Game of Wars - Jön a 18+-os Csillagok háborúja?

David Benioff és D.B. Weiss kaptak egy külön sorozatot a Lucasfilmtől.
Forrás: playboy.com
Előfizetek

David Benioff és D.B. Weiss kaptak egy külön sorozatot a Lucasfilmtől.

Nagyot szólt február elején a starwars.com bejelentése, az amerikaiak megerősítették, hogy még tovább tágul a kultikus univerzum. David Benioffot és D.B. Weisst sikerült megszerezniük, a Trónok harcával világsikert elérő showrunner-páros átruccan az egyik messzi-messzi galaxisba. Dátumokról egyelőre még nem tudni semmit, a duónak előbb még be kell fejeznie a Trónok harca utolsó évadát, ami várhatóan 2019 elején jelenik meg. Benioffék elvileg ezt követően egyből nekiállnak az új sztori írásának, ami biztosan független lesz az alaptörténettől és Rian Johnson új trilógiájától is.

Olvasd el ezt is!

A fentieken kívül nem sok mindent tudunk az új sorozatról, ami bizony kényes kérdéseket is felvet az SW-univerzummal kapcsolatban. Képlékeny például, hogy Weissék szeretnének-e a Trónok harcához hasonló brutális, pajzán világot megalkotni, illetve, hogy a Disney ezt engedélyezné-e egyáltalán nekik. A showrunner-páros mégis csak a nyers erőszak hathatós támogatásával szerzett nevet magának Hollywoodban, a nézők pedig ész nélkül kajálták a bevállalós megoldásokat. Ennek ellenére nem valószínű, hogy ilyen irányban próbálnának betörni ebbe a világba, már csak azért sem, mert mindketten - Rian Johnsonhoz hasonlóan - "lifelong Star Wars fan"-ként aposztrofálták magukat.

A Lucasfilm egyébként is hajlamos volt mindig inkább a másik véglet felé kacsintgatni, elég csak az ewokmacikra gondolni, most meg ugye ott vannak a porgok. George Lucas mindig azt tartotta szem előtt, hogy egy családok számára (is) fogyasztható tartalmat állítson elő, ezzel a koncepcióval pedig aligha szakítanak a közeljövőben.

A mostani bejelentés egyébként egy másik kérdést is felvet: mi lesz a Confederate-tel. Akinek esetleg nem lenne meg a sztori: ez az a sorozat, amit szintén Benioffék csinálnának az HBO-nak. Az alapsztoriról annyit lehetett tudni, hogy olyan Amerikában játszódik, melyben sosem törölték el a rabszolgaságot. Az ötlet nagyon durván kiverte a biztosítékot az Egyesült Államokban, de az HBO továbbra is lát potenciált a dologban. Maradjunk annyiban, hogy nem lepődnénk meg, ha Weissék inkább csak a biztosra tennének és nemet mondanának a botrányos koncepcióra.


Ha már szóba került a Trónok harca:

Nézd meg a galériánkat> 10 kép
Westeros 10 legjobb nője
Man of the Year múzsák - Pásztor Anna: „A szabadság nehéz batyujával jöttem a világra”

Pásztor Anna és Mádai Vivien rajongók ezreit inspirálják nap mint nap, példát mutatva nőknek és férfiaknak egyaránt. Vajon miből merítenek ihletet a munkájukhoz, mi adja azt a hihetetlen energiát, amiből sok más embernek is jut?

Marad a nőuralom - Magyarország legjobb étterme továbbra is a Costes, ahol Palágyi Eszter irányítja a konyhát

Átadták a legjobb éttermeknek járó elismeréseket a 2018-as Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán

Miért áll rosszabbul a hajad, ha beteg vagy?

Észrevetted már, hogy ha beteg vagy, úgy tűnik, hogy a hajad is kidől?

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft