Az új Mazda3 pirospontot kapott

mazda,red dot,design,díj
Forrás: Mazda
Előfizetek

Az innovatív KODO formanyelvet Best of the Best-ként jutalmazták!

A tervezők a japán esztétika jegyében, és az egyszerűséget szem előtt tartva az autó karaktervonalait teljesen eltűntették a karosszériáról, így azok az autó környezetéből érkező fényt tükrözik vissza. Ez a „kevesebb több” megközelítés halad végig az autó összes részletén, és megfigyelhető pl. a fényszórók alakján is – nincsenek felesleges elemek.

mazda,red dot
forrás: Mazda

„A Mazda3 formaterve mögött a letisztult szépség a kulcs. De ez több, mint minimalizmus. Egy ilyen egyszerű, de gyönyörű dizájn létrehozása hatalmas munka, és folyamatos finomítás sok-sok próbálkozáson és kudarcon keresztül. Ez a forma hitünk szerint csakis agyagszobrászaink kezei által hozható létre.

– mondja Yasutake Tsuchida, az új modell főtervezője.

A nemzetközi zsűri az 55 országból érkezett 5500 pályaműből kevesebb, mint 100 terméket választott be a „Best of the Best” kategóriába. A díjazás feltétele volt az innovatív megközelítés, a funkcionalitás, az ergonómia és a tartósság. A nyertesek – köztük a Mazda – 2019. július 8-án veszik át a díjat az essen-i Aalto színházban. Az új Mazda3 csatlakozik a „Dizájn a színpadon” elnevezésű kiállításhoz is, melyen az összes díjazott termék megjelenik az essen-i Red Dot Design múzeumban, valamint a kiállításhoz tartozó Red Dot évkönyvben, website-on és alkalmazásban.

Tovább olvasok
Elstartolt a fotóhónap

A 2019-től már évenként megrendezésre kerülő Fotóhónap ismét egy világhírű alkotóval ismerteti meg a magyar közönséget: a Nobuyoshi Araki életművét bemutató tárlat méltán az idei fesztivál egyik legfontosabb programja.

Karina Balin meditál

Az élet egy merő kikapcsolódás.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. Így most 995 Ft helyett lapszámonként csak 495 Ft! Egyéves elofizetés(10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. 995 Ft helyett lapszámonként 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem