”Az élet túl rövid ahhoz, hogy valaki más álmát éld.”

Hugh M. Hefner (✝ 91)
Tovább a playboy.hu-ra

3 biztos jel, hogy a nő hazudik neked

Számtalan megtévesztésre utaló jelet ismer a testbeszéd tudománya és minden ember más és más módot választ a környezete manipulálására.
Előfizetek

Számtalan megtévesztésre utaló jelet ismer a testbeszéd tudománya és minden ember más és más módot választ a környezete manipulálására.

Kép
forrás: gettyimages

A kutatások azt mutatják, hogy nagy általánosságban a nőknél a leggyakrabban ez a 3 gesztus árulkodhat hazugságról vagy megtévesztésről.

1. A száj eltakarása

A száj önkéntelen eltakarásának gesztusa annak a jele, hogy az illető tudja, olyan dologról beszél, amiről nem volna szabad!

Ilyenkor az agy tudat alatt arra készteti a testet, hogy fojtsa el a szavakat és erre a legtöbbször a kezünket utasítja. A száj eltakarása a legszínpadiasabb jelenségtől egészen a legészrevehetetlenebb gesztusig is terjedhet. A legtöbb nő igyekszik álcázni ezt a gesztust azzal, hogy például orrvakarásnak vagy smink igazításnak állítja be.

Ha a nő hazudik, akkor csak a hazug szavak kimondása közben takarja el a száját, igyekszik rezzenéstelen arccal elfojtani az érzelmeit és a lehető leggyorsabban túlesni rajta. A hangja elbizonytalanodhat és határozott szemkontaktust is felvehet, hogy lássa, hogyan reagálsz a szavaira.

Kép
forrás: gettyimages

2. A szem eltakarása

Ha a szem eltakarásának gesztusa beszélni tudna, akkor azt mondaná, hogy „Nem akarom látni a rosszat!”. Ha valami olyat látunk, ami nem tetszik, például egy balesetet vagy egy félelmetes jelenetet egy filmben, akkor ösztönösen eltakarjuk a szemeinket. Nem akarjuk látni, mert nem tetszik, amit látunk. Ha olyanok társaságában vagyunk, akiket a legszívesebben a hátunk közepére se kívánnánk, akkor próbáljuk nem láthatóvá tenni őket és hosszasan dörzsöljük a szemeinket, vagy elnyújtjuk, lassítjuk a pislogásunkat, hogy minél tovább tartsuk csukva a szemeinket.

Az embereknél és főleg a nőknél akkor is megfigyelhető ez a sokat eláruló gesztus, ha valótlant állítanak, tudat alatt ezzel kifejezve, hogy nem akarják látni a saját „rosszaságukat”. Ha valaki hazudik, akkor beszéd közben feltűnően többet takarja vagy tartja csukva a szemeit, mint általában szokta. A szem eltakarásának gesztusa számtalan formában megjelenhet, például szemdörzsölés, szem környékének masszírozása, elnyújtott pislogás, a szem pilláinak csipkedése, smink igazítás stb.

Kép
forrás: gettyimages

3. A fülmarkolás

A fülmarkolás a száj és a szem eltakarásához hasonlóan a rossz, nem kívánatos dolgok kizárására irányuló manipuláló gesztus. Ha valaki beszéd közben a fülére vagy a füle köré teszi a kezét, esetleg a fülcimpáját húzogatja, azzal szimbolikusan próbálja „nem meghallani” a saját „rosszaságát”, ami a legtöbb esetben hazugságra utal. Ha a hallgatón látjuk ugyanezt, az azt jelenti, hogy nem tetszik neki, amit a beszélő mond vagy jelzi, hogy már eleget hallott és nem kíváncsi a folytatásra.

A fülmarkolásnak számtalan variációja jelentkezhet a nőknél: a fül mögötti rész dörzsölése, a fülcimpa rángatása, a fülkagyló behajlítása, vagy a fülbevaló babrálása.

Fontos! Mielőtt ítéletet mondanál bárki felett is nem szabad megfeledkezned a szokásokról. Ha a hölgy társadnak szokása, hogy folyamatosan babrál a fülével, takarja a száját vagy dörzsöli a szemeit, akkor nála ezt a gesztust ki kell zárnod az értékelésből. A körülmények mindig a segítségedre lesznek, hogy közelebb kerülj az igazsághoz.

Kugler Ádám – www.innerside.hu

Alexis Ren lesz az SI-fotózás ügyeletes bombázója

Bár jobban belegondolva ott majdnem mindenki az.

Így forradalmasítja a pornófogyasztást a mesterséges intelligencia

Corey Price-ék minél több időt akarnak spórolni nekünk.

Heti trendi eyecandy - a legjobb csajok múlt hétről

A galéria, amivel csodásan indul a hét.

4 ok, amiért a káromkodás baromi jó hatással van az egészségedre!

Piszkos a szád? Egy új könyv szerint ez megvéd egy csomó betegségtől.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft