Dzsinnie Deal - Az olvasó

szabó győző,e-könyv
Forrás: Perfecto Capucine / Unsplash
Előfizetek

Melyik könyvet vigyük magunkkal egy világ körüli utazáshoz? A válasz egyszerű: az összeset, ami érdekel! Szabó Győző rákapott az e-könyv olvasás ízére.

Képzőművészként rengeteg albumom van, tele csodálatos és színvonalas reprókkal és szemelvényekkel, hasznos infókkal a művészről, a műalkotásról, a korról, a kortársakról. Imádom őket, mindent, ami a festészetről, a művészettörténet csodáiról ír, a japán porcelán- és selyemfestészettől az izmusokig, Andy Warholon át a mai magyar kortársig. Mindent, ami művészet és irodalom. Ám ezek a művészeti albumok (Amazon, Taschen kiadványok) rendszerint dohányzóasztal méretűek, így leginkább otthoni felhasználásra alkalmasak. Ahogy Thomas Mann Varázshegye vagy Hesse Üveggyöngyjátéka, és sorolhatnám. Nem igazán utazás-kompatibilis remekművek – akár lapozgatásra, akár olvasgatásra gondolnék könnyed időtöltés gyanánt, mondjuk a tengerparti fövenyen. Rengeteget olvastam régen az útjaim során (lazán ötször a föld körül, sok-sok év alatt), mindig azon vívódva, hogy épp melyik könyvet pattintsam be a kézipoggyászomba. Amelyik befér – született meg a döntés. De miért?

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Dzsinnie Deal - Egy keréken

Miért nem találta fel valaki az e-könyv olvasókat kicsit előbb? Miért??? És most már van nekem is, már nem állok ellen! Mert még ha imádom is a papír illatát, a könyv lapjait, egyszerűen meg kell hajolnom előtte. 123 könyvet töltöttem fel rá kapásból, azon szent pillanatban, ahogy megkaptam. Igen. Thomas Manntól Ishiguróig (A temetetlen óriás – ajánlom!), és NesbØig, és még és még. Mert szuper praktikus. Mert a Kindle Amazon legújabb generációs cucca pontosan modellezi a papírra nyomtatott szövegek olvashatóságát, a könyvek könnyedségét. (Ha lenne benne egy illatpatron, ami a friss papír illatát adná, na az már túlzás lenne...) Egyszóval: parádés fejlesztés, a szótár funkcióról már nem is beszélve (játszva angoltanulás, full extrás kivitelben). Az érintőképernyő, az állítható fényerő, a 6 colos képméret, a 4 GB tárhely és a wifi tényleg überkirály, a többit pedig tessék felfedezni! Deal?

Olvasd el ezt is!
Tovább olvasok
Christen szemei elvarázsolnak

Ha elkalandozik a tekinteted a dekoltázsáról...

Nem ciki a matiné

Sokkal többet sűríthetsz a hétvégédbe, ha nem várod meg az éjszakát!

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem