Miért vezet az alkohol megcsaláshoz?

A leggyakrabban azt a kifogást halljuk, ha megcsalásról van szó, hogy „részeg voltam, azt sem tudtam, hol vagyok.”
Előfizetek

A leggyakrabban azt a kifogást halljuk, ha megcsalásról van szó, hogy „részeg voltam, azt sem tudtam, hol vagyok.”

Olvasd el ezt is!

És bár sokan ennek ellenére megbocsátanak, olyanok is vannak, akik szerint ez nem mentség. Ám van különbség megcsalás és megcsalás között!

Először is, az alkohol nélküli megcsalás azt jelenti, hogy a párod hozott egy teljesen józan döntést és mással feküdt le. Az alkohol hatására viszont már ez kevésbé mondható el, esetleg a tudat alatti gondolatok játszhatnak ebben közre.

A hűtlenségben egyébként rengeteg dolog közrejátszik, például a boldogtalanság. A kapcsolat kezdetén minden tökéletes, friss és új, ám az igazi feladat az, hogy ezeket az érzéseket minél tovább megőrizzék a felek. A szikra fenntartása csak ezek közül.

Amikor elhívnak vacsorázni, sosem azt mondod, „megyek”, hanem többes szám első személyben beszélsz - ez a megszokás egyik jele. Ha ezen a helyzeten nem sikerül javítani, elkezdesz mások felé kacsintgatni. Egy másik fontos szempont, ami hosszútávon megcsaláshoz vezethet, az üresség, elhanyagoltság érzése.

Egy pszichiáter szerint az alkoholt azért használjuk, hogy legyőzzük félelmeinket, szorongásunkat és minden negatív érzelmet fel tudjunk dolgozni. Mivel az alkohol hatására sokan megélik az elfojtott érzelmeiket is és nyitottabbá, lazábbá válnak tőle. Ettől függetlenül nem szabad megfeledkezni a párkapcsolati problémákról, melyek gyakran felszínre törnek az ital hatására. Bár nincs egyértelmű kapcsolat az ivás és a megcsalás között, pszichológiai szempontból létezik kapcsolat köztük.

A megcsalás sosem oké, ám figyelmeztető jel lehet mindkét fél számára, hogy valami gond van a kapcsolattal. Erre az élményre egy figyelemfelkeltésként kell tekinteni és mindenképp át kell beszélnetek, hogy mi a baj a kapcsolattal.

Egyik megcsalás sem jobb a másiknál, hiszen mindkettő fájdalmat okoz. És bár az alkohol növeli a megcsalás esélyét, ha nem lenne probléma a meglévő kapcsolattal, akkor valószínűleg a hűtlenségre sem kerülne sor. Mindig egy elnyomott érzelem, vagy tudatalatti gondolat áll a háttérben, aminek felszínre kerülését elősegítheti pár pohár ital - és persze a nagy mennyiség ront az ítélőképességen is, ezeknek a dolgoknak az összessége pedig gyakran vezet megcsaláshoz.

Sporteszközök, amik arra is jók, hogy új pózokat próbálj ki rajtuk otthon!

Nem azt mondjuk, hogy a teremben essetek egymásnak két szett között, azonban ha otthon van pár darab a következő eszközökből, akár arra is használhatod őket, hogy másképp izzadj…

Emberkísérlet: Egy hétig meztelenül kajáltam, ez lett az eredménye

Megihletett a nemrég megnyílt párizsi nudista étterem.

Miss World: Mutatjuk az indiai győztes vadító fotóit

Manushi Chhillar hazája hatodik sikerének örülhetett.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves

Fizess elő kedvezménnyel és még egy Playboy Exclusive magazint is postázunk

Csak 5950 Ft