Man of the Year: Kovács Tamás színművészetis rémtörténetekről, Aranyéletről és a Kovács Patríciával forgatott intim jelenetekről

Man of the Year: Kovács Tamás színművészetis rémtörténetekről, Aranyéletről és a Kovács Patríciával forgatott intim jelenetekről
Előfizetek

Az év berobbanója lehet a fiatal színész.

Nem csak a kellemes időjárás miatt várjuk már tűkön ülve a tavaszt, áprilisban jön a Playboy Man of the Year gálája, melyen hat különböző kategória jelöltjei szállnak harcba a győzelemért. A Berobbanók mezőnyében többek közt az Aranyéletből ismert Kovács Tamásra is szavazhattok (itt), a Korhatáros szerelem főszereplőjével pályája kezdetéről is beszélgettünk.

Édesapja hatására kezdett el színészkedni?

Kisgyerek korom óta járok színházba, ez mindig is az egész család életének a része volt. Sok mindent kipróbáltam kölyökkoromban, rengeteget sportoltam, lovagoltam, karatéztam, úsztam, fociztam, jártam szavalóversenyekre is, talán ott kaptam a legtöbb pozitív visszajelzést, de az egész családom hatással volt rám és mindig is támogatták, ha valamibe belevágtam a fejszémet.

Egyértelmű volt, hogy a szabadkai gimnázium után Budapest felé veszi az irányt?

Igen, a két színművészeti egyetemet jelöltem meg első két helyen. Azt hiszem többet nem is írtam be.

Van valami izgalmas története a színművészetis felvételivel kapcsolatban?

Arra emlékszem hogy rengeteg rémtörténetet hallottam, hogy különböző módokon megalázzák az embert, levetkőztetik meztelenre és kényszerítik mindenféle borzasztó dologra. Ebből aztán semmi nem igazolódott be. Bemegy az ember és ott vár hat kíváncsi szempár.

Ezt a felvételit mennyire élte meg "sorsbefolyásoló" megmérettetésként?

Nyilván sorsbefolyásoló volt, hogy felvettek arra az egyetemre ahová készültem és nem kellett két-három évig mást csinálnom, hanem gimnázium után rögtön el tudtam kezdeni ezzel foglalkozni. Szerencsésnek érzem magam hogy Zsámbéki Gábor osztályába járhatok. A lehető legjobb helyre kerültem, azt hiszem.

Melyik volt a kedvenc szerepe?

Mindegyik előadásunkat más dologért szeretem. De ami igazán mély nyomot hagyott bennem, az a Roberto Zucco című előadásunk, amit Horváth Csaba rendezett nekünk az Ódry-színpadon. Közel áll hozzám a mozgásszínház és itt volt lehetőségem ezt a formát kipróbálni.

Milyen hatással volt a karrierjére/ismertségére az Aranyéletbeli szereplés?

Ha az a kérdés hogy felismertek-e az utcán, akkor pontosan meg tudom mondani, hogy kettő darab ilyen alkalom volt. Talán több castingra elhívják később az embert, ha forgathat egy ilyen sorozatban.

Kivel szeretett a legjobban együtt dolgozni azon a forgatáson a színészkollégái közül?

Waskovics Andrea, Ifj. Vidnyánszky Attila, Fehér László és én forgattunk együtt sokat. Jó volt ez a csapat, jól tudtunk együttműködni. Talán az is közrejátszott ebben, hogy nem ott találkoztunk először. Az egyetemről már ismertük egymást mindannyian.

Tudna mesélni valamilyen vicces történetet az aranyéletes munkával kapcsolatban?

Amikor Attilát megláttam először a parókában, az egy felejthetetlen röhögésben tört ki.

Láthatjuk majd a harmadik évadban is?

Nem, abban már nem bukkanunk fel.

Mi az a "presztízsszerep", amit mindenképp el szeretne játszani a jövőben?

Nincs ilyen. Mindig az adott munkára koncentrálok. Most monodrámát csinálok, ez lesz mindenkinek az osztályból a diplomamunkája év végére.

Van olyan szerep, amit semmi esetre sem vállalna el?

Erre még nem volt precedens, de kíváncsi lennék, hogy mi az, amit élből visszautasítanék. Szerintem nagyon kevés ilyen lenne, ha egyáltalán lenne.

A Korhatáros szerelem kicsit megosztó fogadtatásban részesült, mit gondol erről?

Én számítottam rá, hogy nem fogja mindenki tetszését elnyerni. Szerintem nincs is olyan, hogy egy alkotást, ez esetben egy sorozatot, mindenki szeret. De ez így van jól. Engem nem ért meglepetés. Körülbelül ezt vártuk.

Könnyen egymásra hangolódtak Kovács Patríciával?

Jól tudtunk együtt dolgozni, gördülékenyen ment a munka. De ez az egész stábról elmondható. Nagyon jó csapat verbuválódott össze. A megfeszített tempó ellenére is jó volt a hangulat.

Az első intim jelenet felvétele közben nem voltak kellemetlen pillanatok?

Ez a munkánk része, ez is hozzátartozik. Nem emlékszem rá, hogy lett volna kellemetlenkedés. Megcsináltuk ahogy tudtuk, aztán mentünk tovább.

Melyik front lesz hangsúlyosabb a jövőben a pályafutásában - színház, vagy sorozat?

Magyarországon nem különül el a színházi és filmes színész. Külföldön, sok helyen igen. Az ember játszik színházban vagy színházakban, aztán ha van lehetősége rá akkor forgat.

Tovább olvasok
Anna láttán nem marad vér a fejünkben

A szentpétervári modell az orosz Playboy visszatérő szereplője.

A megelevenedett érzékiség

Legszívesebben plakátokra nyomnánk a berlini modellt.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. Így most 995 Ft helyett lapszámonként csak 495 Ft! Egyéves elofizetés(10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. 995 Ft helyett lapszámonként 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem