”Az élet túl rövid ahhoz, hogy valaki más álmát éld.”

Hugh M. Hefner (✝ 91)
Tovább a playboy.hu-ra

5 tipp grillezéssel egybekötött meccsnézéshez

Egy férfi számára kevés jobb dolog létezik annál, ha a kedvenc focicsapatának drukkolhat a haverokkal, pár korsó sörrel és persze finomabbnál finomabb ételekkel.
Előfizetek

Egy férfi számára kevés jobb dolog létezik annál, ha a kedvenc focicsapatának drukkolhat a haverokkal, pár korsó sörrel és persze finomabbnál finomabb ételekkel.

A Real, Atletico és a Barca még összecsap a napokban, ami tökéletes alkalom arra, hogy leporold a grillsütőd és kiüljetek a kertbe. Ha ezt tervezed, nem árt néhány dologra odafigyelni. Következzen 5 hasznos tanács, amit érdemes betartani a buli érdekében.

Kép
forrás: gettyimages

Hol legyen a tévé?

A legjobb, ha valamilyen olyan helyre teszed, ahol nem éri nap és mindenki rálát. Ha egy szinten feljebb emelnéd a kertipartit, szerezz egy projektort és nézzétek kivetítőn a meccset. Így mindenki látja és sokkal hangulatosabb is. Megéri a befektetett plusz munka!

Hogyan állj neki?
A grillezésnek mindenképp úgy állj neki, hogy előtte letisztítod a grillsütőd, mert a korábban ráégett darabok és az egész téli piszok rákerül - ez pedig egyáltalán nem étvágygerjesztő. A grillsütőn érdemes egy hidegebb és egy melegebb részt kialakítanod. Az elkészült húsok, zöldségek mehetnek a hűvösebb részre, hogy melegek maradjanak a fogyasztásig, a közepén pedig sütögetheted a pecsenyéd. A sütő pedig mindenképp legyen forró, mikor nekiállsz használni, hiszen ha nem elég meleg ráragad a hús. Az sem árt, ha nem pakolod túl a rácsot, mert így sokkal lassabban készül el a kaja.

Kép
forrás: gettyimages

Mikor készülnek el a húsok?

A szárnyasok belső hőmérséklete legyen 71-74 fok között, a sertésből készült kolbásznak 71 fokra, más sertéshúsoknak pedig 82-93 fokra kell felmelegedni. A közepesen átsült marhahús belső hőmérséklete 65-69 fok, teljesen átsülve 71 fok. A darált marhának is 71 fokosnak kell lennie. A halaknak kevesebb is elég: a lazac 54-57 fokon készül el teljesen, a tonhal pedig 51 fokon.

A zöldségeké a második etap

Ha elkészültek a húsok, jöhetnek a rácsra a zöldségek is! A kukorica például isteni egy kis vajjal, de a cukkini, kaliforniai paprika is nagyon ízletes. Ha bátrabb vagy, a sertés-, vagy csirkehús mellé feldobhatsz a grillre néhány barackot is - de utóbbi desszertnek sem utolsó. Ha van időd, vagy besegít a barátnőd, akár ezekből nyársakat is készíthettek, úgy sokkal látványosabb lesz a fogás, vagy a köret.

Mi lesz a sörökkel?

Fontos, hogy szerezz be valamilyen nagy edényt, amit megtölthetsz jéggel, ebbe tudod beállítani a söröket és más italokat. Nagyon jól fog kinézni, ráadásul jól jön a jégkocka, ha véletlenül megégetted az ujjad… Ha erre nincs mód, egy hűtőtáska is megteszi.

Ha megfogadod a tippeket, felejthetetlen szurkolásban lesz részed - és nem csak akkor, ha továbbjut a kedvenc csapatod.

SI-lány: Iyonna Fairbanks, az egzotikus szépség

A dögös biztonsági őr, aki állatkertben dolgozik.

10 dolog, amit nem tudtál Lewis Hamiltonról

A címlapunkon szereplő Forma-1-es pilótáról rengeteg pletyka kering, pedig sokkal több van benne annál, éppen kivel jár.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft