21 lecke a 21. századra

21 lecke a 21. századra,könyv,könyvajánló,yuval noah harari
Előfizetek

Lényegtelen információkkal elárasztott, fake news-zal tömött világunkban a tisztánlátás hatalom. Értjük még egyáltalán a világot, amiben élünk?

Mit jelez Donald Trump hatalomra kerülése? Mit tehetünk a járványszerűen terjedő álhírek ellen? Miért van válságban a liberális demokrácia? Isten visszatért? Új világháború közeleg? Melyik civilizáció uralja a világot? A Nyugat? Kína? Az iszlám? Nyitva hagyja-e a kapuit Európa a bevándorlók előtt? Megoldhatja a nacionalizmus az egyenlőtlenség és a klímaváltozás problémáit? Mihez kezdjünk a terrorizmussal?

Mindannyiunkat foglalkoztató – legalábbis gyakran elénk kerülő – kérdések ezek.

21 lecke a 21. századra,harari,Yuval Noah Harari

Dr. Yuval Noah Harari első könyve, a Sapiens az emberiség múltjával foglalkozott, a Homo Deus, mely az élet hosszú távú jövőjét tárta fel, arról elmélkedett, hogyan válhat az ember végül istenné, és mi lehet majd az értelem és a tudat sorsa. A 21 lecke a 21. századra már a jelennel törődik és az emberi társadalmak közvetlen jövőjére koncentrál.

harari,Yuval Noah Harahi
Dr. Yuval Noah Harahi

Megvizsgálja a világ társadalmait leginkább formáló, és a bolygónk jövőjét legnagyobb valószínűséggel befolyásoló erőket.

Szóba kerül a technológiai fejlődés és egyre ijesztőbbé váló jövőképe, a bevándorlási krízis, a politika, a vallás és a művészetek is. Bizonyos fejezetek az emberi bölcsességet ünneplik, mások az emberi ostobaság sorsdöntő szerepét helyezik előtérbe. Mindezen témákon azonban ugyanaz az egy kérdés ível át: mi történik ma a világban és mi ezeknek az eseményeknek a mélyebb értelme?

A szerző a The Guardiannak adott interjújában kifejtette, mindig voltak álhírek, de „minél több ember hisz a szabad akaratban, annál egyszerűbb manipulálni őket, mert képtelenek azt gondolni, hogy érzéseiket valamilyen külső behatás manipulálhatja”.

Egy kérdésekkel teletömött könyvtől azonban nem illik válaszokat várni.

Animus Kiadó

Tovább olvasok
Esti mese: hogyan legyél drogdíler

Elengedhetetlen, hogy legyen sütnivalód és szélessávú internetkapcsolatod!

Ki az: szőke, kék szemű és elcsavarja a fejed?

Casey mindent bedob és mindent ledob!

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem