Barack Obama szerint ettől a 6 könyvtől jobb emberré válsz

Barack Obama,könyv,olvasás,Donald Trump
Forrás: Instagram
Előfizetek

Az Egyesült Államok elnökét rengetegszer kérdezik arról, milyen könyveket olvas, ő pedig ezen felbuzdulva összeállított egy listát a kedvenceiből.

Óriási a kontraszt az Egyesült Államok jelenlegi és 44. elnökének ciklusa között, Donald Trump általános megvetés tárgyává vált már megválasztása előtt, Barack Obamáért viszont rajongtak az emberek az USA-ban.

A Hope-kultusz kitörölhetetlen részévé vált a kultúrának, az 55 millió Facebook-követővel rendelkező Obamát pedig egyfolytában a szokásairól kérdezgetik a közösségi médiában.

Gyakran kérdezitek, mit olvasok, mit nézek, mit hallgatok, úgyhogy arra gondoltam, időről időre megosztok veletek egy listát. Rengeteg minőségi olvasnivaló van manapság, mutatom, én mit vettem a kezembe a közelmúltban.

1. Alex Wagner: Futureface: A Family Mystery, an Epic Quest, and the Secret to Belonging

Obama maga is írt egy könyvet az identitáskeresésről, úgyhogy kíváncsi volt rá, mire jutott a témában barátja, Alex Wagner. A harmónia iránti vágy és az értékeink/elveink közti kapcsolat megszilárdítása segít eljutni a boldogsághoz.

2. Enrico Moretti: The New Geography of Jobs

Ez a könyv ugyan már 6 éves, de továbbra is aktuális, mert betekintést enged a munkaerőpiac dinamikusan változó logikájába. Munkavállalók és munkaadók egyaránt profitálhatnak belőle, ezért is olyan népszerű Obama szerint.

3. Patrick Deneen: Why Liberalism Failed

Gondolatébresztő műnek találja ezt egy olyan világban, melyben megrendült a liberális demokrácia vezető szerepe...

4. Matthew Stewart: The 9.9 Percent Is the New American Aristocracy

A téma komolyságához képest rendkívül olvasmányos könyv arról, hogy a gazdasági egyenlőtlenség nem csak növekszik a világban, hanem öngerjesztő folyamat is. Ennek hatásait feszegeti a szerző az egészségügyet, az oktatást és a boldogságot illetően.

5. Mitch Landrieu: In the Shadow of Statues: A White Southerner Confronts History

Obamára nagy hatást gyakorolt Clementa Pinckney-vel folytatott beszélgetése, a nemrég meggyilkolt vallási vezető ugyanis azt mondta neki, hogy az Egyesült Államok déli államai nagyon mélyen élik meg a történelmüket. Utóbbi témát lovagolja meg Mitch Landrieu, aki arra is válaszokat keres, hogyan zárkózhatnak fel a világ országainak elmaradott területei.

Jennifer Kavanagh és Michael D. Rich: Truth Decay: An Initial Exploration of the Diminishing Role of Facts and Analysis in American Public Life

A két szerző nagyszerűen összefoglalja az amerikai politikai kultúra mellett a világ közbeszédének minőségromlását. Kiderül belőle, hogyan tovább egy olyan világban, melyben óriásit esett a tények értéke.


Így is ki lehet kapcsolódni:

Nézd meg a galériánkat> 8 kép
Ha létezik mell-fenék összhang, akkor April domborulatai jelentik a mintapéldát
Tovább olvasok
Csókot lopnék, babám!

Mara húsos ajkai elől nincs menekvés.

A Maffiózók színésze hamarosan az Akvárium Klubban lép fel

Little Steven Bruce Springsteen bandájában is játszik, de most saját zenekarával jön.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem