A gyémánt a menyasszonyok és a befektetők legjobb barátja

Előfizetek

A szoliter gyűrű az utóbbi évek ékszeraukcióinak egyik slágere.

Kép

Ezek a nagyobb brillel díszített gyűrűk nemcsak a befektetők de a házasulandók kedvencei is. A BÁV novemberi aukcióján, a magyar piacon egyedülálló, 5 karátos brillel ékített gyűrű kerül aukcióra, 6,5 millió forintos kikiáltási áron.
Amikor Jennifer Anistont 2014-ben eljegyezték, minden hír a fantasztikus, 8 karátos, több mint 330 millió forint értékű eljegyzési gyűrűjéről szólt. Persze ez meg sem közelíti a fantasztikus ékszergyűjteményéről híres Elizabeth Taylorét, akinek 33 karátos brillel ékített jegygyűrűjét 2,4 milliárd forintért árverezték el Christie’s-nél 2011-ben.

Kép

A hagyományos amerikai szokás szerint a vőlegény 3 havi fizetésének megfelelő összeget kell, hogy költsön az eljegyzési gyűrűre. Az amerikaiak többsége azonban ennél egy kicsit kevesebbet, 5000 dollár körüli összeget költ el kedvesére, ami így is majdnem 1,4 millió forintnak felel meg. Számos kalkulátor (pl. engagementringcalculator.com) segíti a leendő vőlegényt, hogy az éves keresete, a kapcsolatának hossza, a lakhatási körülményei vagy akár egy esetleges válás esélye alapján számolja ki, hogy mennyit érdemes kiadnia a gyűrűre.
Az utóbbi években a hazai eljegyzési szokásokat is erősen befolyásolták az amerikai filmek és sztáresküvők lánykérései. Amíg korábban csak egyszerű karikagyűrűt vásároltak a párok, addig mára már divatossá vált a kísérőgyűrű vagy az eljegyzési gyűrű is. Egyre több, nagy értékű, befektetésként is figyelemre méltó, szoliter gyűrűt vásárolnak ebből a célból. A magyar piacot az amerikainál jóval alacsonyabb árak jellemzik. Míg a tengerentúlon a leggyakoribb 1 karátos, modern csiszolású szoliter gyűrűk kb. 6000 dollárba, azaz 1,7 millió Ft kerülnek, addig Magyarországon, a kő minőségétől függően, az 1 karátos brillgyűrűk 800.000 Ft körüli áron kelnek el.
A magyar ékszerpiacon azonban ritkán fordulnak elő 2-3 karátnál nagyobb briliánssal díszített gyűrűk. Az utóbbi évek egyik rekordere volt az a 3,5 karátos brillel (és további 1 karátnyi apróbb kővel) ékített gyűrű, amit 2015-ben 4,8 millió forintért adtak el, szintén a BÁV aukcióján. Ezért is különleges a BÁV őszi aukcióján kikiáltásra kerülő platina gyűrű, amit egy 5 karátos, régi csiszolású briliáns ékít, amit még 20 kisebb kő vesz körül. Az itthon igazi ritkaságnak számító darab 6,5 millió forintos árról indul a novemberi aukción.

Kép

Azt még nem tudhatjuk, hogy jegygyűrűként talál-e új gazdára, de befektetési célból biztos, hogy megállja majd a helyét.
További információk: www.bav.hu/aukcio

Megjelent a májusi Playboy

Százezres követőszám, egy követendő példa és három követendő préda a legújabb nyuszis magazinban

10 ok, miért viseld mindig a bukósisakot!

Itt a tavasz, dagad a motor-szenvedély!

Pöttöm cickóval csábít az áprilisi internetes szépség

Nem győzzük ismételni magunkat, hogy a kis mellekre is oda kell figyelni!

Jennifer Lawrence egy magyar banda klipjében szerepel

A Tavaszterror című számhoz adta az arcát a színésznő.

Ezek a csajok mind önként letolták a gatyát

Ráadásul forgalmas helyeken pucsítottak büszkén!

Fizess elő még ma!

Előfizetek

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő egy évre 50% kedvezménnyel, lapszámonként 995 Ft helyett 495 Ft-ért!

Csak 4950 Ft

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves