Kalandorok a hullámok között: 4 vitorlázó árulja el, mi volt a legőrültebb dolog, amit a tengeren látott

Kalandorok a hullámok között: 4 vitorlázó árulja el, mi volt a legőrültebb dolog, amit a tengeren látott
Forrás: Getty Images
Előfizetek

Bizarr sztorik a végtelen kékség birodalmából.

A cikk támogatója a Budapest Boat Show

Gyerekként sokan álmodoznak a tengerészek kalandos életéről, fantazmagóriáikban általában vadregényes tájakon végrehajtott daliás hőstetteket vizionálnak. A bizarr történeteket mintha figyelmen kívül hagynák, pedig inkább ezek vannak túlsúlyban. Az alábbiakban négy ilyet szedtünk össze nektek.

1. A majdnem túlélő

Hőseink Alaska partjainál hajóztak, étkükről pedig horgászattal gondoskodtak. Az egyik kifogott hal túl kicsi volt, ezért úgy döntöttek, visszadobják a tengerbe Szegény pára sorsa azonban az utolsó pillanatban mégis megpecsételődött: a kapitány észrevette a hajó felett köröző sast, amit mindenképp kihívás elé akart állítani. Kis ívben dobta a víz fölé a halat, de a vadászon nem tudott kifogni: a sas villámgyorsan rácsapott az uszonyosra, mielőtt az a habok közé merült volna.

2. Cápa vs. apáca

Davidnek a nagypapája mesélt a hit megdöbbentő erejéről. Hajójával apácákat szállított keresztül az Atlanti-óceánon, egy őszi délutánon azonban óriási viharba kerültek, az egyik asszonyt pedig elnyelték a hullámok. Egyik matróz sem ugrott a bajba jutott apáca után, ráadásul egy cápauszony is feltűnt a távolban. A ragadozó egyre csak közelített a nőhöz, de az utolsó pillanatban kikerülte az apácát és eltűnt a távolban. A hölgynek ezt követően sikerült visszamásznia a fedélzetre, elmondása szerint rózsafüzérje és az ima mentette meg a biztos haláltól.

3. Moby Dick

Peter és az édesapja Florida partjainál horgászott, naivan azt gondolták, hogy a vasmacska gondoskodik majd róla, hogy egy helyben maradjanak. A tenger egyik titokzatos keménylegénye azonban másképp gondolta, előbb csak meglökte a vitorlást, majd elkezdte lassan hátrafelé vonszolni azt. Peter édesapja inkább gyorsan elvágta a vasmacska kötelét, úgy döntöttek, inkább nem derítik ki, miféle szörny volt képes ekkora erőkifejtésre.

4. Morajló misztérium

Stevennek az Indiai-óceán közepén gyökerezett a fedélzetbe a lába egy forró nyár éjszakán. Először különös morajlásra lett figyelmes, majd pár méterrel a víz alatt világító fényforrásra lett figyelmes. A morajlás egyre hangosabb lett, majd egyszer csak kilőtt a víz alól és pillanatok alatt eltűnt az égen.

Kép

Budapest Boat Show


A fentihez hasonló történekkel a Budapest Boat Show-n is találkozhattok, amit 27. alkalommal rendeznek meg a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont G és F pavilonjában. A kiállításon megjelenik minden hajózáshoz kapcsolódó termék és szolgáltatás a vitorlás, elektromos és motoros hajóktól kezdve a felszereléseken és kiegészítőkön át egészen a kikötő szolgáltatásokig. A hajók mellett helyet kapnak a rendezvényen a különböző vízi sportok is.

A rendezvény nem csak a szakma számára érdekes, hanem azoknak is megfelelő program, akik csak szeretnének eltölteni egy napot a családjukkal vagy barátaikkal. Számos program kerül megrendezésre a GENERALI Kikötő Színpadon, illetve több interaktív érdekesség várja az érdeklődőket a kiállítás Programszigetén és 40nm-es bemutató medencéjében.

A kiállításon bemutatkoznak a legújabb fejlesztések mind a hajók, mind pedig a hajózáshoz kapcsolódó termékek és szolgáltatások terén. Magyarország legnagyobb szárazföldi kikötője február 22-e és 25-e között látogatható, jegyek a helyszínen és itt kaphatóak.

Nézd meg a galériánkat> 8 kép
Budapest Boat Show
Tovább olvasok
Anna láttán nem marad vér a fejünkben

A szentpétervári modell az orosz Playboy visszatérő szereplője.

A megelevenedett érzékiség

Legszívesebben plakátokra nyomnánk a berlini modellt.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. Így most 995 Ft helyett lapszámonként csak 495 Ft! Egyéves elofizetés(10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft. 995 Ft helyett lapszámonként 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem