”Az élet túl rövid ahhoz, hogy valaki más álmát éld.”

Hugh M. Hefner (✝ 91)
Tovább a playboy.hu-ra

Az igazság a hiperszexualitásról

Először tisztázzuk, mi az a hiperszexualitás: általában problémás szexuális viselkedésként, vagy szexfüggőségként lehet definiálni.
Előfizetek

Először tisztázzuk, mi az a hiperszexualitás: általában problémás szexuális viselkedésként, vagy szexfüggőségként lehet definiálni.

Tünetei között szerepel a túlzásba vitt pornónézés és maszturbáció, a folyamatos megcsalás és a szexmunkásokhoz tett gyakori látogatások.

A szakértők számára azonban még nem teljesen világos, mi okozza ezt a viselkedést.

Az Archives of Sexual Behaviorben megjelent kutatás viszont most erre próbált rávilágítani. A szakértők azt vizsgálták, mi a felelős a hiperszexualitás kialakulásáért pszichológiai és szexuális szempontok alapján. Az online kutatásban 510, magát hiperszexuálisnak valló ember vett részt Ausztráliából, az USA-ból, Spanyolországból és Angliából.

A résztvevőknek meg kellett adniuk a korukat, nemi identitásukat és kérdőíveket kellett kitölteniük a személyiségükkel, viselkedésükkel kapcsolatban. Arra is rákérdeztek, volt-e korábban valamilyen pszichiátriai betegségük, mert a hiperszexualitás gyakran előfordul borderline-os és bipoláris zavarral küzdőknél. És arra is választ vártak, mi izgatja fel és mi lombozza le őket.

A tanulmány szerint a résztvevők 18 százaléka mutatott hiperszexualitásra utaló jeleket. Általában a fiatal férfiakra volt jellemző a szexfüggőség.

A személyiséget illetően a függők extrovertáltabbak és impulzívabbak voltak a többieknél, kevésbé voltak nyitottak a kompromisszumokra. Érdekes, de sokan depresszív gondolatokkal és szorongással is küzdöttek.

A kutatók szerint a szexfüggőség jele az is, ha valaki könnyen felizgul, ugyanakkor ha azon kezd el gondolkodni, hogy rossz az ágyban, könnyebben lankad is a lelkesedése.

Persze, ha a fenti tünetek rád is jellemzőek, nem kell feltétlenül aggódnod, azonban ha gyakran jelentkeznek, érdemes felkeresned egy szakembert, aki segít feltárni a probléma okát. Bár a szexfüggőség nem számít betegségnek, mégis komoly veszélyekkel járhat!

Breaking! A PornHub SFW-tartalmat gyárt

Lisa Annt reptették meg az első epizódban.

Nehezen találsz párt? A 37 százalékos szabály a segítségedre lehet!

Ideje újragondolni a randizásról alkotott elképzeléseidet!

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft