”Az élet túl rövid ahhoz, hogy valaki más álmát éld.”

Hugh M. Hefner (✝ 91)
Tovább a playboy.hu-ra

Playboy konyha – Húsvéti bárány

Kultikus húsvéti ételünk a sonka mellett a báránysült.
Előfizetek

Kultikus húsvéti ételünk a sonka mellett a báránysült.

Kiváló ünnepi fogás, egyediségével kiemeli azétkezést. Hatalmas szerencsémre kaptam egy fél bárányt, össze is ült a család, hogy megegyük még húsvét előtt. Ennek a történetét mesélném most el.

Kép

A fél bárány minden részét felhasználtam. A lapockát az oldalassal alacsony hőfokon hosszan, a combot pontosan kiszámolva pontra sütöttem, a gerincet pedig filézve egyben serpenyőben. Fűszernek mozsárban megtörtem a fokhagyma gerezdeket a rozmaring ágakkal, olíva olajat öntöttem hozzá, sót szórtam bele frissen őrölt fekete borssal. Jól összekevertem és ezzel a páccal kentem be a bárány darabokat. A csontokból pedig egy bőséges levest főztem, répákkal, zellerrel, karalábéval és zöldborsóval a végén tárkonnyal és egy kevés reszelt citromhéjjal ízesítve. A lapockát az oldalas résszel alufólia alatt sütöttem 160 fokon 3 órát, majd 220-230 fokon rápirítottam 10 percet. A hús omlós és porhanyós lesz, lemálik a csontról, a pirítás miatt pedig kap egy kellemes pörzsös ízt is. Az alufólia levételekor a hús levet leöntöttem, beforraltam és vajjal dúsítottam

Kép

A comb nagyobb precizitást igényel, nagyon szeretem elkapni azt a pillanatot, amikor a rózsaszín állapot végére ér. Ekkor a húsnak meg van még a tartása, még iszonyúan szaftos, ízében pedig ott van a bárány. Ahhoz, hogy a comb tökéletes legyen, kell egy kis matek. Lemértem a combot és kiszámoltam a sütési időt. Íme a képlet: 230 fokon 10 perc, majd 180 fokon 45 dkg-onként 25 perc, plusz 30 perc. Akkor jó a hús, ha a maghője 70-75 fok. Sütőből kivéve pihentettem 10 percet.

Kép

A gerincet csak sóval és borssal fűszereztem és forró serpenyőben kevés olajon körbesütöttem. Percenként egy-egy negyedet fordítottam rajta, így gyönyörű rózsaszín maradt a belseje. Felvágás előtt néhány percet pihentettem. Köretnek édesburgonya pürét, mentás kuszkuszt és medvehagymát adtam fokhagymás joghurttal. Az édesburgonyát felkockáztam, sós vízben puhára főztem. Leszűrés után rengeteg vajjal összetörtem és habosra kevertem. A kuszkuszra kétszeres mennyiségű enyhén sós forró vizet öntöttem, hagytam megpuhulni. Apróra vágott mentalevéllel, facsart citromlével és olíva olajjal átkevertem. A medvehagymát kicsit megtépkedtem, görög joghurtban tört fokhagymát olíva olajjal elkevertem és ezzel ízesítettem.

Kép

Tálaláskor a bárány minden részéből került a köretekkel a tányérra, a pecsenyelével együtt. A különböző húsok azonos állatból mennyei élményt adnak a tányéron. Roséval vagy egy könnyedebb vörössel öblítsük le bőven!

Alexis Ren lesz az SI-fotózás ügyeletes bombázója

Bár jobban belegondolva ott majdnem mindenki az.

Így forradalmasítja a pornófogyasztást a mesterséges intelligencia

Corey Price-ék minél több időt akarnak spórolni nekünk.

Heti trendi eyecandy - a legjobb csajok múlt hétről

A galéria, amivel csodásan indul a hét.

4 ok, amiért a káromkodás baromi jó hatással van az egészségedre!

Piszkos a szád? Egy új könyv szerint ez megvéd egy csomó betegségtől.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft