A bárpult mögül a világot jelentő deszkák felé

Előfizetek

És itt a nyertes koktél receptje is!

Vajon milyen érzés lehet éppen útban a világhírnév felé? Persze van némi elképzelésünk, ha színészről vagy énekesről van szó, de mi a helyzet, ha magyarországi bártenderek kerülnek reflektorfénybe? A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition hazai versenyzői Gózon Péter, Kalydy Gábor és Kocsis Tamás most elárulják kulisszatitkaikat.

Hogyan élitek meg a Bacardí Legacy által kapott lehetőségeket?
Péter: Számomra óriási élményt jelent. Nagyon szimpatikus, hogy mindenki segítőkész és támogat minket a felkészülésben.

Gábor: Novemberben részt vehettünk Barcelonában a Bacardí szakmai rendezvényén. Amellett, hogy rengeteget tanultam, lehetőségem nyílt nemzetközi kapcsolatok kiépítésére. Ez rendkívül fontos a szakmánkban, és a Bacardí nélkül nem sikerült volna.

Tamás: Nagyon boldog vagyok, életem eddigi legnagyobb dobásának tartom ezt a lehetőséget. A szakmai fejlődés mellett esélyem nyílt értékes kapcsolatokat is kialakítani. Pályafutásom elején az utamat kerestem, most úgy gondolom megtaláltam, és ezt a Legacy is bizonyítja. Ami most történik velem, az nagyszerű lehetőség, hogy fejlődjön a személyiségem és értékesebb ember lehessek.

Mi a véleményetek, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy bártendernek?
Péter: A kitartás és alázatosság véleményem szerint a legfontosabb jellemvonások. Ezek mellett fontos, hogy tudj mosolyogni bármikor, bármilyen helyzetbe. A mosoly a bártender legnagyobb fegyvere.

Gábor: Ez a szakma rendkívül összetett, a biztos szakmai tudás mellett rengeteg egyéb tulajdonsággal kell rendelkeznie egy bártendernek. A magabiztos megjelenés mellett, a munka iránti szenvedély elengedhetetlen. Én emellett humorral, figyelemmel és jó beszélgetésekkel tudom magam köré vonzani az embereket, munka közben pedig a problémamegoldó készség és a tiszta gyors munka szükséges.

Tamás: A bártendernek tudnia kell, hogy melyik vendéget hogyan szólítsa meg és helyén kell kezelnie a dolgokat az esetlegesen felmerülő problémák esetén is. Tudnia kell a bár egyik végén ülő vendéggel sírni, a másik végén ülővel pedig nevetni. Titkokat őrizni és akár segítséget nyújtani is. Pontosnak és precíznek kell lennie, hogy mindig a maximumot nyújthassa a vendégnek, hiszen az első italnál dől el minden.

Kép

A fiúk 2017 februárjában vettek részt a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition regionális döntőjén Moszkvában, ahol a magyar versenyzők közül Gózon Péter jutott tovább. Péter Sin Limites névre hallgató koktéljában megtalálható minden, ami a bártendert jellemzi. A Bacardí Carta Blanca alapú italban olyan különleges hozzávalók kaptak helyet, mint például a kardamom, és az ital története is egyedülálló. Péter bártenderré válását szimbolizálja, azt a céltudatosságot és kitartást, mely során saját határait, korlátjait is legyőzte. Ez a Sin Limites, azaz határok nélkül.

Péter jelenleg a világversenyre készül, ahol lehetősége lesz a Bacardí örökség részesévé válni, és olyan klasszikusok között tudhatja koktélját, mint a Mojito vagy a Daiquiri. A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition döntőjére 2017 májusában kerül sor, mi sok sikert kívánunk Péternek és itthonról szurkolunk neki!

A nyertes koktél receptje

Sin Limites

- 45 ml Bacardí Carta Blanca

- 20ml friss limelé

- 5 ml Campari

- 15 ml házi készítésű vanília szirup

- 2-3 darab kardamom

Ha többet szeretnél tudni, kövesd Pétert és a Sin Limitest a hivatalos Facebook oldalukon!

Kép
Megjelent a májusi Playboy

Százezres követőszám, egy követendő példa és három követendő préda a legújabb nyuszis magazinban

10 ok, miért viseld mindig a bukósisakot!

Itt a tavasz, dagad a motor-szenvedély!

Pöttöm cickóval csábít az áprilisi internetes szépség

Nem győzzük ismételni magunkat, hogy a kis mellekre is oda kell figyelni!

Jennifer Lawrence egy magyar banda klipjében szerepel

A Tavaszterror című számhoz adta az arcát a színésznő.

Ezek a csajok mind önként letolták a gatyát

Ráadásul forgalmas helyeken pucsítottak büszkén!

Fizess elő még ma!

Előfizetek

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő egy évre 50% kedvezménnyel, lapszámonként 995 Ft helyett 495 Ft-ért!

Csak 4950 Ft

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves