Playboy Nagyinterjú - Kedves Ferenc

playboy nagyinterjú,nagyinterjú,interjú,kedves ferenc,vállalkozó
Forrás: PLAYBOY / Nánási Pál
Előfizetek

Akiből a kisállatok csináltak nagykutyát.

Még nincs negyven, de már ott van a top 100-ban. Mégis, ma még csak úgy ismerjük, mint rivaldafényben álló lányok kedvesét.

Amióta találkoztunk, néhány árnyalattal erősebben hiszek benne, hogy a tulajdonságot jelző magyar vezetéknevek mögött mindig egy távoli ős alapvető személyiségvonása áll. Kedves Ferencben ugyanis nem nehéz meglelni a kedvesség gént, egy többmilliárdos vagyonnal bíró üzletemberhez képest pedig szinte már zavarba ejtően érzelmes és emberi. Az interjúban arról beszél: talán eljön az idő, amikor mi, magyarok nem gondoljuk majd a jómódú embert eleve rossz embernek.

Ha rajta múlna, ez a negatív sztereotípia már holnap a ködbe veszne. Szülei mindketten kereskedők, így nem volt meglepő számukra, amikor kamasz fiuk meglehetős üzleti érzékről tett tanúbizonyságot. A középiskolai évek alatt azonban még nagyjából kiegyensúlyozott versenyt vívott Kedves Ferenc vérében az üzlet, illetve a vízilabda iránti szeretet. Mint sejthető, végül az üzlet maradt felül: kiderült, hogy kivételes érzékkel képes megtalálni a piaci réseket. Állateledelcége, amelyet saját ötletből, nulláról indulva épített fel hatszáz fős nagyvállalattá, ma az eladott állateledelek közel felét gyártja és forgalmazza, a cég eladásából származó bevételével pedig Kedves Ferenc bekerült a száz leggazdagabb magyar közé.

Azóta a lehető legváltozatosabb befektetési portfólióban fi altatja tőkéjét: tulajdonosi részt vásárolt például az Erdértben, van luxusautókölcsönző cége, nyáron a Sziget Kft. új társtulajdonosaként hallhattunk róla, és tulajdonrészt vállalt Béres Alexandra Súlykontroll Kft.-jében is. Idén elindult az Orange Ways, a „fapados” komfortbuszjárat. Mint mondja, befektetései között vannak komolyabbak és emocionálisabbak, de mindegyikben ott van belőle valami…


A Playboy Podcast vendége Kedves Ferenc! Hallgasd meg!

Spotify | iTunes | TuneIn | Mixcloud


Az állatoknál onnan lehet tudni, melyik a csoportban a domináns hím, hogy az mozog legkevesebbet. Neki már nem kell testbeszédre pazarolni az energiáját, és a többiek kegyeit keresni. Megfigyelt önmagán olyasmit, ahogy előbbre került az üzleti hierarchiában, hogy egyre hűvösebb, rezzenéstelenebb, érzelemmentesebb lett?

Ebben az értelemben én ma sem vagyok és soha nem is voltam az a tipikus, kimért üzletember. Nyitott szívű és kifejezetten érzelmes ember vagyok, s azt hiszem, meg tudtam őrizni az évek során az eredeti egyéniségemet. Talán a legnagyobb erényem, hogy tudok úgy üzletelni, hogy közben megtartom a jó kedélyemet Soha nem próbáltam a nagyvállalati vezető szerepében tetszelegni, s bár határozott és kitartó vezető vagyok, igyekszem mindig érzelmeket is belevinni a munkámba. Mára állandó vezetői gárda alakult ki körülöttem, akik minden rezzenésemből tudják, mit kell tenni, s közülük sokan egyben a barátaim is.

Nem jelent hátrányt az érzelem az üzleti életben?

Tudom, hogy a mai üzleti világban ritka a bizalom, de nekem ez a stratégia eddig nagyon bevált.

nagyinterjú,playboy nagyinterjú,interjú,kedves ferenc,vállalkozó,nánási pál
forrás: PLAYBOY / Nánási Pál

Mi az, amit a másik férfiban értékel?

Felvételi beszélgetéseknél szoktam azt mondani: ha a harmadik percben el tudom képzelni, hogy meg tudnék inni vele egy sört, biztos, hogy fel fogom venni. Jó az intuícióm, hamar megérzem, hogy a másik olyan-e, amilyenre vágyom. Ez igaz férfi ra és nőre egyaránt.

Az ön pozíciójában szüksége van még egyáltalán barátokra?

Szeretem a kiegyensúlyozott dolgokat, amikor a kapcsolatban mindkét fél egyformán ad és kap.

De minél magasabbra ér valaki, annál kevésbé van szüksége segítségre.

Nem véletlen, hogy a legigazibb barátaim abból a korból valók, amikor még nem az voltam, aki most vagyok. Ma is tudok új kapcsolatokat kötni, de ezek már másféle barátságok. Sok barátom van, s én ezekből az emberekből táplálkozni tudok. A baráti körömben az a legjobb, hogy életem különböző területeiről jönnek, s ők ma már nélkülem is igaz barátok.

Rosszul gondolom, hogy a férfi barátságok sokkal praktikusabbak, mint a nőiek? Kevesebb lelki élet, több közös program?

A barátaim számomra elsősorban lelkiekben tudnak nagyon sokat adni. Nekem is vannak nehezebb napjaim, olyankor egy baráti jó szó sokat segít. Én vagyok a társaságban a központi ember, és nagyon adok a szűk baráti köröm véleményére. Nagyon helyre tudnak tenni, ha arra van szükségem, és rengeteg szeretetet kapok tőlük.

Megbeszéli velük a konkrét lépéseit?

A magánéleti dolgaimat természetesen mindig megbeszélem velük, és előfordul, hogy egy üzleti lépésem előtt is kikérem a véleményüket. Nagyon lelkis a csapat, mi mindent megbeszélünk. Egész életemet az a mondat jellemzi, hogy az ember legyen tisztában a képességeivel, de nem szégyen tanácsot kérni olyantól, aki valamilyen értelemben tapasztaltabb.

Meg tudja mondani, mi a közös a barátaiban?

Mind sikeres a maga területén, s olyan ember, aki tudja, honnan indult, és nagyon tisztában van a saját képességeivel. Az emberek hajlamosak mindig többet mondani magukról, mint amik. A barátaim viszont mindig kicsit többek annál, mint amit mondanak magukról.

Van olyan szint, amikor már lehet mire szerénynek lenni.

Minél messzebbre jut valaki, annál kevesebbet akar róla beszélni. Ráadásul a mi társadalmunk még nem igazán érett arra, hogy egy sikeres vagy jómódú emberre úgy nézzen, mint bárhol Nyugat-Európában. Ezért sem örülök annyira, hogy az utóbbi időben kicsit belefolytam a bulvárba.

Ha a kirakatból választ, miért csodálkozik, ha a kirakatba kerül?

Sosem volt célom, hogy kirakatba kerüljek, és nagyon sokáig sikerült is a háttérben maradnom.

Azért az is sokat elmond a mai viszonyokról, hogy amikor hónapokkal ezelőtt először említették a nevét, mint lehetséges interjúalanyét, fogalmam sem volt, hogy ön kicsoda. De amint hozzátették, hogy Bódy Sylvi és Debreczeni Zita, máris tudtam, kiről van szó.

A kirakatba kerülésnek is különbözői formái lehetségesek. Nem gond, ha lefényképeznek az Operabálon, de ha az a téma, hogy ott én kivel és hány percig beszélgettem, az már nekem kicsit sok. Az üzleti életben saját jogon vívtam ki a sikereimet, s természetesen azokra a cikkekre vagyok büszke, amelyek az üzleti tevékenységemről szólnak. Azok a cikkek sokkal közelebb állnak ahhoz, milyen az igazi Kedves Ferenc: honnan és hogyan indultam, s milyen ember lett belőlem.

Vannak gyerekkorából olyan családi sztorik, amelyekből már sejteni lehetett az üzleti vénáját?

Ízig-vérig kereskedőcsaládból származom, s rólam is hamar kiderült, hogy az üzleti érzék megvan bennem. Amikor Erzsébetre megérkezett a körhintás, mindig sikerült legalább kétszáz forintot elkörhintáznom, pedig a zsebpénzem csak ötven forint volt. Abban az időben nagy divat volt az üveggolyózás, azzal kerestem meg a hiányzó összeget. A húsvétot is mindig igyekeztem úgy alakítani, hogy meglegyen a locsoláshoz a kellő motiváció. Szakközéptől pedig már egész konkrétan kerestem az üzleti lehetőségeket.

Mi izgatja az üzletben?

A sikerre vagyok éhes, nem a pénzre. Anyagilag már megteremtettem magamnak azt az életet, amire vágytam. Minek vegyek ötször annyi kifl it a boltban, mint amennyire szükségem van? Az eredmények és a teljesítmény motivál, a sikerből élek. Szeretem azt az állapotot, amikor találok egy új üzleti lehetőséget, s elkezdem a történetet nulláról felépíteni. Éjszakákat, heteket, hónapokat gondolkodom rajta, és boldoggá tesz, amikor összeáll.

playboy nagyinterjú,nagyinterjú,interjú,playboy interjú,kedves ferenc,vállalkozó
forrás: PLAYBOY / Nánási Pál

A siker méri, hogy Kedves Ferenc mennyit ér?

Bizonyos fokig mindenképpen, hiszen aránylag fiatalon megízlelhettem az igazi siker ízét. Nem az a fajta ember vagyok, aki olyanokat mond, hogy hívtam, csak nem volt bent. Nem szeretem az ilyen embereket a környezetemben. Azt szeretem, aki ha hétfőn lecsukja a komputerét azzal, hogy ma dolgozott, tudja, miért csukta le. Nem érdekel, ha háromkor hazamegy, csak végezze el a munkáját. Nagyon eredményorientált vagyok, a mai napig késő este járok haza a munkából.

Pedig akkor se történne semmi, ha holnaptól egy szalmaszálat nem tenne keresztbe.

Megtehetném, hogy holnaptól otthon ülök, de vonzanak az új ötletek és az új emberek. A mai napig ott vagyok a felvételi beszélgetéseken, ha komolyabb pozíciókra keresünk embert, mert szeretek találkozni a jelölttel. Az üzletember szót nekem találták ki: engem egyszerre vonz az üzlet és az ember is.

A többség úgy éli le az életét, hogy van egy B-terve arra, ha nyerne a lottón. Ön már most a B-tervét éli.

Szeretem megvalósítani az álmaimat. A befektetéseim között vannak komolyabbak és emocionálisabbak, de valamennyire mindben magamat igyekszem adni. A luxusautó-kölcsönző cégem például kimondottan olyan, ami szerintem minden férfi ember álma. Hazudik, aki azt mondja, gyerekkorában nem álmodozott arról, hogy egyszer gyönyörű autói lesznek. Kölyökként is imádtam az autókat, tele voltam matchboxokkal és kívülről fújtam mindnek a nevét. Az élet nagy adománya, hogy ez a cég nekem felnőttként megadatott.

Ha látnám az autóját, az mit mondana el magáról?

Nem vagyok nagyon felvágós típus. Nagy autóval járok, ebben a kategóriában a legjobbal, és van egy sportautóm is, de ennyi. El kell jutni minden üzletembernek arra a szintre, hogy a saját stílusát az autójában is megtalálja. Nekem egy Ferrari nem állna jól, ebben egészen biztos vagyok.

Sok cégnél a vállalati politikába sem fér bele, hogy egy vezetőjük hivalkodó autóval járjon. Annyit mondanak az ilyen férfira, legyintve: big boy, big toy.

Valóban, nem biztos, hogy jó üzenetet közvetít egy feltűnő autó. Azok inkább arra jók – s ez a vállalkozásunk is erre az igényre épült –, hogy az ember kölcsönöz egyet egy hétvégére, és kimegy vele Bécsbe vagy az Adriára, esetleg Monte-Carlóba. Felejthetetlen élmény, de ennyi elég is belőle. Ezeket az autókat nem a pesti utakra tervezték, másrészt megint a megítélésről kell beszélnünk, ami nem egyszerű kérdés. Abban reménykedem, hogy ha az emberek idővel megismerik azokat a fiatal, tehetséges, okos és példaképes üzletembereket, akikből van itthon jócskán, meg fog a véleményük változni, és elhiszik, hogy a jómódú ember nem biztos, hogy rossz ember.

Van kutyája?

Nagyon szeretnék egyszer majd kutyát, de egyelőre nem lenne időm rá, hogy foglalkozzak vele. Egy kutya legalább annyi időt igényel, mint egy gyerek.

De hiszen már volt nős, van két gyereke. Akkor sem fért bele a kutya?

A fiaim a házasságom idején még nagyon kicsik voltak, nem lett volna szerencsés kutyát tartanunk. Ráadásul akkor sem lett volna időm foglalkozni vele, és nem várhattam el a feleségemtől, hogy a gyerekek mellett még a kutyát is ellássa. A nagytestű kutyákat szeretem, s azokhoz sok idő kell.

Etetni tudna egy nagyot is.

Valahogy megoldanám.

nánási pál,kedves ferenc,playboy nagyinterjú,nagyinterjú,interjú,vállalkozó
forrás: PLAYBOY / Nánási Pál

Eljön valaha az életében az az idő, amikor nem a munka lesz az első?

Annyi változás mindenképpen történt az elmúlt négy-öt évben az életemben, hogy már szakítok időt önmagamra is. Ma már van másfél órám reggel elmenni futni, járok edzőterembe, s időnként szaunázni is. Tizenegy évig versenyszerűen vízilabdáztam, s amikor abbahagytam, hamar rám szaladtak a kilók. Amióta jobban odafigyelek az egészségemre, a munka is sokkal könnyebben megy. Olyan Kedves Ferencet viszont nehezen tudok elképzelni, aki valaha eljut az életében oda, hogy nem a munka áll nála a középpontban. Amikor elkezdtem az állateledeles céget, nehéz időszak volt, éveken át nem tudtam elmenni nyaralni. Egy két-három fős vállalkozásból építettünk fel egy hatszáz fős céget. Komoly előrelépés az életemben, hogy ma már nyugodtan el tudok menni két-három hétre nyaralni, és nem azzal foglalkozom közben, hogy mi van otthon. Az itthoni kollégáim tökéletesen tudnak helyettesíteni.

Egész beszélgetésünk alatt egyszer sem vette fel a mobilját, amikor keresték. Hirtelen az idejét sem tudnám megmondani, mikor volt utoljára önhöz hasonlóan udvarias beszélgetőpartnerem.

Nem hiszem, hogy lehet bárki annyira fontos ember, hogy a kellő tiszteletet a másiknak ne adja meg. Azt se hiszem, hogy bárki olyan fontos lehet, hogy ne engedhesse meg magának, hogy két órán át nem veszi fel a telefonját. Akinek mindig fel kell venni, annak szerintem kicsit rendezetlen az élete. Ha pedig valaki ezzel akarja kifejezni, mennyire fontos ember, az inkább mulatságos.

Ha igazán fontos valaki, azt nem lehet elérni mobilon.

Sikerült eljutnom odáig, hogy amikor elutazom valahová, a nem fogadott hívásaim száma ma egyötöde annak, mint öt évvel ezelőtt volt. Mindez nekem azt mondja, jól osztottam el a feladatokat, mert nem engem zargatnak minden aprósággal a munkatársaim. Büszke vagyok rá, hogy az életemben ma egy jól működő rendszer uralkodik, és jól osztom be a napomat, mert mindenre marad időm. Az asztrológus barátom szerint úgy kompenzálom a kicsit lusta alaptermészetemet, hogy nagyon jól delegálom a munkát. Én nem ülök reggel héttől az irodámban. Kilencre, fél tízre érek be, és egészséges időben, hét körül otthon vagyok.

Az is a bizalomról szól, ha nem gondolja, hogy minden csak akkor van rendben, ha maga végzi el. Ebben az értelemben is profi tál a bizalomból.

Az a fajta üzletember, mint én, akinek sokféle portfóliója van, nem is működhet másként. Aki felépít egy céget, és egész életében azzal az egy céggel azonos, az nehezebben enged ki bármilyen döntést a kezéből. Ott ő maga a cég.

Az öltönyre is szokták mondani, hogy egy szintig nagyon fontos, mi van az emberen, de az az igazi, amikor már azt is megteheti, hogy besétáljon farmerben és tornacipőben egy tárgyalásra.

Sokáig én is csak öltönyben jártam, ma pedig már többet vagyok öltöny nélkül. Akkor sem szakadt farmerben járok, mert szeretek öltözködni, adok arra, hogy mi van rajtam. De bementem egyszer egy autókereskedésbe pólóban, s amikor megkérdeztem egy autó árát, kelletlenül azt felelték, hogy majd küldenek árlistát. Valószínű, hogy a pólóm alapján ítéltek meg.

Mi a legnagyobb luxus, amit megenged magának?

Számomra az a luxus, hogy eljuthatok a legjobb helyekre a világon, de nem hiszem, hogy nagyképű luxusvilágban élnék. Az egyik hobbim a golf, ami sportként és levezetésként is remek. Imádok akár egy napra, akár egy hétre elmenni golfozni, s amikor nyaralni megyek, akkor is golfszállodát keresek. Ami a luxust illeti, tegyük hozzá: amikor eljöttem a multicégtől, ahol dolgoztam, leadtam az egészen jó cégautómat, és elkezdtem a saját cégemet, édesapám huszonegy éves Ladájával kezdtem az üzleti tárgyalásokra járni. Mindig másfél kilométerrel arrébb álltam meg, nehogy a tárgyalópartnereim meglássák, milyen autóval érkezem. Ma van két szép autóm és egy szép lakásom, és sokáig álmodoztam arról, hogy egyszer eljutok valami nagyon jó focimeccsre, mondjuk egy Barcelona–Real Madridra. Ilyen szintű meccsekre ma már rendszeresen járok. Az anyagi világgal kapcsolatos álmom mára nem maradt, nem én
leszek a második magyar űrturista. Anyagilag elértem, amit akartam, most már egy szép, nyugodt életet szeretnék.

Igaz, hogy az előző barátnőjének, Bódy Sylvinek vett egy jégpályát?

Az volt a legolcsóbb születésnapi meglepetés, amit tőlem kapott, hiszen ez csupán egy száz-kétszázezer forintos ötlet volt. Elhívtam azokat a barátait, akikkel együtt szerepelt a korcsolyás műsorban, s letettek nekik néhány szilikonlapot, amin lehet korcsolyázni. Csináltak rajta két kört, és ennyi, de a bulvárban persze mindez már úgy jelent meg, jégpályát vettem. Amikor szeretek valakit, nagyon sokat viszek a kapcsolatba. Sok kreatív energiát bele tudok tenni, nem vagyok átlagos férfi ebből a szempontból.

Mit gondol, mit szeretnek magában a nők?

Szeretik a kedvességemet, ahogy szeretni tudok. Szeretik a jókedvemet, a humoromat. Mellettem mindig színes élete van egy nőnek, szórakoztató ember vagyok. Fontos egy férfiban, hogy kreatív legyen, mert csak úgy lehet eltölteni hosszú időt egymás mellett, hogy abba mindkét fél sok mindent belead. Fontos, hogy a közös élet izgalmas, érdekes, élménydús legyen. Szeretem teljesen megélni az élet minden percét, s ehhez meg kell találni a megfelelő partnert. Soha, egyetlen párkapcsolatomat sem bántam még meg, és nagyon büszke vagyok mindegyikre. Az élet számomra ebben az értelemben is sok jót hozott.

Mit keres a nőben?

Tudom, hogy az én számból furán fog hangzani, de a belső kisugárzást. Sok, külsőre gyönyörű lányt ismerek, de soha nem véletlen, hogy miért éppen amellett a nő mellett kötök ki, aki mellett kikötök. És azt se felejtsük el, hogy az ismertebb barátnőim előtt nekem volt egy csodálatos párkapcsolatom a gyerekeim édesanyjával, akivel a mai napig nagyon jóban vagyunk.

nánási pál,kedves ferenc,vállalkozó,nagyinterjú,playboy interjú,playboy nagyinterjú,interjú
forrás: PLAYBOY / Nánási Pál

Az ön fiai biztos nem azzal a teherrel kénytelenek leélni az életüket, hogy nekik kell megvalósítaniuk az apjuk elvetélt álmait.

Egy dolgot szoktam ismételni nekik, s azt már a kicsi is kívülről fújja. Amikor arról beszél, hogy szeretne majd egy szép autót, azt mondom neki, rendben, apu segít majd benne, de ugye tudod, hogy ahhoz mit kell majd csinálnod. Mire azt feleli, tudom, végezzek el egy főiskolát és legyen meg két nyelvvizsgám.

Hány éves?

A kicsi hat. Azt sem tudja még, mi az a nyelvvizsga. Szeretném, ha majd külföldön tanulnának, mert a nyelvtudás ma többet számít, mint bármilyen iskolai végzettség. A többi nem érdekel. Ha zenész akar lenni, legyen zenész, támogatni fogom. Ha futballista, akkor futballista. Soha semmit nem fogok rájuk erőltetni. Nagyon örülnék neki, ha bármelyikük mondjuk egy nagyon jó sportoló lenne. Most mindketten jégkorongoznak. Nem rossz fiúk, de nagyon elevenek és nagyon vidámak. Imádok velük lenni, nagyon szórakoztató a társaságuk.

Különbözik bármiben az üzleti és a privát énje? Ugyanaz a stratégiája az üzletben, mint egy kapcsolatban?

Szerintem ugyanaz. Nagyon hiszek az őszinteségben, és ha valakit szeretek, azt őszintén szeretem. Ha egy kapcsolatnak vége szakad, akkor sem szeretek rossz viszonyban maradni. Inkább nagyvonalú vagyok, és megállapodom, mert nem szeretem a veszekedést. Nem hiszem, hogy lenne olyan korábbi üzlettársam, aki rám ne szívesen gondolna vissza, párkapcsolatban meg végképp nem állok le azon vitatkozni, hogy kié legyen a szék és kié a fotel. Ha egy kapcsolatot le kell zárni, ne úgy maradjak meg a nőben, hogy kicsinyes vagyok.

Érzelmileg vagy anyagilag ad többet a kapcsolataiban?

Szerintem érzelmileg nagyon sokat adok.

Hogyan éli meg, ha nagyobb összeget veszít, mondjuk a tőzsdén?

Az élet mindig ad, s egy kicsit vesz is el. Az üzletben a veszteség is benne van. Hülye, aki azt hiszi magáról, hogy csak olyat léphet, ami bejön. Az én üzleti életem nagyon szépen alakult, de ehhez mindig tudni kell kicsit veszíteni is. Éppen ezért mentünk be egy vállalatvásárlás után a barátommal a kaszinóba Monte-Carlóban. Csak azért akartunk eljátszani kétszáz eurót, hogy maga az üzlet jól alakuljon. Komolyra fordítva, a veszteséget tudni kell kezelni. Nem szabad megijedni, ha jön egy nehezebb nap, hónap vagy év egy férfi életében. Sok olyan céget láttam már, amelyek vezetői ebben a helyzetben bepánikoltak, pedig ilyenkor kell igazán erősnek lenni. Ha van egy kis probléma, az a csapatot is jobban összerántja.

Krízis idején dől el, kit milyen fából faragtak.

Volt már olyan befektetésem, amelyik bajban volt, amikor megvettem. Sikerült helyreállítani, s ma már ez az egyik legnagyobb sikertörténetem. Egy üzletemberről akkor derül ki, helyén van-e az esze, amikor probléma merül fel. Olyankor mutatja meg igazán önmagát. Bennem van némi forrófejűség, időnként indulatos is vagyok, de a józan eszem mindig felülkerekedik. Ha probléma van, nem szeretek rajta sokat rágódni. Sokan vannak úgy, hogy fel kéne valakit hívni, de nem akarja, nem meri. Szenved egy napot vagy ötöt, ahelyett, hogy felhívná. Lehet, hogy lesz egy kellemetlen beszélgetése, de legalább nem eszi magát miatta napokig.

kedves ferenc,nagyinterjú,playboy nagyinterjú,interjú,vállalkozó
forrás: PLAYBOY / Nánási Pál

Élvezi, amikor kockáztat?

Élvezem, mert jó problémamegoldó vagyok. Szeretem, ha van a helyzetben valami feszültség és kockázat. Sok energia van bennem, s ezért mindennel úgy vagyok, hogy ha síelünk, akkor síeljünk, ne csak síelgessünk. Mindent teljes erőbedobással csinálok.

Mi volt eddig a legzseniálisabb húzása?

Egyértelműen az állateledelüzlet. Hárommilliós alaptőkéjű családi vállalkozásszerű cégből született egy több milliárdos termelő nagyvállalat, amely a mai napig meg tudta őrizni családias jellegét. Jó volt az eredeti ötlet, jó időben kezdtük el, és kellettek a sikerhez azok a sikerorientált emberek, akik ma mind vezetők a cégnél. Ezt a sikert mindannyian magunkénak érezzük, mert sokat dolgoztunk rajta, és nagyon meglett az eredménye. Nem hiszek a szerencsében: ezek az emberek mind nagyon akarták és vonzották a sikert. A mai napig azokat a cégeket szeretem, ahol a vezetés nagyjából hasonló gondolkodású, mint én magam. Csak olyan vállalatba fektetek be, ahol, ha a menedzsment holnap bejelenti, hogy nem viszi tovább a céget, én magam is szívesen csinálnám.

Meg tudja fogalmazni, mi az igazi tehetsége?

Talán a modorom. Ha leülök valakivel beszélgetni, öt perc után úgy érzi, mintha ismernénk egymást húsz éve, s ez az üzletben is jól működik. Hamar meg tudom teremteni azt a légkört, amiben jó üzletelni, s azt is tudja rólam mindenki, hogy a szavam is ér annyit, mint az aláírásom.

Tud olyan mondatot mondani, amit valaha, valakitől kapott, és a mai napig inspirálja?

Van egy külföldi mentorom, aki az üzleti életre tanított, tulajdonostársam volt az állateledeles cégben. Ő mondta nekem egyszer: „Tudod, nagyon jó dolog állateledelt eladni, de akkor leszel valódi üzletember, amikor rájössz, hogy igazából vállalatokat érdemes eladni.” Ma már pontosan értem, miről beszélt akkor, mert megvan azóta hozzá a kellő rálátásom. Akkor még nem láttam ki a cégből, éltem a magam akkori gazdasági környezetében, és csak azzal voltam elfoglalva, hogy minél nagyobb legyen a profitunk. Ezt a szintet minden üzletembernek meg kell tapasztalnia, de eljön az idő, amikor tovább kell lépni.

Azt mondják, az ember harminchat és negyvenéves kora között a legkreatívabb egész életében. Megvan a kellő munkatapasztalata, de még viszi a lendület és az újítási vágy.

Én is ezt érzem a saját bőrömön. Már van rálátásom a pályára, de még fiatal vagyok annyira, hogy legyenek álmaim és terveim.

Az interjú a Playboy 2008 áprilisi számában jelent meg.
Stylist, haj: Baráth László, Smink: Vas Marcsi, Fotóasszisztens: Sütő Krisztián, Producer: Orbán Linda

Tovább olvasok
Az orosz Lana Del Ray nem énekel, de legalább olyan bájos

Persze lehet, hogy csak a nosztalgikus filterek tévesztettek meg minket. Már megint.

Veronica újra nyomoz

Tizenkét évvel a lezárást követően a weben tért vissza az évezred egyik legjobb krimisorozata.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem