Man of the Year - A fitneszvilágbajnok Kiss Virág: 8 ember van a világon, aki ebből tényleg meg tud élni

Man of the Year - A fitneszvilágbajnok Kiss Virág: 8 ember van a világon, aki ebből tényleg meg tud élni
Forrás: Sport and Life / Lékó Tamás
Előfizetek

Profi éremért hajt a 27 éves példakép.

Az áprilisi Man of the Year-gála legfittebb szereplője alighanem Kiss Virág lesz, a fiatal világbajnok 2016 őszén parádés teljesítménnyel zárta amatőr pályafutását: nyolc versenyből nyolcat megnyert. Azóta már a profik mezőnyében kell helytállnia, a célja ott is az éremszerzés. Elmondása szerint már gyerekkorában egészségesen élt, és nem is tudja elképzelni, hogy ez a jövőben megváltozna.

Milyen versenyre készül jelenleg?

A jelenlegi célom az, hogy a tavaszi időszakban tovább csiszoljam azt a formát, amit a sportág egy profi bikini fitneszversenyzőtől megkíván. Az első versenyem ősszel lesz, Európában fogok színpadra állni. Nagy öröm számomra, hogy a profi versenyzők számára Európában is egyre több a lehetőség, az ilyen versenyek 95%-a ugyanis Amerikában van.

Rengeteg díja van, amihez ezúton is gratulálok - milyen cél lebeg mostanság a szeme előtt?

Amatőr versenyzőként természetesen a profi kártya volt a nagy álom. Profiként az volt a legelső lépés, hogy két amatőr Arnold Classic Europe győzelem – 2013 és 2016 – után egy profi Arnold Classic versenyen is színpadra állhassak. Az Arnold Classic versenyek névadója és tulajdonosa Arnold Schwarzenegger, ez egy kontinentális versenysorozat, amin a legenda minden alkalommal személyesen is képviselteti magát. Az ő nevével fémjelzett profi versenyeken kizárólag meghívás útján lehet részt venni. Óriási megtiszteltetés, hogy a tavalyi év elején meghívást kaptam Ausztráliába, Melbourne-be, így profiként ott debütálthattam. Most az a célt tűztem ki, hogy egy profi versenyen benne lehessek a top3-ban. Tudni kell, hogy az ember hiába volt amatőrben sikeres, profi versenyzőként bizony újra meg kell másznia a ranglétrát, ráadásul úgy, hogy a mezőny túlnyomó része amerikai.

Hiányzik esetleg valamilyen elismerés a vitrinből?

Amatőrben teljes a kollekció, 2016 őszén ugyanis igazi sikerszériával zártam az amatőr pályafutásomat, nyolc versenyen indultam el, és mind a nyolcat megnyertem, többek között világbajnok lettem. De természetesen nagyon szépen mutatna a gyűjteményemben egy profi érem is.

Nagyon odafigyel magára - világéletében ilyen egészségtudatos volt?

A szüleimnek köszönhetően az egészséges életmód kiskorom óta jelen volt az életemben. Mindig is sokat sportoltam, illetve édesanyám igyekezett egészséges ételeket varázsolni az asztalra, például ő már akkor olívaolajjal főzött, amikor ez még egyáltalán nem volt elterjedve. Édesapámnak köszönhetően pedig mindig saját termesztésű zöldségek voltak az asztalon, sőt minden versenyfelkészülésemhez külön termeszt és fagyaszt le nekem brokkolit és spárgát.

Milyen elvek szerint állítja össze az edzéstervét a felkészülési időszakban, illetve "pihenőidőszakban"?

Teljesen más az off szezon és egy versenyfelkészülés. Az edzéstervet soha nem egyedül találom ki, van szakmai segítségem. Nagyon fontosnak tartom, hogy legyen mellettem egy ’külső szem’, aki objektíven tudja követni a folyamatot. Az off és on szezon tekintetében edzésben nincsenek nagy eltérések, az utóbbi esetében a kardióedzések minősége és mennyisége változik, a táplálkozás viszont merőben más. Én pihenőidőszakban is 70-80%-ban tartom a diétát, azonban ilyenkor belefér egy kis süti, vagy a kedvenc négysajtos gnocchim, versenyfelkészüléskor viszont nincs semmilyen csalás.

Meddig lehet csinálni ezt olyan magas szinten, ahogy Ön csinálja?

Ebben a sportágban nincs korhatár, a versenyzők a junior kategóriától elkezdve egészen a masters, azaz 40+ kategóriáig indulhatnak. Hogy ki meddig szeretne versenyezni, az egyéni döntés, azonban az általános tapasztalat az, hogy a sport és az egészséges életmód a későbbiekben is a versenyzők életének kulcsfontosságú része marad.

Ha jól tudom a Phd is tervben van, hosszú távon értelmiségi vonalon tervezi az elhelyezkedést? Milyen szerepet szán a politológiának a jövőben?

Engem a szüleim úgy neveltek, hogy mindig a tanulás volt az első, ha az rendben volt, akkor
mehettem sportolni. Ennek szellemében végeztem el két egyetemet. Jelenleg a saját márkámat építem, erősítem, emellett pedig képzem magam olyan területeken, amik a jövőbeli céljaimmal állnak összhangban.

Tegyük fel, hogy holnaptól nem sportol ilyen mennyiségben. Mi az, ami a legjobban és mi az, ami a legkevésbé hiányozna a fitneszéletmódból?

A fitnesz olyan szinten életmódként rögzül, hogy ha egy hétig nem jutok le a terembe, elvonási tüneteim vannak. Ezt szerintem csak akkor lehet csinálni, ha ez nem egy megfelelési kényszer, egy bizonyítási vágy magunknak vagy másoknak, hanem szívből jön. Nálam ez pontosan ilyen, imádom, amit csinálok, nem tudom elképzelni az életemet sport nélkül. Biztos vagyok benne, hogy ha már nem leszek aktív versenyző, akkor is minimum heti 4 alkalommal le fogok menni a terembe.

A világért sem akarok a zsebében turkálni, de elmondaná, kérem, hogy elégedett-e a fitneszmodellkedéssel kapcsolatos bevételeivel - meg lehet ebből élni?

A fitneszversenyek amatőr szinten nem pénzdíjas versenyek, tehát inkább viszik, mintsem hozzák a pénzt, és bizony nagy szükség van szponzorokra. Profi versenyzőként körülbelül 8 ember van a világon, aki ebből tényleg meg tud élni. Borzasztóan nem szeretem a fitneszmodell kifejezést, ami általában azzal a képzettel társul, hogy az illető a dekoltázsát és a fenekét mutogatja a közösségi oldalain. Én a magyar fitneszipar és az egészséges életmód egyik meghatározó digital influencereként a saját példámon keresztül motiválok másokat egy egészségesebb életre, próbálok helyes utat mutatni, ami óriási felelősség. Ebben a minőségemben több nagy céggel dolgozom együtt, pl. a táplálékkiegészítőket gyártó BioTechUSA-val, de természetesen csak olyan felkéréseket vállalok el, amivel azonosulni tudok.

Mivel szeret a legjobban kikapcsolódni?

Nagyon szeretek utazni, a párommal és a családommal lenni. Habár a versenyzés kapcsán rengeteg helyre jutottam el, általában a szálláson és a verseny helyszínén kívül az adott városból nem sokat láttam. Imádok új kultúrákat felfedezni, egzotikus helyeket bejárni, de a belföldi barangolások is ugyanilyen kedvesek a szívemnek.

Mit jelent Önnek a MOTY-jelölés?

A jelölés kapcsán rengeteg pozitív visszajelzést kapok az emberektől, ami azt jelenti számomra, hogy jó úton járok, és őszintén meghat, hogy a követőim mennyire lelkesen és kitartóan szavaznak rám nap mint nap.

Tovább olvasok
Anna láttán nem marad vér a fejünkben

A szentpétervári modell az orosz Playboy visszatérő szereplője.

A megelevenedett érzékiség

Legszívesebben plakátokra nyomnánk a berlini modellt.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. Így most 995 Ft helyett lapszámonként csak 495 Ft! Egyéves elofizetés(10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. 995 Ft helyett lapszámonként 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem