Sí vagy snowboard? Melyik illik hozzád?

Előfizetek

Elég a térdeink állapotát figyelembe venni, ha dönteni akarunk a havasi sportok között

Nem árulunk el nagy titkot, hogy a kortól függ, hogy kihez melyik téli sport illik jobban. A sí mindenkié, a snowboard viszont főleg a fiatalok sportja. Nem láthatunk gyakran boardozó bácsikákat és nénikéket, ezért a végletesség kedvért adjuk a síelést az idősebbeknek. De lássuk miért!

Kép

A snowboard eléggé megterheli a lábakat. Alapvetés, hogy a síléccel ellenben a snowboardon található kötés fix, azaz nem old le eséskor. Ha már az esésnél tartunk, fontos tudni, hogy a boardozás első pár órája – esetleg napja – a komoly esésekről szól. A hírtelen megakadó deszka parittyaként vágja a kedves sportolni vágyót a földbe, ami a legerősebbeknek is fáj. Ezért egy bizonyos kor felett a védőfelszerelés viselése mellett is veszélyesnek számít ez a sport.

Kép

A síelésnél nem vagyunk lekötve. Lábainkkal könnyen tudunk ide-oda lépegetni és ha nagy a baj, a lécek leoldanak a bakancsunkról, ezzel is védve az ízületeket. A sílésnél nincs váratlan elakadás és esés közben is van időnk tompítani. A síelés valóban mindenkié, de az idősebb, kevésbbé rugalmas csontozatú embereknek kifejezetten ajánlott a hódeszkázással ellentétben.

Akár élőben is megnéznéd a profikat? Akkor nem kell mást tenned, mint ellátogatnod egy Dockyard üzletbe, vagy a webáruházba. Vásárolj Mastercard® vagy Maestro® bankkártyával és légy VIP vendég a kitzbüheli Sí világkupán! Ezen kívül 50 értékes nyereményt sorsolnak ki a promóció ideje alatt, december 31-ig.

Minden további részlet megtalálható a nyereményjáték weboldalán:

Bomba Bond-lány: Carey Lowell

Modellkedésre cserélte az irodalmat az amerikai szépség.

Robert de Niro 5 legjobb filmje

74 éves az Oscar-díjas művész.

Vissza a múltba: Jön a repülő Delorean

Két pár szárnnyal és légcsavarral érkezik az ikonikus jármű.

Álommeló? Havi 800.000 forint maszturbálásért

A LoveWoo pozíciója kecsegtetően hangzik.

Fizess elő még ma!

Előfizetek

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

50%-os akcióval várjuk!

Csak 4950 Ft