Tekergő & barbecue

tekergő,velence
Előfizetek

A legjobb út menti hamburgert Velencén, a MOL kút mellett lehet enni. De szerintem a pizza is világbajnok a Tekergő étteremben.

Régóta vissza-visszatérek a Tekergő étterembe. Az M7-es mellett, a velencei autópályás pihenőben találni, a MOL-kút mellett. Nádtetős, mint errefelé minden, és szépen látszik a 80-as évek Makoveczes népi-organikus építészet összes eleme az épületen. Nos, éppen az ilyenekben szokott valóban megállni az idő a nyolcvanas-kilencvenes években, aztán lehet megadóan nyelni a félig megrágott "kordon blőket", hozzá meg enni a hipermarketes fagysztott sültkrumplit cukrozott káposztasalátával. Na de hát: a Tekergő éppenhogy nem ilyen!

tekergő

Hanem milyen? Hát cool, mai és igényes. Mivel hogy a fiatal tulaj, Turanicz Gergely olyan szinten fiogyel oda mindenre, hogy azt tényleg öröm nézni. Ráadásul testvérével, Katalinnal teljesen belehabarodtak a barbecue-ba. Olyannyira, hogy még az amerikai BBQ-világbajnoskágon is részt vett a csapatuk, a "KGB" (Katka-Gergő Barbeque).

Múlt hét szombaton hátulról közelítettük meg az éttermet, és véletlenül éppen egy BBQ-szmóker füstölgött a hátsó traktusban. De volt ott klasszik töltényszmóker is, meg minden, ami egy jó, hosszas füstölgetéshez elengedhetetlenül szükséges. Figyeljétek meg, hogy a kis, füstölgő fémszekrényke is "fel van márkázva"!

tekergő
tekergő

A beltér, bár magán viseli a a már említett építészeti jegyeket, mégis szépen át lett dizájnolva. Tágas, fényes, magas – kényelmes és tényleg barátságos. Belül is leülhetünk, de szerencsére van terasz is, nagyszerű kilátással a Velencei-tóra.

tekergő
tekergő

Amit láttok, azt jól látjátok: ez bizony egy fatüzelésű, klasszik pizzakemence, ahol 400 fokon tud megsülni másfél perc alatt a hagyomáényos nápolyi pizza. Ropogós lesz a széle, vékony a tésztája. Valószínűsíthetően nagyon finomra őrölt olasz lisztbűl sütik a cuccot, ugyanis tényleg a legfinnyásabb pizzamániások is elismerően csettintenek, amikor meglátják a tésztán keletkezett, aranybarna, roppanós hólyagokat. Isteni tényleg. Jancsa János, a "burger-és pizzapápa" is hitelesítette a minőséget, úgyhogy rossz tényleg nem lehet.

tekergő
tekergő

Itt tehát a két főszerplő. A pincérek gyorsan hozzák ki az ételeket, láthatólag odafigyeléssel és kedvvel végzik a munkájukat. Az itallapon van kézműves sör. És ha valaki "rendes" ételeket is enne, az is kedvére válogathat. Előételnek akár rántott malacfület lilahagymával, paprikakrémmel. A velencei halászlevet kérhetjük ponttya, harcsafilével vagy vegyesen. A vegák megkóstolhatják Pados Mariann sajtját, grillezve. A burgerek közül a legjobb választás jelenleg alighanem a bárányburger. De van külön BBQ-szekció is, ciabattába telepített pulled (tépett) pork-kal vagy beef-fel.

tekergő
tekergő

Mivel vasárnap volt, én maradtam a klasszik húsleves-rántott hús kombónál. Tyúkleves gazdagon (tényleg gazdagon), és cornflakes-bundában sütött csirkecombiflé, friss salátával, raita-val. Ez utóbbi egy laza, joghurtos szósz. Mindkettő remek választásnak bizonyult.

Érdemes tehát benézni, és nagyon érdemes a Velencei-tó környékét felfedezni. Azon túl, hogy a klasszikus pancsolós nyaralást összehozhatjuk (fél órányira Budapesttől!), elképesztően jó túraútvonalak is vannak a hegységben. Amint azt sejthetitek – nemsokára erről is írunk itt, a playboy.hu-n

Tovább olvasok
Elektromos jet ski-t mutatott be a Nikola

Nem kell rákötni a fűnyíró hosszabbítóját.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os előfizetői akció!

Csak 4950 Ft

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem