”Az élet túl rövid ahhoz, hogy valaki más álmát éld.”

Hugh M. Hefner (✝ 91)
Tovább a playboy.hu-ra

Nagyban gondolkozz!

Mindenkitől ezt hallani, ha üzletről van szó: nagyban érdemes. Oké, rendben, de mégis hogyan?
Előfizetek

Mindenkitől ezt hallani, ha üzletről van szó: nagyban érdemes. Oké, rendben, de mégis hogyan?

Hiszen nem elég csak nagyot álmodni, nagyot is kell lépni. Na, de merre és miért? A TEDxDanubia új Executive Salon-ja pont ezt a célt tűzi maga elé: összeköti a nagy lépésre készülőket azokkal, akik már nagyban játszanak. Vagyis a régió gazdaságáért tevékenykedőket hozza össze olyan szakemberekkel, akik a világ gazdaságát formálják. Az új vezetői fórum első vendége Nani Beccalli.

Kép

Első blikkre persze a fickó neve nem biztos, hogy ismerős, hiszen nem vigyorog ránk nap, mint nap valamelyik címlapról. Amíg mások vigyorogtak, addig ő világcéget épített a GE-ből. És ez nem túlzás! 40 éven át dolgozott a vállalatnál, alelnökként hagyta ott, de előtte még beindította a dél-amerikai, afrikai, indiai és kelet-európai tevékenységet is. Európai vezetőként 90 ezer emberért felelt. A GE CEO-ja a cég külügyminiszterének hívta őt - érthető okokból. Azóta is nagyban játszik: több board-tagsága mellett a 2500 milliárd forintnyi befektetést kezelő alap, a Rhone Capital egyik vezetője. Dolgozott Barroso Európai Bizottsági elnök tudományos és tanácsadó testületében - a professzorok mellett egyetlen vállalati emberként. Tanácsadóként segítette az izraeli és az olasz kormányokat.

Kép

Mi csak a világgazdasági folyamatok egy részét látjuk, ő azonban személyesen ismeri az azok mögött lévő embereket, tudja az okokat és látja a lehetőségeket. Épp ezért vallja azt, hogy a világgazdaság csúszós talaján Magyarország és a többi környező nemzet, vagyis a régió közösen tudja megállni a helyét. A globalizáció kihívásaival együtt kell szembenéznie Kelet-Európának.

Hogy hogyan? Először is nem árt tisztában lenni azza, hogy a régiónk nagyon kicsi. Amerikában, a nagy pénzek hazájában például viszonylag keveset hallottak rólunk. Ezért fontos lenne, hogy legyenek kötéspontok az országok között. Nani Beccalli szerint a régiónk egyik nagy kérdése az energia. Nagy mértékben segítené a növekedést, ha jobb energiarendszert alakítnánk ki közösen. Emellett fontos lenne, hogy Kelet-Európa egy digitális innovációs központtá válljon.

Kép

Természetesen nem ez az egyetlen út és nem ez az egyetlen lehetőség. Pont ez az idén hét éves TEDxDanubia konferencia Executive Salon-jának lényege: összejönni és megvitatni. És semmi esetre sem arra várni, hogy valaki más lépjen helyettünk. Ez csak egy lehetőség arra, hogy megismerjünk egy újabb receptet.

SI-lány: Iyonna Fairbanks, az egzotikus szépség

A dögös biztonsági őr, aki állatkertben dolgozik.

10 dolog, amit nem tudtál Lewis Hamiltonról

A címlapunkon szereplő Forma-1-es pilótáról rengeteg pletyka kering, pedig sokkal több van benne annál, éppen kivel jár.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft