Mázolj borral!

bor,festészet,művészet,borral festés,szabó győző
Forrás: pexels.com
Előfizetek

Egy jó bor és a művészet kéz a kézben jár, elég csak a borversekre gondolni.

Az, hogy borral festeni is lehet, keveseknek jut eszébe, hiszen akkor nem marad mit inni. Pedig ha csak akár egyetlen apró csepp által hagyott foltra gondolunk, nyilvánvaló, hogy szépen megmarad a végeremény. Értő kezek pedig különleges hangulatú képeket készítenek ezzel a speciális technikával.

Ezt Gasztonyi Kálmán festőművészen kívül Szabó Győző is megtapasztalhatta, aki 15 év után vett újra ecsetet a kezébe.

Sok-sok évvel ezelőtt végeztem a Képzőművészeti Egyetemen, tervezőgrafika szakon. Tizenöt éve nem volt a kezemben ecset, de az, hogy egy különleges technikával, borral festhettem, nagy inspirációt adott. Nagyon fontosnak tartom ezt az ügyet, hiszen segíteni mindig jó, ráadásul az, hogy a művészet erejével tehettem ezt, nagyon jó érzéssel tölt el.

- mondta a színművész.

szabó győző,bor

Művészet a palackban

Gasztonyi Kálmán festőművész számára is nagy élmény volt a borral festés. A művész szerint minden borospalackban ott lapul a művészet. Jó bort készíteni legalább akkora művészet, mint borral festeni.

A Teleki borcsalád 11 borral festett remekművel emlékezett meg a 165 éve született Teleki Zsigmondról, a legendás villányi szőlőnemesítőről és borászról. Gasztonyi Kálmán festőművész alkotásait Teleki Zsigmond portréja koronázza meg, melyben alkotótársa Szabó Győző színművész volt. A borral festett képek megvásárlásával most a Bethesda Gyermekkorházat támogathatják a segíteni vágyók.

A borkészítés is művészet, így igen könnyen köthető a képzőművészetekhez, hiszen a bor is hangulatokat teremt, érzelmeket fejez ki, ahogy a képzőművészet is. Borral festeni nagy szakmai kihívást jelentett, de egyben rendkívül inspiráló is volt ennek a 11 képnek az elkészítése

- mondta a festmények alkotója.

Különleges kiállítás a kórházban

A 11 kép, köztük az a Teleki portré, amit Győző és Kálmán közösen festett, a Bethesda Gyermekkórház földszintjén lesz kiállítva 2019. április 4. és június 15. között. A képek megvásárlásával a Bethesda Gyermekkórház működését, ez által a beteg gyermekek gyógyulását támogathatják a segíteni vágyók.

szabó győző,bor,gasztonyi kálmán,festőművész

Egy jó bor és egy szép festmény társaságából már csak Szabó Győző rovata hiányzik, de azt egy kattintással elérheted a playboy.hu-n!

Tovább olvasok
Mihez kezd egy cseh modell Floridában?

Tracy nem bíz sokat a képzeletünkre.

A szupersportautó halott

Micsoda hülyeség ez a cím! – gondolhatja most, és tulajdonképpen igaza is van.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. Így most 995 Ft helyett lapszámonként csak 495 Ft! Egyéves elofizetés(10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. 995 Ft helyett lapszámonként 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem