20Q - Samuel L. Jackson

20Q - Samuel L. Jackson
Előfizetek

A bolygó leglazább sztárja beszél a rapperekről, akik tehetségtelenül játszanak, azokról, akik lekezelően bánnak vele és arról, hogy milyen érzés az, amikor mindenki őt nézi.

1

Mindenkinek megvan a maga véleménye az iraki háborúról. Ellentmondásos kérdéseket feszeget filmje, a Home of the Brave, amelyben 50 Centtel és Jessica Biellel szerepel. A film azt mutatja meg, ahogy az Irakból hazatérő amerikai katonák azért küzdenek, hogy visszataláljanak régi önmagukhoz.

A Home of the Brave azért érdekes, mert nem feltétlenül háborúellenes film, bár van benne háborúellenes érzelem. Vannak benne olyan szereplők, akik mindenáron vissza akarnak menni Irakba, de inkább azokról szól, akik nem értik, miért érzik magukat idegennek a saját otthonukban, és hogy nem tudnak megszabadulni a bűntudattól, amit azért éreznek, ami ott történt vagy éppen azért, mert többet kellett volna tenniük.

2

Azért nem fogadta el a szerepet a Get Rich or Die Tryin’-ban, amelyben 50 Centtel játszott volna együtt, mert nagyon nem kedveli, ha rapperek főszerephez jutnak egy filmben.
Rázós volt a viszonyuk a Home of the Brave forgatása közben?

Az emberek általában azt hiszik, hogy 50 Cent és én sokat vitázunk, de ez nem így van. Volt egy érdekes beszélgetésünk erről a témáról. Megvan neki a telefonszámom. Beszélgetünk. Szerintem a színészet mesterség, és vagyunk néhányan, akik sok időt töltöttünk azzal, hogy kitanuljuk.
Amikor azt várják tőlem, hogy játsszam együtt egy olyan emberrel, aki addig teljesen mással foglalkozott, és ezzel támogassam meg a karrierjét, a legdurvább sértés az, ha azt mondják, hogy ő a film főszereplője. A fiatal színészek - mint ahogy én is annak idején - kiköpik a belüket, iskolába járnak, színjátszást tanulnak, meghallgatásról meghallgatásra szaladgálnak, próbálnak munkát szerezni.
Nekik ártanék, ha azt mondanám, hogy valaki, aki ezt egyáltalán nem csinálta, elég jó ahhoz, hogy egy filmben játsszon velem.

3

Pedig jó sok rapperrel szerepelt együtt.

Csináltam pár filmet LL Cool J-vel, de ő évekig játszott az In the House című sorozatban, úgyhogy egy ideje már tanulta a szakmát. Jó arc.
Azt csinálta, hogy odajött a lakókocsimhoz, és azt mondta: „oké, itt ez a jelenet, ki kell találnom, hogyan jutok el innen ide, segítesz?” Segítettem neki. Dana – Queen Latifah – is ezt csinálta A gömb forgatásakor és Busta Rhymes is, amikor a Shaftban játszott.

kígyók a fedélzeten
A ''Kígyók a fedélzeten'' című filmben

4

Nagyon tisztelik azért, amit a Dzsungellázban, a Ponyvaregényben és a Jackie Brownban nyújtott.
Mennyire támadták amiatt, hogy vállalta a szerepet a Kígyók a fedélzeten című filmben?

Kritizáltak miatta, azt kérdezték, hogy vagyok képes ilyen unintelligens filmben szerepelni. Hát úgy, hogy az a célja, hogy szórakoztasson.
Gyerekkorunkban sem azért mentünk moziba, hogy a mindennapi problémáinkat lássuk, hanem azért, hogy a westernfilmekbe, a háborús filmekbe, a horrorba, a gengszteres, romantikus, komikus, szörnyes filmekbe meneküljünk. Sikítozni, lökdösődni, nevetni és szórakozni akartunk.

5

Mit gondol, azért kapott kritikát, mert nem szoktuk meg, hogy elsőrangú színészeket szórakoztató filmekben lássunk?

Lószart. Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy „bokros drámai színészi teendőim” között szakítok időt arra, hogy valami olyasmit csináljak, ahol nem kell azon agyalnom, mi is a motivációm, mert csak annyi, hogy kígyók vannak a fedélzeten, és ha nem nyírom ki őket, akkor ők nyírnak ki engem. Lássuk, hogy megússzuk-e. Sikoltozzunk, ordítozzunk, érezzük jól magunkat!

6

Volt már, hogy kihagyott egy szuper filmszerepet?

Elolvastam a Hotel Ruandát, de nem állt össze a kép.
Tudtam, hogy a filmet lelkesedésből csinálják, és tudtam, hogy milyen helyzetben vannak a ruandaiak. Nem voltam biztos benne, hogy az emberek meg akarják nézni.
Don Cheadle fantasztikusan játszott, és nagyon örülök, hogy jelölték az Oscar-díjra.

star wars
A ''Star Wars''-ban

7

Vannak olyan rajongói, akik csalódtak a Star Wars-trilógiában, ahol Mace Windu jedimestert játszotta. Úgy alakult a film, ahogy elvárta?

Hát persze. Egyedüli gyerek voltam, úgyhogy amikor George Lucas odaállított abba a nagy zöld szobába, és olyan lényekkel kellett harcolnom és beszélnem, akik nem voltak ott, az olyan volt, mint amikor gyerekként játszottam a szobámban, és nagyon jól elszórakoztam azzal, hogy megküzdöttem minden olyan lénnyel, amit a moziban láttam.

8

Legutóbb mikor élvezhette azt, hogy kimondta: "nebassz!"? A filmekben elhangzottakat ne számoljuk bele.

Nebassz! Épp most. (nevet) Mindig jól esik. A mindennapi szókincsem része. Sokat golfozom, és a golfpályán erről ismernek meg. Ha rosszat ütök: nebassz! - és a golfozók, akik észre se vették, hogy ott vagyok, azt mondják: aha, itt van Sam.
Ha frankón leteszem: nebassz!, és akkor tudják, hogy jót ütöttem.

9

Tudjuk, hogy a golf a kedvenc sportja. Miért?

Nem voltak testvéreim, ezért megszoktam, hogy engem dicsérnek meg azért, amit csinálok. Bírom a csapatjátékokat, de ott mindig van valaki, akit hibáztatni lehet. A golf az egyetlen olyan sport, ahol nincsenek külső hatások. A labda nem mozdul. A te dolgod, hogy oda irányítsd, ahova akarod. Csak a tiéd az érdem, de ha elrontod, az is csak a te hibád. Ez a lehető legjobb olyan játék, ami a személyes felelősségről szól.

Golfkedvelő vegyészmérnökként a''Hetedik mennyország'' című filmben
Golfkedvelő vegyészmérnökként a''Hetedik mennyország'' című filmben

10

Mi hozná jobban lázba, ha elnyerné az Oscart, vagy ha nyerne a PGA Touron (évente megrendezett amerikai golfversenysorozat)?

Sokkal izgalmasabbnak tartanám és sokkal elégedettebb lennék, ha nyernék a
PGA-n, arról nem is beszélve, hogy mennyivel maradandóbbat nyújtanék a világnak. Az Oscar igazából nem mutatja meg, hogy abban az évben melyik volt a legjobb alakítás. Kérdezze meg azokat, akik nézték a tavalyi Oscar-díj átadását, hogy ki nyert, és 80 százalékának fogalma sem lesz róla. Sokkal élvezetesebb és emlékezetesebb a PGA Tour versenyein győzni, mint egy Oscart hazavinni.

11

Filmkarrierje az 1991-es Dzsungellázt követően bontakozott ki. A filmben egy
drogost alakít, s mivel valamikor maga is függő volt, a szerepet első kézből ismerte.

A függőségem és a sikerem között közvetlen összefüggés van. Amíg azzal a sok
szarsággal éltem, az életem is egy nagy rakás szar volt. Amint abbahagytam, és megcsináltam az első „tiszta” filmemet, a Dzsungellázt, attól kezdve Hollywoodba jártam ebédelni. Azt gondolom, ha valaha újra rászoknék arra a szarra, ugyanolyanná válnék megint, amilyen voltam: ruppótlan, eszelős, ocsmány, aljas és zavarodott. Egyszerűen könnyebb annak lenni, ami ma vagyok, mint ami akkor voltam.

12

Hiányzik a kokain?

Semmilyen drog nem hiányzik.
Régebben sokszor voltak drogos álmaim, de már évek óta egy se volt. Tudja, a drogos álom olyan, mint amikor egy állati adag kokaint adunk az agyunknak, körülöttünk mindenki bekokszolt, persze mi is. Totál be vagyunk parázva, mert egyfolytában azt lessük: „és mi lesz, ha meglátnak?” Másnap iszonyat, ahogy ébredünk, pedig csak álmodtuk az egészet, meg azt, hogy sunnyognunk kellett. Ez biztos jele annak, hogy nem vagyunk jól. Baromságnak tűnik, amikor az anonim alkoholistáknál azt halljuk: „A függőséged napról napra erősebb, éppen fekvőtámaszokat csinál, és csak azt a pillanatot lesi, hogy mikor hibázol!” Mi meg azt gondoljuk: „Mekkora állatság ez!” De egy drogos álom pont arra jó, hogy lássuk, tényleg elég egy csík, hogy visszaálljunk az anyagra.

13

Hogy kezeli, ha filmbéli partnere be van kábítószerezve?

Meggyőződöm arról, hogy ha hegyes tárgyakkal dolgozunk, akkor azok kaszkadőrkellékek legyenek, és ne valódiak, amiket magával hozott az illető. (nevet)
Ha fegyvert használ, figyelek, hogy addig ne kapja meg, amíg el nem hangzik, "Felvétel!”, és vigyázok, hogy amikor elfordul, nehogy éles töltényt tegyen a fegyverbe.

A "Ponyvaregény" egyik kultikus jelenete a sok közül.

14

A nyolcvanas években, még kezdő színészként az egyik munkája az volt, hogy
Bill Cosby tévésorozatának (The Cosby Show) próbái során Bill Cosbyt helyettesítette. Hogy bánt önnel?

Sosem voltam tolakodó vele. Soha nem próbáltam a sorozatba bekerülni. Ha néha megesett, hogy elment mellettem, és rám köszönt: „Helló, hogy van ma?”, akkor mindig válaszoltam neki: „Hello, Mr. Cosby.” Nagyon rég volt már mindez, azóta én is sokat megéltem, és elképesztő, de nemrégiben azt mondta, hogy emlékszik még rám abból az időből.

15

Dolgozott még portásként is, a Manhattan Plazában, egy, a színészek körében népszerű New York-i bérlakásos társasházban. Lekezelően bántak önnel az ottani színészek?

Még ma is van olyan színész, aki fölényeskedik velem. Az egész annak a függvénye, hogy mennyire vannak elszállva maguktól és hogy mennyit szerepelnek a sajtóban. Az a tapasztalatom, hogy az olyan színészek nagy többsége, akik másokat lekezelnek, egyrészt nem túl jók, másrészt nem magabiztosak, vagy abban bizonytalanok, hogy meddig foglalkoztatják még őket. Az egyik első komoly filmem a Ragtime volt, és minden nap James Cagneyvel ebédeltem. Nála kevés nagyobb sztár akad, mégis mindig odajött hozzánk, hogy a régi Hollywoodról és az életéről meséljen. A feleségem mindig azt mondja, hogy „túl normális” vagyok. Nincsenek testőreim, nem utazom kísérettel. Annyira mértéktartóan utazom, amennyire csak lehet.

latanya richardson
forrás: Hollywood Reporter
Samuel L. Jackson és LaTanya Richardson Jackson

16

Feleségével, LaTanya Richardson színésznővel 1980 óta házasok. Hogy lehet
hűségesnek maradni egy ilyen szakmában, ahol mindenki egyfolytában a kalandot keresi?

Könnyebb volt akkor kicsapongó életet élnem, amikor senki nem ismert. A kísértés mindig megvan, ugyanakkor 8000-en azt lesik, hogy mikor szúrom el végre, csak hogy legyen egy jól eladható sztorijuk. Ha nem akarunk minden bigét megfektetni a stábból, akkor egyből mindenki azt kérdezi: „Te figyelj már, ez meleg?” Akkor is szívás, ha csináljuk, akkor is, ha nem. De szívjunk inkább azzal, hogy nem csináljuk, mert abba nem bukunk bele.

17

Melyik női testrész mozgatja meg a legjobban a fantáziáját?

A szép női seggnél nincs jobb. Bármilyen lehet. De az igazi a se nem dagadt, se nem túl pici… hanem a gömbölyű, telt, ringó segg, na igen… (nevet)
Imádom nézni a nőt hátulról, ahogy távolodik. Az se rossz, amikor felém lépdel, és a szemébe nézek. De az igazi a seggét látni, amikor elsétál.

18

Ki a tökéletes nő megtestesítője?

Monica Bellucci. Teltkarcsú, nem egy negédes csinibaba, és nem is hangsúlyozza túl a nőiességét. Egyszerűen gyönyörű.

tiger woods
Tiger Woods társaságában a Tiger Jam-en, 2001-ben

19

Kinek a bőrébe bújna egy időre?

Tiger Woodsszal cserélnék 18 lyuk erejéig, csak hogy tudjam, milyen érzés, hogy bárhogyan tudom irányítani a labdát.

20

Mindig úgy jellemzik önt, mint a „megtestesült lazaság”. Kiöregedhet ebből?

Jól érzem magam a saját bőrömben. Olyan sokáig voltam rosszul… Drogoztam, ittam és a többi szart műveltem, csak hogy kirekeszszem a világot, hogy ne érezzem, amit valójában érzek. Bizonytalan voltam, nyomasztott a dadogásom, meg az, hogy nem lesz állásom, hogy nem fogok meggazdagodni vagy nem lesz annyim, mint a másiknak. Ezek most már hidegen hagynak. Szerencsém volt abban, hogy olyan karaktereket játszottam, amiket az emberek könnyen beazonosítanak egy embertípussal. Ezek a szerepek rám ragadtak, a szerepbeli személyiségvonásokat nekem tulajdonítják. A legtöbb ember meglepődne, hogy mennyire unalmas az életem. Sokat ülök otthon, sportot nézek. Reggel felkelek, golfozom, könyvet olvasok, aztán két-három forgatókönyvet is átlapozok, és a feleségemmel vagyok. A szuperlaza arcok éjszakáznak, klubokba járnak és Lindsay Lohannel lógnak. én túl öreg vagyok ehhez (nevet). Az életem egyáltalán nem olyan, mint a szuperlazáké.


Jöhet egy kis lazítás?

Nézd meg a galériánkat> 10 kép
Lizzy csodatestét szerencsére csak egy kalap takarja, de az se nagyon
Tovább olvasok
Esti mese: hogyan legyél drogdíler

Elengedhetetlen, hogy legyen sütnivalód és szélessávú internetkapcsolatod!

Ki az: szőke, kék szemű és elcsavarja a fejed?

Casey mindent bedob és mindent ledob!

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Egyéves előfizetés (10 lapszám) 9950 Ft helyett csak 4950 Ft, így lapszámonként csupán 495 Ft.

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem