Kalandorok a hullámok között: 4 vitorlázó árulja el, mi volt a legőrültebb dolog, amit a tengeren látott

Kalandorok a hullámok között: 4 vitorlázó árulja el, mi volt a legőrültebb dolog, amit a tengeren látott
Forrás: Getty Images
Előfizetek

Bizarr sztorik a végtelen kékség birodalmából.

A cikk támogatója a Budapest Boat Show

Gyerekként sokan álmodoznak a tengerészek kalandos életéről, fantazmagóriáikban általában vadregényes tájakon végrehajtott daliás hőstetteket vizionálnak. A bizarr történeteket mintha figyelmen kívül hagynák, pedig inkább ezek vannak túlsúlyban. Az alábbiakban négy ilyet szedtünk össze nektek.

1. A majdnem túlélő

Hőseink Alaska partjainál hajóztak, étkükről pedig horgászattal gondoskodtak. Az egyik kifogott hal túl kicsi volt, ezért úgy döntöttek, visszadobják a tengerbe Szegény pára sorsa azonban az utolsó pillanatban mégis megpecsételődött: a kapitány észrevette a hajó felett köröző sast, amit mindenképp kihívás elé akart állítani. Kis ívben dobta a víz fölé a halat, de a vadászon nem tudott kifogni: a sas villámgyorsan rácsapott az uszonyosra, mielőtt az a habok közé merült volna.

2. Cápa vs. apáca

Davidnek a nagypapája mesélt a hit megdöbbentő erejéről. Hajójával apácákat szállított keresztül az Atlanti-óceánon, egy őszi délutánon azonban óriási viharba kerültek, az egyik asszonyt pedig elnyelték a hullámok. Egyik matróz sem ugrott a bajba jutott apáca után, ráadásul egy cápauszony is feltűnt a távolban. A ragadozó egyre csak közelített a nőhöz, de az utolsó pillanatban kikerülte az apácát és eltűnt a távolban. A hölgynek ezt követően sikerült visszamásznia a fedélzetre, elmondása szerint rózsafüzérje és az ima mentette meg a biztos haláltól.

3. Moby Dick

Peter és az édesapja Florida partjainál horgászott, naivan azt gondolták, hogy a vasmacska gondoskodik majd róla, hogy egy helyben maradjanak. A tenger egyik titokzatos keménylegénye azonban másképp gondolta, előbb csak meglökte a vitorlást, majd elkezdte lassan hátrafelé vonszolni azt. Peter édesapja inkább gyorsan elvágta a vasmacska kötelét, úgy döntöttek, inkább nem derítik ki, miféle szörny volt képes ekkora erőkifejtésre.

4. Morajló misztérium

Stevennek az Indiai-óceán közepén gyökerezett a fedélzetbe a lába egy forró nyár éjszakán. Először különös morajlásra lett figyelmes, majd pár méterrel a víz alatt világító fényforrásra lett figyelmes. A morajlás egyre hangosabb lett, majd egyszer csak kilőtt a víz alól és pillanatok alatt eltűnt az égen.

Kép

Budapest Boat Show


A fentihez hasonló történekkel a Budapest Boat Show-n is találkozhattok, amit 27. alkalommal rendeznek meg a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont G és F pavilonjában. A kiállításon megjelenik minden hajózáshoz kapcsolódó termék és szolgáltatás a vitorlás, elektromos és motoros hajóktól kezdve a felszereléseken és kiegészítőkön át egészen a kikötő szolgáltatásokig. A hajók mellett helyet kapnak a rendezvényen a különböző vízi sportok is.

A rendezvény nem csak a szakma számára érdekes, hanem azoknak is megfelelő program, akik csak szeretnének eltölteni egy napot a családjukkal vagy barátaikkal. Számos program kerül megrendezésre a GENERALI Kikötő Színpadon, illetve több interaktív érdekesség várja az érdeklődőket a kiállítás Programszigetén és 40nm-es bemutató medencéjében.

A kiállításon bemutatkoznak a legújabb fejlesztések mind a hajók, mind pedig a hajózáshoz kapcsolódó termékek és szolgáltatások terén. Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője február 22-e és 25-e között látogatható, jegyek a helyszínen és itt kaphatóak.

Nézd meg a galériánkat> 8 kép
Budapest Boat Show
Tovább olvasok
Mindössze 28 darab készült ebből a luxusórából

A különleges karóra a klasszikus és hagyományos esztétikát képvisel, miközben a kifinomult órakészítés határait feszegeti.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem