Irány Sopot!

utazás,európa
Előfizetek

Meggyőződésünk, hogy Európa az egyik legizgalmasabb kontinens.

Kultúrában, történelemben, tájakban, építészeti stílusokban és éghajlatban az egyik legnagyobb változatosságot képes felmutatni. Ráadásul: nem kell hosszasan utaznunk, hogy elérjük akár a legtávolabbi szegletét is.

Összeállításunk a Playboy májusi számában található cikk folytatása.

Kép

Trónok harca-séta

Horvátország – Dubrovnik

Horvátországban nemcsak rákvörös fejjel érdemes enni a csevapot, de az ország felfedezése sem egy utolsó passzió. Dubrovnik péládul elképesztően szép, és nemcsak kempinget, de remek luxushoteleket is találhat az óvárosban. Illetve: benevezhet egy Trónok harca-sétára, ugyanis Westeros fővárosának kulisszáit adta e hely.

lengyelország,sopot

Még több dűne

Lengyelország – Sopot

Kulturálatlan dolog neveken szórakozni, úgyhogy most mi se tegyük. Bámuljuk meg inkább a föveny porcukorra, lisztre vagy kokainra hasonlító, vakító és finomszemcsés homokját. Káprázatos! Sopot Gdansk és Gdynia között található, ezzel a két településsel alkotja a „Hármasvárost”. A Balti-tenger persze itt sem valami meleg, de ahogy haladunk előre az éghajlatváltozással, nem kizárt, hogy még néhány év, és igazi felkapott hellyé válik Európában, jó sok pálmafával.

málta,gozo
forrás: Bruce Mars / Pexels

Tanulj angolul!

Málta – Gozo

A Máltai Köztársaság igazi törpe, az EU legkisebb tagállama – van olyan szigete amit egy napa alatt lazán körülsétálhat. Hogy mégis, miért érdemes elutazni ide? Nos, a főváros, Valletta is teljesen apró, de mivel Málta a történelem légvonalbéli keresztutcájában fekszik, ezért, aki a környéken valaha harcolni és átvonulni akart, az itt harcolt és átvonult. Ettől olyan sűrű a történelmi atmoszféra, hogy még az Excalibur is megállna benne. Túl sokan nem élnek Máltán, de mivel kicsi a hely, néha nagynak tűnhet a nyüzsgés. Ilyenkor menjen át Gozo-ra, ami még kisebb, de talány nyugisabb. És még valami: valamilyen rejtélyes oknál fogva több ismerősöm is Máltára ment angolt tanulni – és meg is tanultak. Ha frissítené a nyelvtudását, már indulhat is.

lappföld,finnország,úticél

Télen hűt, nyáron fűt

Finnország – Lappföld

Finnország gyönyörű. Erdős-tavas skandináv csoda, tele csupa kiválóan edukált emberrel. Hatalmas a nyugi – annál csak a jólét a nagyobb. Finnország többnyire decemberben kerül a célkeresztbe, amikor legfontosabb exporttermékükkel, a Jolupoukkival – ami a hangzása ellenére sem egyfajta vicces fing, hanem a Mikulás – házalnak. De ha már Lappföld, akkor hadd idézzek egy közkedvelt – ámde, érzésem szerint kamu – történetet. Hogy egyszer megkérdezték a lappokat, mit csinálnak a hosszú, téli, depressziós éjszakákon. „Iszunk és szexelünk” – volt a válasz. Na és akkor mit csináltok nyáron? „Ugyanezt, csak sokkal többet.” Ajjaj... Megy oda közvetlen járat? Még ma, ha lehet?

Tovább olvasok
Húzd fel Jézus cipőjét!

A tizenharmadik apostol szerint annak idején Jézussal mindenhová gyalog jártak, ezért nincs kövér apostol. De cipőről egy szó sem esett.

Ünnepelj úgy, mint James Bond!

Pukkantsunk egyet egy negyvenéves évfordulóra!

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. Így most 995 Ft helyett lapszámonként csak 495 Ft! Egyéves elofizetés(10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. 995 Ft helyett lapszámonként 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem