Így leszel jobb sofőr attól, ha rendszeresen motorozol

Az tény, hogy a motort vezetni nehezebb, mint egy kocsit. Már csak azért is, mert 38 százalékkal veszélyesebb a működtetésük, mint az autókénak és sokkal figyelmesebbnek, ügyesebbnek kell lennie a vasparipán száguldóknak.
Előfizetek

Az tény, hogy a motort vezetni nehezebb, mint egy kocsit. Már csak azért is, mert 38 százalékkal veszélyesebb a működtetésük, mint az autókénak és sokkal figyelmesebbnek, ügyesebbnek kell lennie a vasparipán száguldóknak.

Olvasd el ezt is!

Ha viszont sikerül megtanulnod motorozni, hihetetlenül jó leszel a vezetésben is:

Folyamatosan érzékeled a veszélyhelyzeteket
Az autóban nagyobb biztonságban érzed magad a kényelmes bőrülésben, körben pedig üveg és fém zár el a külvilágtól. A motoron ez nincs így, hiszen elég egy kisebb figyelmetlenség a balesethez. A biztonságos vezetés egyik kulcsa, hogy felismerd és elkerüld az összes olyan helyzetet, ami veszélyt jelenthet. Szóval finomhangolnod kell minden érzéked. Ha ez sikerül, tök mindegy, hány kerék forog alattad, fel fogod ismerni a rizikókat.

Még azelőtt kell felismerned a veszélyt, mielőtt problémát jelentene
Akárhol is jársz, mindenhol vannak figyelmet sofőrök. Ahhoz, hogy például egy eléd bevágó autóba ne száguldj bele, gyorsan fel kell ismerned a veszélyt és még gyorsabban kell átgondolnod, mi lenne a legjobb megoldás. És persze folyamatosan szemmel kell tartanod a környezeted.

Mindenre tudsz figyelni
Ha a motorozás után autóba ülsz, reflexből folyamatosan csekkolod a visszapillantókat és az előtted haladókat. Gyorsan tudsz fékezni anélkül, hogy felkenődnél a szélvédőre. Összességében tehát sokkal körültekintőbb és figyelmesebb sofőr válik belőled.

És a vezetés fizikája?
Erről is sokat tanulhatsz, hiszen az autók stabilabbak, mint a motorok. Mivel 4 kerekük van, nehezebben borulnak fel, lassú tempóban könnyebb kontrollálni őket. A felfüggesztés és a kormányzás viszont sokban különbözik, így motoron a kisebb mozdulatok is nagyobb változást eredményeznek.

A lényeg, hogy ha motorozol, érzékenyebbé válsz a járműved körül történő eseményekre és könnyebben tudsz döntést hozni veszély helyzetben is. Biztonságosabban vezeted majd az autót is és végig a kezedben marad az irányítás.

Kihalt állatfajt támasztanak fel a tudósok

A galápagosi óriásteknős siethet a távoli rokon segítségére.

Dioni Tabbersnek olyan teste van, hogy tervezni sem nagyon lehet szebbet

Nicholas Routzen csodálatos fotókat lőtt a fiatal modellről.

Wow! Halle Berry intim fotón ünnepli Insta-mérföldkövét

Na, ilyen képet még nem láttunk a színésznőről.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves

Most féláron fizethet elő egész évre!

Csak 4950 Ft