”Az élet túl rövid ahhoz, hogy valaki más álmát éld.”

Hugh M. Hefner (✝ 91)
Tovább a playboy.hu-ra

7 trükk a neten való túléléshez

Ha ezeket betartod, nem kell attól tartanod, hogy korán meghalnak a kütyük.
Előfizetek

Ha ezeket betartod, nem kell attól tartanod, hogy korán meghalnak a kütyük.

Nincs annál idegesítőbb, mikor egy örökkévalóság telik el a bekapcsoló gomb megnyomása és a rendszer felállása között. Általában a vírusok a felelősek a lassúságért, mutatjuk, mit kell tenned ahhoz, hogy hosszú távon egészségesek maradjanak a birtokodban lévő kütyük.

Kicsi az esélye annak, hogy magánemberként hackertámadás áldozata légy, de az alábbiakat betartva ez ellen is hatékonyan védekezhetsz.

1. Az overshare veszélyei

Nem baj, ha minden egyes étkezésed tárgyát a világ elé tárod, de a személyes adatok esetén azért érdemes óvatosnak lenni. Édesanyád leánykori nevét, vagy a szülinapodat nyugodtan "titokban" tarthatod. Emellett untig ismételt tanács, hogy személyes adatot ne használj jelszóként.

2. Ne csak a Facebook alkalmazásod legyen naprakész

Hanem a vírusirtód is. Nyilván egyszerűbb a "remind me latert" választani, de akkor ne is csodálkozzunk azon, ha hackerek hatolnak be a gépünkbe.

3. Erő, izom; jelszavam: *Hgj9>shz8w

Használj minél bonyolultabb jelszavakat! Ha esetleg nincs kedved ezzel szenvedni, ez az oldal kifejezetten hasznos erre a célra: 1password.com

4. Juhú, nyertem egy új Iphone-t!

Kattintás után meg rengeteg vírust. Ez is egy kötelező kör, legtöbben ismerik, de ilyen listákból egyszerűen nem lehet kihagyni. Ne kattints, ha kedves számodra a kütyü élete!

5. Óvatosan az emailekkel

Ne nyisd meg, ha gyanúsnak találod! Ha már megnyitottad, az még a kisebbik baj, ha rákattintasz a csatolmányra is, akkor üt csak be igazán a krach.

6. Akár a szemed fényét

Úgy védd a telefonodat. Ha nem az 1%-ba tartozol, akkor te is azon tárolod az életedet. Használj pin-kódot, illetve mintát is a képernyő feloldásához, máskülönben szabad préda vagy.

7. Pont, mint az eredeti

A hackerek általában úgy próbálnak átverni, hogy az általad használt oldalak URL-jéhez hasonlót kreálnak. Ezt úgy tudod kivédeni, hogy mindig ellenőrzöd, van-e lakat a weboldal előtt. Ha nincs, baj van.

Akkor viszont nincs, ha a fentieknek megfelelően szörfölsz, egyensúlyozz ügyesen, és nem lesz gond a talpon maradással.

SI-lány: Iyonna Fairbanks, az egzotikus szépség

A dögös biztonsági őr, aki állatkertben dolgozik.

10 dolog, amit nem tudtál Lewis Hamiltonról

A címlapunkon szereplő Forma-1-es pilótáról rengeteg pletyka kering, pedig sokkal több van benne annál, éppen kivel jár.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft