3 biztos jel, hogy a nő hazudik neked

Előfizetek

Számtalan megtévesztésre utaló jelet ismer a testbeszéd tudománya és minden ember más és más módot választ a környezete manipulálására.

Kép
forrás: gettyimages

A kutatások azt mutatják, hogy nagy általánosságban a nőknél a leggyakrabban ez a 3 gesztus árulkodhat hazugságról vagy megtévesztésről.

1. A száj eltakarása

A száj önkéntelen eltakarásának gesztusa annak a jele, hogy az illető tudja, olyan dologról beszél, amiről nem volna szabad!

Ilyenkor az agy tudat alatt arra készteti a testet, hogy fojtsa el a szavakat és erre a legtöbbször a kezünket utasítja. A száj eltakarása a legszínpadiasabb jelenségtől egészen a legészrevehetetlenebb gesztusig is terjedhet. A legtöbb nő igyekszik álcázni ezt a gesztust azzal, hogy például orrvakarásnak vagy smink igazításnak állítja be.

Ha a nő hazudik, akkor csak a hazug szavak kimondása közben takarja el a száját, igyekszik rezzenéstelen arccal elfojtani az érzelmeit és a lehető leggyorsabban túlesni rajta. A hangja elbizonytalanodhat és határozott szemkontaktust is felvehet, hogy lássa, hogyan reagálsz a szavaira.

Kép
forrás: gettyimages

2. A szem eltakarása

Ha a szem eltakarásának gesztusa beszélni tudna, akkor azt mondaná, hogy „Nem akarom látni a rosszat!”. Ha valami olyat látunk, ami nem tetszik, például egy balesetet vagy egy félelmetes jelenetet egy filmben, akkor ösztönösen eltakarjuk a szemeinket. Nem akarjuk látni, mert nem tetszik, amit látunk. Ha olyanok társaságában vagyunk, akiket a legszívesebben a hátunk közepére se kívánnánk, akkor próbáljuk nem láthatóvá tenni őket és hosszasan dörzsöljük a szemeinket, vagy elnyújtjuk, lassítjuk a pislogásunkat, hogy minél tovább tartsuk csukva a szemeinket.

Az embereknél és főleg a nőknél akkor is megfigyelhető ez a sokat eláruló gesztus, ha valótlant állítanak, tudat alatt ezzel kifejezve, hogy nem akarják látni a saját „rosszaságukat”. Ha valaki hazudik, akkor beszéd közben feltűnően többet takarja vagy tartja csukva a szemeit, mint általában szokta. A szem eltakarásának gesztusa számtalan formában megjelenhet, például szemdörzsölés, szem környékének masszírozása, elnyújtott pislogás, a szem pilláinak csipkedése, smink igazítás stb.

Kép
forrás: gettyimages

3. A fülmarkolás

A fülmarkolás a száj és a szem eltakarásához hasonlóan a rossz, nem kívánatos dolgok kizárására irányuló manipuláló gesztus. Ha valaki beszéd közben a fülére vagy a füle köré teszi a kezét, esetleg a fülcimpáját húzogatja, azzal szimbolikusan próbálja „nem meghallani” a saját „rosszaságát”, ami a legtöbb esetben hazugságra utal. Ha a hallgatón látjuk ugyanezt, az azt jelenti, hogy nem tetszik neki, amit a beszélő mond vagy jelzi, hogy már eleget hallott és nem kíváncsi a folytatásra.

A fülmarkolásnak számtalan variációja jelentkezhet a nőknél: a fül mögötti rész dörzsölése, a fülcimpa rángatása, a fülkagyló behajlítása, vagy a fülbevaló babrálása.

Fontos! Mielőtt ítéletet mondanál bárki felett is nem szabad megfeledkezned a szokásokról. Ha a hölgy társadnak szokása, hogy folyamatosan babrál a fülével, takarja a száját vagy dörzsöli a szemeit, akkor nála ezt a gesztust ki kell zárnod az értékelésből. A körülmények mindig a segítségedre lesznek, hogy közelebb kerülj az igazsághoz.

Kugler Ádám – www.innerside.hu

87 az új 17?

A magát szexinek képzelő nagyi kipörgeti az utolsó éveket

Megérkezett a Baywatch legújabb előzetese, benne a szuperszexi főgonosszal

A vicces nevű Priyanka Chopra miatt várjuk legjobban a filmet!

Szabadtéri meztelenkedés, ez a tavasz új slágere

A szexi Gloria formás mellei már nagyon várták, hogy szabadon ringatózzanak

Öt óra alatt kitiltatta magát a szexi modell az országból

Pedig még a repteret sem hagyta el a bűnözőből lett sztár

Fizess elő még ma!

Előfizetek

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő egy évre 50% kedvezménnyel, lapszámonként 995 Ft helyett 495 Ft-ért!!

Csak 4950 Ft

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves