Hang nélkül - Ahol a túlélés záloga a csend

Hang nélkül - Ahol a túlélés záloga a csend
Forrás: aquietplacemovie.com
Előfizetek

Képzelj el egy disztópikus világot, ahol ismeretlen lények az emberiség túlnyomó részét kiirtották.

Fogalmunk sincs honnan jöttek, de céljuk világos: levadászni mindent és mindenkit, aki zajt csap. Egyetlen gyenge pontjukat ismerjük eddig, mégpedig hogy vakok, de cserébe olyan kifinomult hallással rendelkeznek, hogy a legkisebb zörej forrását is képesek azonosítani.

Emiatt a maroknyi túlélő életét egy szabály határozza meg: soha ne adj ki hangot!

Itt kapcsolódunk be az Abbott család mindennapjaiba, ahol a szülők egy várostól távol eső farmon próbálják átvészelni a viszontagságokat gyermekeikkel. Mivel a túlélés záloga a csend, ezért a felszín alatt rendezkednek be és élik mindennapjaikat, egy hangszigetelt pincében, ahol szinte kizárólag jelnyelvvel kommunikálnak egymással.

A csend és a dialógusok hiánya remek eszköz a feszült atmoszféra megteremtéséhez, de emellett lehetőséget is ad színészeknek, hogy megmutassák tehetségüket.

A dolog pikantériája, hogy a szülőket játszó John Krasinski és Emily Blunt a való életben is férj és feleség, ráadásul nem olyan rég született meg második gyerekük és az Abbott család siket lányát alakító Millicent Simmonds is ténylegesen hallássérült.

Szóval volt honnan meríteniük a színészeknek és ez érezhető is a teljesítményükön, de szükség is van erre, mivel párbeszédek híján kell szerethetővé és mélyebbé tenniük az általuk megformált karaktereket. És minél jobban a szívünkhöz nőnek, annál inkább kiéleződik az őket fenyegető veszély.

Kép
forrás: aquietplacemovie.com

A gyereknevelés a megszokott körülmények között se egy sétagalopp, hát még egy olyan világban ahol egy hangosabb nesz, vagy csupán az érzelmeid megélése, mint a fájdalom, düh vagy a félelem öngyilkossággal ér fel.

Ahol a puha, homokkal beszórt ismert ösvényt elhagyni halálos ítélet.

Ahol a gyermekáldás és az újszülött felsírása az öröm mellett mérhetetlen rettegéssel tölt el.

És rettegni bizony van mitől, ahogy a szereplőknek, úgy nekünk is a moziterem kényelmes foteljeiben ülve. Ugyanis John Krasinksi filmje thriller a javából, méghozzá a vérfagyasztó fajtából, amit az utolsó percig végig fogsz izgulni, méghozzá hang nélkül.


A másik kedvenc Emilynk:

Nézd meg a galériánkat> 10 kép
A meztelen Emily Ratajkowski bemutatja: Vénusz születése
Tovább olvasok
Anna láttán nem marad vér a fejünkben

A szentpétervári modell az orosz Playboy visszatérő szereplője.

A megelevenedett érzékiség

Legszívesebben plakátokra nyomnánk a berlini modellt.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. Így most 995 Ft helyett lapszámonként csak 495 Ft! Egyéves elofizetés(10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. 995 Ft helyett lapszámonként 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem