üzenetből semmit.

Ez működhet relatíve száraz körülmények között is, hiszen a levegőben mindig van egy kis pára, főleg ott, ahol emberek mozognak. Ez az első lézer-rendszer, ami teljesen biztonságos, nincs káros hatással sem a szemekre, sem a bőrre.

- mondja Charles M. Wynn, kutatásvezető.

dr genya,dr evil,austin powers,lézer
''Lézer''

A technológia jelenleg 2,5 méteres hatósugárban működik, most azon dolgozunk, hogy ezt meghosszabbítsuk és reméljük, a kereskedelmi használatra sem kell sokat várni.

- teszi hozzá Ryan M. Sullenberger, kutató.

...azért ezzel a "kereskedelmi használattal" várjunk egy cseppet, mielőtt megérkezünk a célzott hirdetések, az eszetlen tukmálás és a friss marketing-megoldások új világába! Persze, az őrült gyilkosoknak is lesz egy adu-ászuk, "a hangok mondták a fejemben!" immáron tényleg hihető, tökéletes kifogás, nyilván megőrjítették szerencsétlent a lézerrel.

Egy biztos: a lézeres silent disco még nagyon messze van.


Ha nincs merszed odamenni hozzá, messziről lődd a csajozós szöveget a fülébe!

Nézd meg a galériánkat> 10 kép
A barna lányok mindig boldogabbak
Tovább olvasok
Esti mese: hogyan legyél drogdíler

Elengedhetetlen, hogy legyen sütnivalód és szélessávú internetkapcsolatod!

Ki az: szőke, kék szemű és elcsavarja a fejed?

Casey mindent bedob és mindent ledob!

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem