A leggyorsabb magyarok

liu shaolin sándor,ajkai dávid
Előfizetek

A hétvége óriási sikert hozott a magyar gyorcskorcsolya-sportnak (és Magyarországnak). Dordrechtben, a gyorskorcsolya Európa-bajnokságon taroltak a Liu-tetsvérek.

Liu Shaolin Sándor 1500 méteren aranyat nyert, majd 500 és 1000 méteren második lett – mindezzel pedig megnyerte az összetett versenyt. A második pedig testvére, Liu Shaongang lett.

Liu Shaolin Sándor,Ajkai Dávid
forrás: Fotó: Ajkai Dávid (Playboy)
Liu Shaolin Sándor

A nagy örvendezésben elkezdtem tovább görgetni, és rátévedtem itt-ott a kommentekre. És elhűlve láttam, hogy néhányan máris nekiálltak kötözködni, azon, hogy Liuék – édesanyjuk magyar, édesapjuk kínai, a fiúk magyar állampolgárok és Magyarországon élnek – mennyire is tekinthetők magyar embernek.

Rögtön eszembe jutott, amikor egyik rokonom mesélte, hogy az általános iskolában, ahol a gyereke jár, kínai kislány nyerte meg először a magyar helyesírási-, utána meg a magyar népdaléneklő versenyt. Ott is volt pár hülye szülő, akik egymás között nekiálltak hőzöngeni – ahelyett, hogy inkább a saját gyerekükkel ültek le volna nyelvtanozni egy kicsit, vagy esténként kikapcsolták volna a tévét meg a tabletet, aztán végigvettek volna néhány népdalt.

ajkai dávid,liu shaolin sándor
forrás: Fotó: Ajkai Dávid (Playboy)

Hogy Liu Shaolin Sándor milyen nagyszerű sportroló, hogy mennyire alázatos és egyben laza is: az e havi Playboyban, és nemsokára a playboy.hu-n is elolvashatják. Ajkai Dávid készítette a fotókat, Tóth Róbert pedig az interjút. Én igazából csak egyet sajnálok: hogy a testvért, Liu Shaoangot nem szólaltattuk meg. De van még időnk és terjedelmünk, hogy akár később is bemutassuk Önöknek ezeket a nagyszerű magyar sportolókat.

rakonczay gábor
Rakonczay Gábor

És ha van még idegesítő figura, hát akkor az, aki állandóan izeg-mozog, kitalál és akar valamit – és aztán meg is valósítja.

Fotelből könnyen el lehet érni fejben a Déli-Sarkot, de ha valaki első magyarként akar ott kitűzni egy zászlót, hát azt biztosan hülyének nézik... Vagyis nézték. Rakonczay Gáboré az elsőség, aki a múlt héten tért haza az Antarktiszról, és helyettünk is véghez vitte a nagy kalandot.

Azt Rakonczayról kicsit elfelejtettük, hogy néhány évvel ezelőtt egyedül, egy kajakban szelte át az Atlanti-óceánt.
A Playboy azt is dokumentálta egy 20 kérdésben, a legfrissebb kalandról pedig novemberi nagyinterjúnkban mesélt. Íme egy izgága felfedező kalandja.

Valami azt súgja nekem, őt is viszontlátjuk még a Playboy lapjain.

Bus István, a Playboy főszerkesztője

Tovább olvasok
Esti mese: hogyan legyél drogdíler

Elengedhetetlen, hogy legyen sütnivalód és szélessávú internetkapcsolatod!

Ki az: szőke, kék szemű és elcsavarja a fejed?

Casey mindent bedob és mindent ledob!

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem