Negyedik hó káoszmix

playboy cikk,fórum,playboy fórum,uj péter
Forrás: Pintér László
Előfizetek

Uj Péter kinyitott egy Hahotát.

Ha mostan én volnák fönn a pócon, én volnák a megbízott kulturális titokminiszter, a földművelődésügyi ENSZ-főtitkár, a legfelső tanács elnöke alsó széle-közepe, a Nagy Manittou, akinek aranyheréjét szilikonmellű ukrán hurik masszírozzák a végítéletig, akkor én azonmód betiltanám a magazinok főszerkesztői beköszöntőit, továbbá a "Ferikém, irjál valamit a jövő havi számba a tavaszról, te biztos olyan jópofát tudsz" típusú jegyzeteket.

De nem én vagyok. Sőt. (Másrészt, ugye, ha magazin-főszerkesztő volnék, páros lábbal rúgnám valagon azokat a szerzőket, akik kvázi önreflektíve a feladatot fikázzák.) Summa summarum, horribile dictu, bíztatnák mindenkit, hogy lapozzon a meztelen nőket ábrázoló oldalakra, hiszen azért vagyunk itt. (Elnézést: én a pinától egyébként is nehezen tudok elvonatkoztatni, pláne, ha tudom, hogy itt mellettem...)

Akkor mégis vonatkoztassunk: mi jut eszünkbe akkor, azon kívül persze, hogy kalapot szeretnénk venni, amikor eljön Hugó napja? A bolondos április! Jönnek a színvonalas tréfák, mint Pierrot-szakácskönyvre az Ernyey Béla-verseskötet. Móka, vessző, kacagás. A legegyszerűbb lenne ezt a cikket is fejjel lefele nyomtatni, hadd röhögjön a nép, aki mégsem, annak bekenjük a kilincsét ragasztóval, papírzacskót durrantunk a füle mellett, suttyomban összekötözzük a cipőfűzőit, rajzszöget teszünk a székére.

Hiába, no, ha április, akkor vidámság, móka, tréfás csipkelődés!

Megrovóan mondja Pistinek az édesanyja:
– Fiacskám, tegnap elvittem a patyolatba a kabátodat, de előtte négy békát vettem ki a zsebéből. Pisti rémülten felkiált: – Úristen, mi lett az ötödikkel?

Hát ez óriási! Nagyon jó. Mi több:

A tanár fölszólítja az utolsó padban rendetlenkedő Jancsit. Felír egy mondatot a táblára, és megkérdezi?
– Hol az alany?
Jancsi lelkiismeretesen kiforgatja a zsebeit, és így felel:
– Tanár bácsi, kérem, nálam nincs!

Ebből is látható (kommunikációszakos hallgatóknak – akik nyilván nagy számban néznek meztelen nőket: percepcionálható), hogy az április, kérem, csupa derű, fény, boldogság, egy nagy-nagy wellnesshétvége, egy négycsillagos kastélyszálló-kúria, egy friss csőcserén átesett biturbószolárium. (Például itt van a Forradalmi Ifjúsági Napok – lásd még: a tavasz X pillanata – záróünnepe: hatvan éve szabadították föl a szovjet csapatok Gyurcsány Ferencet, aki ezúton kér elnézést, és már megvette a bérletét a canossai járatra. Málenkij pardon, davaj sorry.)

De egy pillanatra sem áll meg a humorexpressz, hiszen ilyenkor mindenki egy kicsikét (sőt!) Sas Józsi:
– Miért megy hátrafelé a rák?
– Mert elveszette az iránytűjét!

Hát mi a muhaha, ha ez nem?! Ez a muhaha per definitionemja. A sine qua nonjának a non plus ultrája és csimborasszója 2 in 1.

Pláne:
– Miért szőrös a medve talpa?
– Mert lábvízként használta a hajnövesztőt.

De líraira fordítva: az április például annyira költői, hogy a magyar költészet egy egész költőt nevezett el róla: Áprily Lajos közismerten nagyon szerette a tavaszt, arról több ízben is verseiben megemlékezett, miközben egy-egy szárnyat, combot nyújtott a kicsinyeknek.

„Itt van az április, itt van újra!” írta másutt más, nem beszélve az „Jöjj el április, te szülj nekem rendet!” vagy a „Nem elég az áprilist akarni, de tenni, tenni kell” halhatatlan sorokról, amelyek biztosítják az ön számára a felhőtlenséget. Ilyenkor tudniillik NDK-s turista az ember saját hazájában.

Megy – az ember – a napfényben, a karcsú hidak alatt, színpompás forgatagban, vagy mi a büdös nyavalyában, piros cipóképpel, paripafrizurával, kopott, levágott szárú, házilag shortolt farmerben, bőrnyaklánccal, FKK-kon kisportolt, enyhén hájas, csecsemőpuha testtel, izomból mosolyog, próbál barátságos képet vágni, mert tudja, figyelik. Pedig: ő – az ember, aki NDK-s turista a saját hazájában – figyel, a kis neobakter.

Pornómoziz sandán, például, ahogy elszteppel szaporán egy apró, hegyes kis spártai nő, akin látszik, hogy körömszakadtáig küzd az alakjáért, nem is hiába, a derékbőség előtt le a kalappal, feltétlen figyelemre méltó mellbőség (triviális!), sőt: jelentősnek mondható a fenék is, ám túlontúl fegyelmezett, euklideszi. (Az igazán remek fenék tudniillik nem euklideszi, a görbületei, felületei már nem értelmezhetők ebben a geometriában.)

„A tavasz: miniszoknyás légpuskalőszer, gyilkos agancsú, meztelen őzsuta, a tavasz a lélek indák közt suhanó ifjú Tarzanja, rozétól részeg térdzoknis bölcsészlány, háromlábú néger csatár és egy érzékeny pornósztár szerelme, lufimell, anarchia, szőrtelenített alhas és szívlobbanás.”

– Kati néni, visszahoztam a porcelán teáskannát, amit tegnap kölcsönkértem.
– Valika, hiszen ennek hiányzik a füle!
– Dehogy hiányzik! Beletettem a kannába!

Mondtam, hogy jobban jártak volna, ha egyből a meztelen nőkre lapoztak volna. Sose hallgatnak rám...

(A cikkben szereplő viccek tényleg viccek. A Hahota 1981/5-ös számában jelentek meg eredetileg.)

Tovább olvasok
Az egyszerűség diadala

Váratlan elmélkedés a svájci óragyártás ikonikus klasszikusa kapcsán.

Brit tudósok szerint Bella Hadid a világ legszebb nője

Illusztrációnkon Kate Compton szerepel.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. Így most 995 Ft helyett lapszámonként csak 495 Ft! Egyéves elofizetés(10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. 995 Ft helyett lapszámonként 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem