”Az élet túl rövid ahhoz, hogy valaki más álmát éld.”

Hugh M. Hefner (✝ 91)
Tovább a playboy.hu-ra

A pillanat, ami pezsgőért kiállt

Egy romantikus este elengedhetetlen része a csábítás és egy üveg különleges pezsgő.
Előfizetek

Egy romantikus este elengedhetetlen része a csábítás és egy üveg különleges pezsgő.

Kép

Eljött az este. Álmaidban már jártál a tetőn, ami most feldíszítve, a szél által táncra keltett lampionokkal fogad. Középen egy megterített asztal várja, hogy végre leüljetek, de a nő még a kilátást csodálja a tető peremén. Odalépsz mögé, biztonságban érzi magát veled, lágyan rádnehezedik. – Kérsz valamit inni? – teszed fel a kérdést a fülébe súgva, mire ő megfordul és kimondja, amit már jó előre tudtál. – Igen, egy pezsgőt szívesen innék!

Intesz az alkalmi pincérnek, aki a lift gépházának kis építménye mögött vár a jeledre. Úgy fordítja az üveget, hogy jól látszódjon ez nem egy tipikus pezsgő. A nő meg is jegyzi – Gyönyörű üveg, soha nem láttam még ilyet.

Elindultok az asztal felé, ami remek lehetőség, hogy kicsit mesélj neki a buborékokkal megbolondított borról.

Tudod – kezded a monológot. – Minden pezsgő jó, de vannak különleges fajták is. Ez az ital már önmagában extrának számít. A nő iszik egy kortyot, kiélvezve a peszgést, átjárja nyelvét a speciális, extraszáraz íz.

– Vannak pezsgők, amik nagyon gazdag embereknek készítenek – folytatod. – De nem kell feltétlen pénzeszsáknak lenni ahhoz, hogy különleges pezsgőt igyunk. A rozé a Valentin naphoz ideális választás, de az olyan estékhez, mint a mai inkább egy fehér pezsgő illik – tárod ki a kezed, majd hellyel kínálod az asztal mellett álló nőt.

A teríték melleti kis tálalón jeges vízben áll a fehér üveg, oldalán versenyeznek a vízcseppek. A nő letörli ujjával az üveg oldalát és benedvesíti ujjbegyével az ajkait, miközben tovább issza szavaid.

– A pezsgőt 5-7 celsius fok között illik szervírozni, ezen a hőmérsékleten a legkellemesebb – teszed hozzá. – Ez különösen igaz az extra száraz fajtára, ami alapból is frissebb, mint az édesebb társai. Az üveg után nyúlsz, a hölgy pedig érzékien tartja a poharát, hogy újratölthesd az aranyló gyöngyökkel pezsgó bort. Mielőtt megdöntöd az üveget befejezed a mondatot – Nem szabad túl keskeny szájú pohárból inni, az illatoknak és ízeknek több hely kell, hogy érvényesüljenek.

Visszarakod a fehér üveget és a másik, sötét palack felé nyúlsz, aminek címkéjén letörlöd a brut feliratról a cseppeket. – Ez a négy betű – folytatod, miközben a nő lélegzet visszafolytva figyel – nem a minőség jelzésére utal. Csak annyit jelent, hogy száraz. A pezsgőben lévő savak, ízek, zamatok kombinációja olyan összhatást eredményez, ami egyedi élményként mutatkozik meg ebben az italban, így könnyen a száraz pezsgők kedvencévé válik. Az üvegen cikázó vízcseppektől nedves ujjaiddal csíkot húzol a nő tenyerén, amire ő beharpja alsó ajkát.

A hölgy a két elfogyasztott ital után már egyáltalán nem feszeng. – A pezsgő egyik legszerethetőbb tulajdonsága, hogy hatásos, de nem alattomos. Sokan ezért is szeretik. A nő elmosolyodik, amikor te is iszol egy kortyot és elmondod a gondolataidat az ízről.

– Ebben a 2013-as Törley Chardonnay Brut pezsgőben az elegáns világoszöld színéhez a frissen sült kenyérre emlékeztető élesztős illat és aroma társul. A felszálló apró buborékok a szájban oldódnak fel, ahol a friss, harmonikus savak elnyúló, emlékezetes, hosszú kortyot eredményeznek. Mindketten nevettek.

Megérkezik az előétel, de ti már elvesztetek egymás szemében. Tudjátok, hogy a vacsora csak az időhúzás az este legizgalmasabb programjáig. Ha szerencsétek van, addigra az üveg is kiürül.

Magyar pezsgőt díjaztak a franciák


Két ezüstöt hoztunk haza a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyről. Franciaországban idén március 8-10. között, 24. alkalommal került megrendezésre a Chardonnay du Monde nemzetközi borverseny. A szakértő bírálók az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizték a 38 országból nevezett, összesen 706 féle, kizárólag Chardonnay szőlőből készült bort és pezsgőt.

SI-lány: Iyonna Fairbanks, az egzotikus szépség

A dögös biztonsági őr, aki állatkertben dolgozik.

10 dolog, amit nem tudtál Lewis Hamiltonról

A címlapunkon szereplő Forma-1-es pilótáról rengeteg pletyka kering, pedig sokkal több van benne annál, éppen kivel jár.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft