Karbon hajszálrugós órát mutatott be a Tag Heuer

tag heuer,karbon hajszálrugó,karbonszál,fejlesztés,óra,karóra,óraipar
Forrás: Tag Heuer
Előfizetek

A cég fejlesztése forradalmasíthatja az órakészítést.

Rég történt említésre méltó újítás az óraiparban, egyfelől azért, mert ami jól működik úgy, ahogy van, azon felesleges mókolgatni, másfelől pedig az okosórákat vagy senki sem tartja valós fejlesztésnek, vagy kiesnek a klasszikus óra-kategóriából.

Ezért is meglepetés a Tag Heuer fejlesztése, a karbon hajszálrugó, amit már a tavalyi Baselworld-ön bemutattak, de végre kézzel fogható terméket is csiszoltak belőle.

Kép
forrás: Tag Heuer

Új generációs hajszálrugók

A mechanikus órák szíveként ismert hajszálrugó a legérzékenyebb alkatrész, mivel a toleranciája közvetlen hatással van az óra végleges pontosságára. A TAG Heuer matematikusokból, fizikusokból és kémikusokból álló csapata áll az újonnan feltalált hajszálrugó mögött. Az új hajszálrugó nemcsak a hagyományos órakészítésnek ad új erőt, de javítja az óraszerkezetek teljesítményét is.

A könnyű, kis sűrűségű hajszálrugóra gyakorlatilag nem hat a gravitáció és a rázkódás. A TAG Heuer laboratóriumában, ahol az órákat 5000 g/1 m-es, kemény felületre történő esés mellett tesztelik, a fém és a szilikon hajszálrugók eltörtek, miközben a karbon-ötvözetű hajszálrugó teljesen érintetlen maradt.

A karbon-ötvözetű hajszálrugó teljesen ellenáll a mágneses hatásnak, amellyel kiküszöbölhető a mágneses térrel történő találkozást követően kialakult pontatlanság.

A lenyűgöző Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon nanográf kronométer és a benne elhelyezkedő első hajszálrugókhoz használt karbon-ötvözet remek példái a legendás óramárka különböző fejlesztéseinek. Az avant-garde órakészítés hagyományait megőrizve a TAG Heuer egy előremutató fejlődést képviselő új területre lépett be, amely egyedülálló pontosságot eredményez a mechanikus órakészítésben.

Kép
forrás: Tag Heuer

Egyedülálló kialakítás

A Carrera Calibre Heuer 02T Tourbillon nanográf kialakításában a hajszálrugó karbon összetevőjének nanoszkópikus - amely egymilliószor kisebb, mint egy milliméter - hexagonális mintázata tükröződik vissza. Az alumínium ötvözetből készült lendkereket fehérarany betétek ékesítik, miközben SuperLuminovaR jelzések biztosítják, hogy a szerkezet éjjel-nappal látható legyen.


Mit szólnál egy pásztorórához vele?

Nézd meg a galériánkat> 13 kép
Született csábító
Tovább olvasok
Esti mese: hogyan legyél drogdíler

Elengedhetetlen, hogy legyen sütnivalód és szélessávú internetkapcsolatod!

Ki az: szőke, kék szemű és elcsavarja a fejed?

Casey mindent bedob és mindent ledob!

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem