A pillanat, ami pezsgőért kiállt

Előfizetek

Egy romantikus este elengedhetetlen része a csábítás és egy üveg különleges pezsgő.

Kép

Eljött az este. Álmaidban már jártál a tetőn, ami most feldíszítve, a szél által táncra keltett lampionokkal fogad. Középen egy megterített asztal várja, hogy végre leüljetek, de a nő még a kilátást csodálja a tető peremén. Odalépsz mögé, biztonságban érzi magát veled, lágyan rádnehezedik. – Kérsz valamit inni? – teszed fel a kérdést a fülébe súgva, mire ő megfordul és kimondja, amit már jó előre tudtál. – Igen, egy pezsgőt szívesen innék!

Intesz az alkalmi pincérnek, aki a lift gépházának kis építménye mögött vár a jeledre. Úgy fordítja az üveget, hogy jól látszódjon ez nem egy tipikus pezsgő. A nő meg is jegyzi – Gyönyörű üveg, soha nem láttam még ilyet.

Elindultok az asztal felé, ami remek lehetőség, hogy kicsit mesélj neki a buborékokkal megbolondított borról.

Tudod – kezded a monológot. – Minden pezsgő jó, de vannak különleges fajták is. Ez az ital már önmagában extrának számít. A nő iszik egy kortyot, kiélvezve a peszgést, átjárja nyelvét a speciális, extraszáraz íz.

– Vannak pezsgők, amik nagyon gazdag embereknek készítenek – folytatod. – De nem kell feltétlen pénzeszsáknak lenni ahhoz, hogy különleges pezsgőt igyunk. A rozé a Valentin naphoz ideális választás, de az olyan estékhez, mint a mai inkább egy fehér pezsgő illik – tárod ki a kezed, majd hellyel kínálod az asztal mellett álló nőt.

A teríték melleti kis tálalón jeges vízben áll a fehér üveg, oldalán versenyeznek a vízcseppek. A nő letörli ujjával az üveg oldalát és benedvesíti ujjbegyével az ajkait, miközben tovább issza szavaid.

– A pezsgőt 5-7 celsius fok között illik szervírozni, ezen a hőmérsékleten a legkellemesebb – teszed hozzá. – Ez különösen igaz az extra száraz fajtára, ami alapból is frissebb, mint az édesebb társai. Az üveg után nyúlsz, a hölgy pedig érzékien tartja a poharát, hogy újratölthesd az aranyló gyöngyökkel pezsgó bort. Mielőtt megdöntöd az üveget befejezed a mondatot – Nem szabad túl keskeny szájú pohárból inni, az illatoknak és ízeknek több hely kell, hogy érvényesüljenek.

Visszarakod a fehér üveget és a másik, sötét palack felé nyúlsz, aminek címkéjén letörlöd a brut feliratról a cseppeket. – Ez a négy betű – folytatod, miközben a nő lélegzet visszafolytva figyel – nem a minőség jelzésére utal. Csak annyit jelent, hogy száraz. A pezsgőben lévő savak, ízek, zamatok kombinációja olyan összhatást eredményez, ami egyedi élményként mutatkozik meg ebben az italban, így könnyen a száraz pezsgők kedvencévé válik. Az üvegen cikázó vízcseppektől nedves ujjaiddal csíkot húzol a nő tenyerén, amire ő beharpja alsó ajkát.

A hölgy a két elfogyasztott ital után már egyáltalán nem feszeng. – A pezsgő egyik legszerethetőbb tulajdonsága, hogy hatásos, de nem alattomos. Sokan ezért is szeretik. A nő elmosolyodik, amikor te is iszol egy kortyot és elmondod a gondolataidat az ízről.

– Ebben a 2013-as Törley Chardonnay Brut pezsgőben az elegáns világoszöld színéhez a frissen sült kenyérre emlékeztető élesztős illat és aroma társul. A felszálló apró buborékok a szájban oldódnak fel, ahol a friss, harmonikus savak elnyúló, emlékezetes, hosszú kortyot eredményeznek. Mindketten nevettek.

Megérkezik az előétel, de ti már elvesztetek egymás szemében. Tudjátok, hogy a vacsora csak az időhúzás az este legizgalmasabb programjáig. Ha szerencsétek van, addigra az üveg is kiürül.

Magyar pezsgőt díjaztak a franciák


Két ezüstöt hoztunk haza a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyről. Franciaországban idén március 8-10. között, 24. alkalommal került megrendezésre a Chardonnay du Monde nemzetközi borverseny. A szakértő bírálók az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizték a 38 országból nevezett, összesen 706 féle, kizárólag Chardonnay szőlőből készült bort és pezsgőt.

Itt sör, ami megnöveli a libidód

Ha küzdened kell az ágyban, jobb alkohollal indítani a menetet. Erre kínál megoldást a Cerne Abbas sörfőzde is, akik különleges italt alkottak annak érdekében, hogy minden jól menjen az ágyban.

89 éves korában elhunyt Sir Roger Moore

Egyike volt a leghíresebb színészeknek, akik James Bond szerepébe bújhattak.

Mikropénisszel is lehet teljes életet élni?

A világ egyik legbátrabb emberének vallomása. Ant Smith erre az élő példa, aki 16 éve teszi boldoggá feleségét.

Az úriemberek útmutatója az egyéjszakás kalandokhoz

A mai világban a legtöbb egyéjszakás kaland applikáción keresztül, vagy neten történik. Ő is jobbra húz, te is és innen meglátjátok, érdemes-e komoly kapcsolatba belevágni.

Fizess elő még ma!

Előfizetek

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő egy évre 50% kedvezménnyel, lapszámonként 995 Ft helyett 495 Ft-ért!

Csak 4950 Ft

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves