20Q - Simon Kornél

simon kornél,társas-játék,színész
Forrás: Ajkai Dávid / PLAYBOY
Előfizetek

Azért akart színész lenni, hogy csajozhasson, majd hirtelen álmai nője mellett találta magát.

Simon Kornéllal a sikerről, a hiúságról, a hullámvölgyekről beszélgettünk. És egy új sorozatról, amelyben feleségével, Gryllus Dorkával játszik.

1.

Tudod, hogy én anno tartottam tőled? Van egy komoly, tekintélyt parancsoló fizimiskád annak ellenére, hogy tudom rólad, valójában egy rocksztár vagy.

Vannak olyan hangulataim, amikor borzasztóan mizantróp tudok lenni, és akkor lehetséges, hogy hordozok magam körül egy ilyen megközelíthetetlen aurát, de ez egyáltalán nem szándékos, inkább a belső életem kivetülése. Sosem gondoltam, hogy nekem valamilyennek kéne lennem, próbálok mindig olyan lenni, mint amilyen valójában vagyok.

2.

Múltkor valami egészen furcsa dolgot olvastam rólad, miszerint meghíztál...

Nagyon szeretek forgatni, és az volt a benyomásom, hogy elkerülnek a televíziós és filmes munkák. Azt gondoltam, hogy ez többek között annak köszönhető, hogy kihíztam a karakteremet.

3.

Erre felhívták a figyelmed?

Igen. Egy kollégám el is mondta négyszemközt, hogy szomorúan látja ezt, és azért én is észrevettem. Gondoltam magamban, hogy akkor nem leszek színész, inkább ilyen kis köpcös rendező. Aztán azért rájöttem, vannak még színpadi szerepeim, és az, hogy már nem tudtam begombolni a jelmezemet, bármennyit is engedtek ki belőle, és a zenés számokat is nehezen énekeltem végig, na az már nem volt annyira jó.

4.

Hiú ember vagy? Van olyan, hogy belenézel a tükörbe, és azt mondod: Simon Kornél vagyok, színész, vékony, és igen, ma jól nézek ki...

Jókor kérdezed, most van ilyen életemben először. Kamaszkoromban túl vékony voltam, és most először tényleg tetszem magamnak, úgyhogy folytatom ezt az életmódot.

Olvasd el ezt is!

5.

Nyilván nőként tudok erre reflektálni, és azt sem vitatom, hogy ha egy csajos pletykálkodás közepette szóba kerülnek a jóképű színészek, a top háromban mindig benne vagy.

Mostanában én is ezt tapasztalom. Szembedicsérnek, és hát nem mondanám, hogy rosszulesik. Nagyon sokáig voltam borzasztóan kölyökképű és most elmúltam negyven. Amikor elkezdtem színészkedni, már akkor volt egy megérzésem, hogy majd negyven felett érek be igazán, akkor ér majd utol a korom. Koravén kisfiú voltam, sokat olvastam, keveset buliztam, aztán ez megfordult. Most a kettő összeadódott és végre megkomolyodtam.

6.

A nők rajongása a te életedben fontos tényező? Elvégre több mint kilenc éve boldog házasságban élsz Gryllus Dorkával.

Én azért akartam színész lenni, hogy csajozhassak... De miután lassan 10 éve megtaláltam álmaim nőjét, már semmi szükségem nem volt erre a fegyverre.

simon kornél,színész,társas-játék,színház,tévé,a nagy duett,interjú,playboy interjú,mádai vivien
forrás: Ajkai Dávid / PLAYBOY

7.

Ez egy tudatos hódítás volt?

Ez egy érdekes és nagyon régi történet. Még nem ismertük egymást Dorkával. Arra emlékszem, hogy Geszti Péterrel egy szegedi koncert után mentek ketten a hídon egy kocsival. Dorka vezetett, és szemmel láthatóan valamin vitatkoztak, tehát nem egy harmonikus pillanatban csíptem el őket. És néztem az autó után, és azt gondoltam, na ez a nő! Egyszer ez a nő lesz a feleségem!

8.

Minden fantázia így váljon valóra!

Igen. Amikor aztán Dorka mamája felkért a Varsói melódia című kétszemélyes darabra, amit ő rendezett, már akkor tudtam, hogy ha mi egyszer összekerülünk Dorkával, reménytelenül és menthetetlenül bele fogok szeretni. És hát ez azóta is így van...

9.

És ennyi idő után is tud működni...

Én azt hiszem, hogy közöttünk nem hűlt ki a szenvedély. Mind a pozitív, mind néha a negatív oldala is benne van. Ahogy a német mondja: Leidenschaft schafft Leiden. Vagyis a szenvedély szenvedést okoz. Ennek néha meg kell élni a hullámvölgyét is, de azt gondolom, hogy alapvetően roppant harmonikusan, és lángoló szenvedéllyel viseltetünk egymás iránt.

simon kornél,interjú,playboy interjú,színész
forrás: Ajkai Dávid / PLAYBOY

10.

Apaként is ennyire elhivatott vagy?

Azon igyekszem, hogy ha lehet, akkor én hozzam-vigyem a fiamat az iskolába, otthon pedig ne feltétlenül ültessük le a tévé elé. Nem mondom, hogy minden esetben könnyű leülni vele legózni vagy szerepjátékosat játszani, de nagyon igyekszem, hogy minőségi időt tudjunk együtt tölteni.

11.

Inkább apa vagy, vagy inkább haver?

Nem azt mondom, hogy szigorú apa vagyok, de nem minden kérdésben vagyok megengedő apa. Ha úgy van, akkor csiki-csatát játszunk, vagy hagyom, hogy eldobjon egy dzsúdófogással – szóval megvan ez a fajta haverság is.

12.

Azt tudod valamihez kötni, hogy mi volt az a pont, amikor azt mondtad: igen, ez az! Erre vágytam világ életemben!

Szakmailag a Társasjáték volt ilyen. Az egy áttörés volt, hiszen addig tulajdonképpen csak színházban játszottam, meg voltak kisebb-nagyobb filmszerepeim, de azok nem ütötték meg azt a kritikus tömeget, hogy ez így áttörte volna a láthatatlanság küszöbét.

13.

Ott lett Simon Kornélnak arca?

Valahogy így, igen. De ennek szakmailag is volt egy olyan hozadéka, hogy a szakma azt mondta: „Na nézd már, ki ez a srác, lehet, el tudna más dolgokat is játszani!” És utána beindultak a dolgok és jöttek a filmszerepek.

14.

És felkérések. Például A nagy duett, ami azért egy teljesen más közeg, mint a színház vagy a film.

Sokat gondolkodtam rajta, kell-e ez nekem, de aztán felhívtam Köbli Norbi forgatókönyvíróbarátomat, aki azt mondta, ez az a műsor, amit mindig megnéz. Pontosan azért, mert azokat az embereket, akiket amúgy ismer, olyan szerepben és olyan feladatok között láthatja, amikre máskor esélye sem lenne.

Olvasd el ezt is!

15.

Emlékszem a Boney M.-es megőrülésedre. Totális önkívületi állapotba kerültél, gyakorlatilag felrobbantottad a színpadot.

Na ez az, amit imádtam benne! Az őrület határán táncolni mindig. Kipróbálni eszement dolgokat és ezzel a hévvel végigvinni.

16.

Számítottál rá, hogy itt ebben a versenyben beérik a Társasjáték hozta ismertség és szimpátia?

Egy bizonyos pont után nyilvánvalóvá vált, hogy szimpatikusak vagyunk a nézőknek. Három-négy adás után megéreztem ennek az ízét. Közös pont volt bennünk Janicsák Vecával – azon túl, hogy jól ment a közös munka –, hogy szerettük is volna megnyerni a versenyt.

simon kornél,színész,playboy interjú,interjú,mádai vivien
forrás: Ajkai Dávid / PLAYBOY

17.

Mindeközben rengeteg mindent csináltál mellette. Ez jellemző rád?

Nagyon sokat megyek. És éppen ezért, más színházon és forgatáson kívüli munka elvállalása nagy dilemma nekem. Mindez egyben egy erősödő lelkifurdalás is, hogy egy gyereknek mindig szüksége van apára, de amikor kinyílik számára a világ, akkor ez hatványozottan így van. Mi a fiammal most ebben vagyunk.

18.

Nehezen viseled a kudarcot?

Volt már ilyen, hogy valamit nagyon szerettem volna, például a Tanár című sorozat főszerepe. Nem jött össze, és ezt nehezen éltem meg, mert amúgy is kicsit labilis lelkiállapotban voltam akkor. Inkább azt mondanám, hogy ha valami nem úgy sül el, gondolok itt egy darab rendezésére, vagy ha azt érzem, tehettem volna még valamit a siker érdekében, és azt valamiért nem tettem meg, azt nehezen viselem.

19.

De te sosem unatkozol, én legalábbis nem láttalak még egy helyben ücsörögni.

Nagy terveim vannak 2019-re is. Lesz egy új sorozat, amiben Dorkával közösen játszunk. Én csak gasztropornóként aposztrofálom. A Viasat 3-on érkezik egy sorozat, amelyben egy válófélben lévő séf-házaspárt alakítunk. Ízig-vérig lesz a címe, és márciustól látható. Jó volt készíteni. Vannak olyan időszakok, amikor az elfoglaltságaink miatt keveset vagyunk együtt, de most a közös munka miatt ez szerencsére nem így volt. Ráadásul, mivel szerettük a szerepet és a történetet, szakmailag és magánéletileg is élvezetes volt a forgatás.

20.

Most Simon Kornél 2019-ben ott van, ahol mindig is lenni akart?

Határozottan úgy érzem. Összeadódott a sok év fáradozása. Sok minden volt ebben, fentek-lentek, de azt hiszem, most középen vagyok, és amiknek jó irányba kellett interferálniuk, azok jó irányba mentek, amiknek meg rossz irányba, azok meg kioltották egymást. Úgy érzem, most egy komoly alappal nézek bele a következő negyven évbe.

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! 20Q - Samuel L. Jackson

(Az interjú a PLAYBOY 2018 márciusi számában jelent meg.
Szöveg: Mádai Vivien; Fotó: Ajkai Dávid; Styling: Jakab Timi; Smink, haj: Szécsi Gabi)

Tovább olvasok
Playboy Nagyinterjú - Faludy György

Egy világpolgár vallomásai.

Amerika nyomában a 66-os úton

Sárga felezővonallal felkent végtelen utakról álmodozik az, aki az Egyesült Államok fénykorában készült filmeken nevelkedett és titkon reméli, az elveszettnek hitt utak a mai napig életre szóló kalandokat rejtenek.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem