Egy cipő csatárokra tervezve

Nike phantom,phantomvnm,nike
Forrás: Nike
Előfizetek

A világ legjobb csatárai között számon tartott amerikai Alex Morgan és brit Harry Kane egy dologban egyetért: tudják, hogy egy tökéletes gól mögött rengeteg taposó gyakorlat, számtalan sarokrúgás és még több rosszul eltalált labda van.

A rúgásom az erő és a célzás egyensúlyában rejlik.

– árulja el az amerikai női labdarúgó válogatott (USWNT) sztárja, Alex Morgan.

Nagyban függ attól, hogy éppen hol vagyok a pályán, de 60-40 arányban a pontosság vezet az erővel szemben.

nike,alex morgan
forrás: Nike
Alex Morgan

A Nike PhantomVNM modelljét kifejezetten a csatárok stílusára szabott részletekkel látták el, amelyek figyelembe veszik az aranyszabályt, miszerint hiába erős egy rúgás, ha pontatlan. A Precision Pwr zóna kialakítása kifejezetten a labdakezelés pontosságát segíti.

A Nike kutatólaboratóriumában, egy robot lábon teszteltük a lövéseket különböző szögekből, a cipő belső részébe injektált uretán „pengékkel”. Mindez lehetővé tette számunkra, hogy mérjük a pengék a pontosságra, a magasságra, a teljesítményre és a labda forgására gyakorolt hatását. A vizsgálatok során rögzített adatok felhasználásával alakítottuk ki a Precision Pwr lövő zóna felépítését.

- meséli Jeongwoo Lee, a Nike Football cipőkategóriájának vezető tervezője.
nike,harry kane
forrás: Nike
Harry Kane

A Precision Pwr zónában 13 elemet helyeztek el meghatározott szögben és emelkedő magasságban, amelyek segítenek megtartani a labdát akkor is, ha azt éppen rosszul találták el.

A PhantomVNM hasonlóan a Phantom család többi tagjához, növeli a lövő zóna területét a fűzők lefedésével, ennek eredményeként a csatár 30 százalékkal nagyobb területen érhet a labdához, mint a Hypervenom3-nál. Emellett az új modell esetében a Hypervenom3-nál már megismert HyperReactive talpat találunk.

Felépítését a Nike Free mintázata inspirálta, amely rugalmasan engedi mozogni a lábfejet, így az éles rúgásoknál és irányváltásoknál segíti a játékost.

Egy csatár pontossága esetében nagyon fontos a tiszta fej. Nem felejthetjük el, hogy mindig a következő labdaérintés a legfontosabb. Erre készen kell állnom, ahogy a cipőmnek is.

- mondja Harry Kane.

A focicipő január 19-én érkezik.

Tovább olvasok
Esti mese: hogyan legyél drogdíler

Elengedhetetlen, hogy legyen sütnivalód és szélessávú internetkapcsolatod!

Ki az: szőke, kék szemű és elcsavarja a fejed?

Casey mindent bedob és mindent ledob!

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem