MacBook Pro Touch Bar teszt

Előfizetek

Nagyon jó móka az új MacBook Pro érintőkijelzője, de valóban megéri az árát? Kipróbáltuk!

gif

Már azelőtt kilóra megvett a Touch Bar, hogy bemutatták volna. Azokban az időkben, amikor egy régóta várt Apple-frissítés jobb esetben is kimerül a kicsit még letisztultabb formákkal és kicsit még alacsonyabb tömeggel, hogy a rosszabb esetben tapasztalt minimális, a mindennapokban gyakorlatilag érzékelhetetlen gyorsulásról ne is beszéljünk, egy OLED érintőkijelző az az innováció, amire felkapjuk a fejünket. A Touch Bar ráadásul nem csak az előzetes koncepciókon, hanem a bemutatón is jól nézett ki. Nagyon jól. Amikor viszont szembe találtam magam vele, akkor hirtelen nem igazán tudtam, mégis mit kéne vele kezdenem.

Kép
forrás: gettyimages

Tény, hogy a technológia hibátlan. A kijelző felbontása tökéletes, egyszerre akár mind a tíz ujjunkat képes érzékelni, a Touch ID pedig megreformálja az internetes vásárlást. Kimondottan tetszik, hogy az egész Touch Bar egy különálló rendszer a rendszeren belül, saját processzorral, és az is kedves gesztus a személyre szabási lehetőségeket hagyományosan szűkmarkúan bánó vállalattól, hogy ez esetben nem voltak olyan szigorúak.

Kép

Amit viszont ingyen kéne adni. Mármint nem a hozzá tartozó MacBook Próval együtt, hanem magát az innovációt. Az Apple viszont más stratégiát követ és bár üzletileg biztosan nekik van igazuk, nem-részvényesként ez egyáltalán nem érdekel. Még a hosszú évek óta Apple eszközökön dolgozó ismerősök között sem akadt senki, aki reálisnak érezte volna 13 colos gép 650 ezer forintos alapárát, hogy a 15 colos gép 880 ezréről ne is beszéljünk. Ez nem azt jelenti, hogy az új MacBook Pro ne lenne egy remek laptop, csak azt, hogy ez nagyon sok pénz egy számítógépért. A 650 ezres összegből pedig úgy 100 ezer a Touch Bar felára (bár az anélküli modell picit gyengébb processzort és csak két USB-C portot kapott, de ezek kevésbé feltűnő különbségek), ezt a felárat pedig minimum el kéne engednie az Apple-nek.

Kép

Az USB-hez szokott felhasználók a hajukat fogják tépni, amikor majd átalakítót kell venniük, hogy használni tudják meglévő eszközeiket. Az új MacBook Pro sajnos egy teljesen új irányt követ, ami nem a mi pénztárcánkra van szabva, de kétségtelenül letisztult és profi, mégha nehezen követhető. is A tesztkészülék 15 colos mérete elvarázsolja a 13 coloshoz szokott szemet, hasonlóan a iPhone Plusnál tapasztalt érzéshez, de csak emiatt nem biztos, hogy meg kell venni a legújabb gépet.

Kép

Legyünk optimisták: valószínűleg el is fogják engedni a felárat. Hogy erre egy, két, vagy három évet kell várni, azt még nem tudhatjuk, de így lesz. Addigra pedig már sokkal több értelme is lesz az egésznek.

A tesztkészüléket az iSTYLE csapata biztosította.

Itt sör, ami megnöveli a libidód

Ha küzdened kell az ágyban, jobb alkohollal indítani a menetet. Erre kínál megoldást a Cerne Abbas sörfőzde is, akik különleges italt alkottak annak érdekében, hogy minden jól menjen az ágyban.

89 éves korában elhunyt Sir Roger Moore

Egyike volt a leghíresebb színészeknek, akik James Bond szerepébe bújhattak.

Mikropénisszel is lehet teljes életet élni?

A világ egyik legbátrabb emberének vallomása. Ant Smith erre az élő példa, aki 16 éve teszi boldoggá feleségét.

Az úriemberek útmutatója az egyéjszakás kalandokhoz

A mai világban a legtöbb egyéjszakás kaland applikáción keresztül, vagy neten történik. Ő is jobbra húz, te is és innen meglátjátok, érdemes-e komoly kapcsolatba belevágni.

Fizess elő még ma!

Előfizetek

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő egy évre 50% kedvezménnyel, lapszámonként 995 Ft helyett 495 Ft-ért!

Csak 4950 Ft

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves