A csuklón viselt névjegy

óra,okosóra,csuklóméter,bihari ádám,stílus,stílustanácsadó,stílustanácsadás,fashion adv
Forrás: JanFillem / Unsplash
Előfizetek

A karóra témakör megannyi téves paradigmát és régi sötét foltot rejteget magában. Idejétmúlt beidegződések, városi legendák és a jóízlést felülíró divatos ideológiák az óraviselésről.

Egy férfi életében kiemelt fontossággal bír az óra és annak viselése. Már csak ezért is elengedhetetlen, hogy komolyan vegyük ezt a témát, hiszen a csuklónkon viselt szerkezet minden esetben minket reprezentál, legyen az egy fontos üzleti tárgyalás, egy átlagos hétköznap vagy akár egy edzés.

Az óraviselés eleganciájának és kifinomultságának az első számú fokmérője nem az óra ára vagy a márkája, hanem az eredetisége. Egy kicsit is komoly és igényes férfi kizá- rólag eredeti órát visel.

A hamis óra hamis üzenetet hordoz, a hamisság pedig előbb vagy utóbb, de mindig kiderül, onnan pedig már nincsen igazán visszaút, és egy életre elássuk magunkat a barátaink vagy éppen üzletfeleink előtt.

óra,zsebóra
forrás: Andrik Langfield / Unsplash

Egy stílusos férfi egyszerűen nem engedheti meg ma- gának azt az attitűdöt, hogy méltatlanul, egy csomagtartóból, okosba’ szerezze be a hőn áhított darabot, netalántán egy külföldi út során tudatosan – és talán ez a legnagyobb baj... – hamis órát vásároljon.

Az óra karakterét és időtállóságát alapvetően a méret, a forma, a márka és az ár rendíthetetlen négyese határozza meg. A trendek változnak: amíg évtizedekkel ezelőtt a pengevékony kisebb átmérőjű (36 mm) darabok voltak a jellemzőek, addig mára a dominánsabb (40 mm) szerkezetek lettek a mérvadók, olyannyira, hogy a hölgyek is előszeretettel viselnek férfiórát.

A szíj karaktere nagyban meghatározza az adott óra üzenetét. Az acélszíj egyfajta erőt és dominanciát sugároz, a kaucsuk a cool élet- érzést, a Nato strap egy szép tisztelgés a tradíciók előtt, a bőrszíj pedig az örök értékek előtti megemlékezés.

óra,karóra,kronográf
forrás: Dmitry Nucky Thompson / Unsplash

Óraviselési szabályok

Az óra egy kiegészítő, így nem szabad hivalkodónak, túlzónak lennie. Akkor választottunk helyesen, ha belesimul a megjelenésünkbe, és csak kiegészíti, nem pedig dominálja vagy éppen felülírja azt.

Szmokinghoz minden esetben visszafogott, lapos és elsősorban bőrszíjas órát érdemes viselni, színében és anyagában harmonizáló mandzsettagombbal. Öltöny mellé érdemes elkerülni a túlzó méretű – jellemzően búvár típusú – és kövekkel látványosan kirakott órák viselését, előbbi oda nem illő, utóbbinak pedig a kivagyiságon és figyelemfelkeltésen kívül nincsen más kommunikációja.

A szaunában nem igazán illendő órát viselni, ahogyan nagy hőségben is megengedhető annak elhagyása. A bőrszíjas óránk szíját az izzadságunk hamar tönkreteszi, szaunában pedig akár égési sérüléseket is okozhat egy acélóra.

A csuklónk átmérője és szélessége nagyban meghatározza, milyen méretű és karakterű órát tudunk viselni. Nem szabad, hogy ezeket a biológiai adottságokat felülírják az érzelmeink, mert ilyenkor súlyos stílusbalesetek szoktak bekövetkezni.

okosóra,apple watch
forrás: Hermes Rivera / Unsplash

Az okosórákat elsősorban sportoláshoz fejlesztették ki, ezért az adott közegben érdemes használni őket. Öltönnyel, különösen elegáns bőrcipővel viselve ritkán stílusos viselet.

Már zajlanak a Joy-napok!

Május 9 és 12 között 20-60% kedvezménnyel vásárolhatod meg álmaid óráját a Watch My Watch-tól, a BL Óraszalon, a Swatch márkaüzletek, illetve az oraszalon.hu 5000 forintot enged a hétköznapi Swatch órád árából!

A Joy-Napok keretében most 50% kedvezménnyel fizethetsz elő a Playboy-ra! Egész évben veled leszünk!

A kuponfüzetet keresd a májusi Playboyban, az online akciókért pedig látogass el a joynapok.hu oldalra!

Tovább olvasok
Anna láttán nem marad vér a fejünkben

A szentpétervári modell az orosz Playboy visszatérő szereplője.

A megelevenedett érzékiség

Legszívesebben plakátokra nyomnánk a berlini modellt.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. Így most 995 Ft helyett lapszámonként csak 495 Ft! Egyéves elofizetés(10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. 995 Ft helyett lapszámonként 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem