Hang nélkül - Ahol a túlélés záloga a csend

Hang nélkül - Ahol a túlélés záloga a csend
Forrás: aquietplacemovie.com
Előfizetek

Képzelj el egy disztópikus világot, ahol ismeretlen lények az emberiség túlnyomó részét kiirtották.

Fogalmunk sincs honnan jöttek, de céljuk világos: levadászni mindent és mindenkit, aki zajt csap. Egyetlen gyenge pontjukat ismerjük eddig, mégpedig hogy vakok, de cserébe olyan kifinomult hallással rendelkeznek, hogy a legkisebb zörej forrását is képesek azonosítani.

Emiatt a maroknyi túlélő életét egy szabály határozza meg: soha ne adj ki hangot!

Itt kapcsolódunk be az Abbott család mindennapjaiba, ahol a szülők egy várostól távol eső farmon próbálják átvészelni a viszontagságokat gyermekeikkel. Mivel a túlélés záloga a csend, ezért a felszín alatt rendezkednek be és élik mindennapjaikat, egy hangszigetelt pincében, ahol szinte kizárólag jelnyelvvel kommunikálnak egymással.

A csend és a dialógusok hiánya remek eszköz a feszült atmoszféra megteremtéséhez, de emellett lehetőséget is ad színészeknek, hogy megmutassák tehetségüket.

A dolog pikantériája, hogy a szülőket játszó John Krasinski és Emily Blunt a való életben is férj és feleség, ráadásul nem olyan rég született meg második gyerekük és az Abbott család siket lányát alakító Millicent Simmonds is ténylegesen hallássérült.

Szóval volt honnan meríteniük a színészeknek és ez érezhető is a teljesítményükön, de szükség is van erre, mivel párbeszédek híján kell szerethetővé és mélyebbé tenniük az általuk megformált karaktereket. És minél jobban a szívünkhöz nőnek, annál inkább kiéleződik az őket fenyegető veszély.

Kép
forrás: aquietplacemovie.com

A gyereknevelés a megszokott körülmények között se egy sétagalopp, hát még egy olyan világban ahol egy hangosabb nesz, vagy csupán az érzelmeid megélése, mint a fájdalom, düh vagy a félelem öngyilkossággal ér fel.

Ahol a puha, homokkal beszórt ismert ösvényt elhagyni halálos ítélet.

Ahol a gyermekáldás és az újszülött felsírása az öröm mellett mérhetetlen rettegéssel tölt el.

És rettegni bizony van mitől, ahogy a szereplőknek, úgy nekünk is a moziterem kényelmes foteljeiben ülve. Ugyanis John Krasinksi filmje thriller a javából, méghozzá a vérfagyasztó fajtából, amit az utolsó percig végig fogsz izgulni, méghozzá hang nélkül.


A másik kedvenc Emilynk:

Nézd meg a galériánkat> 10 kép
A meztelen Emily Ratajkowski bemutatja: Vénusz születése
Tovább olvasok
Csókot lopnék, babám!

Mara húsos ajkai elől nincs menekvés.

A Maffiózók színésze hamarosan az Akvárium Klubban lép fel

Little Steven Bruce Springsteen bandájában is játszik, de most saját zenekarával jön.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem