6 biztos lépés hogy te is elkúrd a házasságod!

rossz házasság,párkapcsolat,párkapcsolati tippek,rossz kapcsolat
Forrás: Getty Images
Előfizetek

Tudatos médiafogyasztó vagy, ezért tudod: ehhez hasonló clickbaites cikkek bombasztikus ígéretekkel csábítva mindenkire érvényesnek gondolt szabályokat adnak 2300 karakterben - hogy aztán semmire ne menj velük.

Hidd el, ez itt most kivétel. Szerzőnk maga is a válás töküres sugárútjának utolsó lámpás kereszteződésénél áll egy bőgő motorú Maseratiban, tehát tudja, miről beszél. Ha követitek ezt a 6 lépést, a válás nem maradhat el!

férfi
forrás: Jonathan Rados / Unsplash

Adjátok fel önmagatokat!

Kezdjétek énetek legértékesebbnek tartott részével és lassú tűzön főzzétek ki belőle az utolsó molekulányi tápanyagot is. Mikor kész a kapcsolatatotok híg, langyos és ízetlen levese, minden nap jó nagy kanállal fogyasszatok belőle, majd öntsétek fel vízzel és rakjátok vissza a tűzre! Amint az egészséges egotokból bármennyi visszanőne, zutty bele! És így tápláljátok az egymás iránt érzett elfojtott gyűlöletet, amit azért éreztek, hogy nem lehettek önmagatok többé sosem - a válásig. Cserébe a rendszeres rituálé-szerűen dögunalmas közösülést, a közösen felvett hitelt, nászatok halálidegesítő gyümölcsét és az anyósotoknál töltött vermutillatú ünnepi ebédeket kaptok - ld. Még biztos családi háttér vagy "Otthon minden rendben van?".

Ne felejtsétek el, nem elég feladni önmagatokat, de az efelett érzett frusztrációt mindenképp vezessétek le olyan témákon, ami a másiknak érzelmileg fontos, nektek meg indifferens; egyszerre okozhattok fájdalmat, érezhetetitek a számotokra teljesen tét nélkül megvívott véres csata diadalát és ronthattok tovább nemcsak a párotok, de a bűntudat miatt a saját önbecsüléseteken is - és már indulhat is a válóper!

vita
forrás: Getty Images

Bármilyen témában tudjatok parasztok lenni egymással!

Ha van valami pislákoló szeretet vagy csak szimpátia a másik iránt annyi év után, a pozitív érzelmek tűzfészkére toljátok rá a folyamatosan támadó kommunikáció jéghegyét. Ne csak szavakkal bánts! Nézések, szemforgatás, teátrális kivonulás, csapkodás, fel nem vett telefonok, ignorált - lehetőleg a másiknak érzelmileg fontos - üzenetek... dehát te is ismered a köcsögség teljes arzenálját, ne félj használni hogy szétkúrd a házasságod! Hihetletlenül fontos a váláshoz hogy fenntartsatok egy kínai nagy falat, amit bántó gesztusok gránitszikláiból építetek egymás közé nap, mint nap, éveken át tartó kulimunkával. Persze, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, ti is lesztek néha normálisak egymással - de a jó válómesterek onnan ismerszenek meg, hogy a derű és boldogság illékony pillanataiban is képesek visszahozni egy-egy utalással, mozdulattal a sértettséget vagy éppen elhelyezni egy újabb tüskét.

Olvasd el ezt is!
kapcsolat
forrás: Getty Images

Szarjátok le magasról a kapcsolatot!

A legkényelmesebb belesüppedni a hétköznapok rutinjába, elmenni néha moziba vagy valami rántottgombaszagú wellnessbe, oszt azzal kis is van pipálva a kapcsolatmenedzsment. Van jobb dolgod is hétvégén, mint a párod szaros lelkével foglalkozni, nem is beszélve a házasságodról, ami valójában csak elveszi a figyelmed a valóban fontos dolgokról, úgymint a pornó/shopping, a foci/sorozatok és a pia. Sose beszéljetek valóban fontos kérdésekről, hogy ki, hogyan érzett egy adott helyzetben, miként élte meg a másik reakcióját, vagy mire vágyna valójában.

A jó hír, hogy nem csak kényelmes, de a váláshoz is elvezet ez az út.

elengedte magát
forrás: Getty Images

Ne foglalkozz saját magaddal!

Oldódj fel teljesen a házastárs szerepében. Elsősorban legyél szülő, meg házastárs, aztán jöhet a hivatásod, aztán legyél családtag - de ne tölts időt egyedül, önmagadra reflektálva, megismerve és megértve a saját érzelmeidet. Legyél kicsit lepattant, növessz dad- vagy mombodyt, a személyes higiéniát felejtsd el ahogy belépsz az otthonodba. Add meg magad az első minikonfliktusnál, amikor kivennél egy fél délutánt valamelyik hétvégén hogy olyasvalamit csinálj, amit valójában szeretnél egyedül. Add meg magad egy életre a párod és a család elvárásainak azzal kapcsolatban is, hogy valójában mit akarsz csinálni akkor, amikor nincs kötelezettséged. Ez az egyik legfontosabb lépés: ha eltűnik a személyiséged, az első kapcsolati döccenésnél úgy fog rádnézni a párod, mint egy szétnyomott barna banánra a gyerekülés alatt, ami nyomaiban sem emlékeztet arra a hajdan büszke és egészséges gyümölcsre, amit kiválasztott a piacon.

Olvasd el ezt is!
csók
forrás: Zelle Duda / Unsplash

Öld ki az intimitást!

Nem elég nem lefeküdni a másikkal. Meg kell tőle (és magadtól) tagadni az ölelést, érintést, bizalmas hangú kérdéseket, vagy akár egy ellopott délutáni kávézást. Mindez ugyanis alkalmas lehet a kapcsolat összetartására ezen a fronton. A szexben sose légy őszinte, ne mondd, hogy “nem” valamire, amire nincs kedved, és semmiképp ne oszd meg titkos vágyaidat, mert véletlenül még találkozik a párodéval és egy hullámhosszra kerültök.

Csókolózni végleg abszolút piros zóna. Egy-két év intimitás vagy megjátszott kötelességszerű maszatolással és viszlát!

harag

A gondoskodás helyett zsarold ezzel a párod!

Te viszed a háztartás nagy részét mert egy rendetlen makákóval élsz együtt? Minden vita elején, végén és közepén legyen ez a mártír-érved! Te tartod el a másikat? Hozd fel minden egyes konfliktusnál és éreztesd, mennyire kiszolgáltatott a másik! Középhaladó szinten megpróbálhatjátok hogy ha pénzen vitatkoztok, dobjátok be a háztartási munkát, ha háztartási munkáról, akkor a pénzt, és maradandó sérüléseket okoztok nem csak egymásnak, de a kapcsolatnak is! A legfontosabb: soha, semmit ne tegyél csak azért, mert a másiknak az egyszerűen jól esik. Ne dícsérd meg, ne támogasd olyanban, amihez nem fűződik érdeked, mert még véletlenül úgy érzi, hogy a kapcsolat olyan érzelmi biztonságot nyújt, amiben kiteljesedhet.

Tovább olvasok
Playboy Nagyinterjú - Faludy György

Egy világpolgár vallomásai.

Amerika nyomában a 66-os úton

Sárga felezővonallal felkent végtelen utakról álmodozik az, aki az Egyesült Államok fénykorában készült filmeken nevelkedett és titkon reméli, az elveszettnek hitt utak a mai napig életre szóló kalandokat rejtenek.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem