”Az élet túl rövid ahhoz, hogy valaki más álmát éld.”

Hugh M. Hefner (✝ 91)
Tovább a playboy.hu-ra

Gondolkodott már azon, miért nincs csont a péniszében?

Mi is, és most végre valahára megtudtuk a választ a kérdésre!
Előfizetek

Mi is, és most végre valahára megtudtuk a választ a kérdésre!

"Áll, mint az árboc!"

Mondjuk gyakran, mi férfiak pedig még csont sincs a péniszünkben. A merevedést előidéző porcokat (az egyszerűség kedvéért a továbbiakban: péniszcsont) baculumnak nevezi a tudomány, és az emlősök mindegyike rendelkezik vele.

A majmok ujjnyit hordanak a lábuk között, a rozmárok viszont tekintélyt parancsolnak 60 centiméteres dákójukkal. A baculummal valaha az ember is rendelkezett, aztán az evolúció során visszafejlődött ez a csont. Egész pontosan 95 millió évet kell visszamennünk az időben, ekkor már megtalálható volt ez a "végtag" az emlősökben.

A kutatások során a szakemberek arra jutottak, hogy a péniszcsont azoknál a fajoknál volt hosszabb, melyeknél az aktus során stabilabb összekapcsolódásra volt szükség az effektív DNS-átörökítés érdekében.

A csimpánzoknál például kifejezetten rövid a baculum (1-2 centiméter), a majmok ezen faja mondjuk nem is kifejezetten tantrikus. Senki nem kell, hogy szégyellje magát azért a bizonyos három percért, az már-már maratoninak számít az állat hétmásodperces aktusának tudatában.

Eleink akkor veszíthették el a péniszcsontot, mikor térhódításba kezdett a monogámia (Homo erectus, ~2 millió éve). Ekkor már nem volt indokolt a hosszabb csont, így azt el is hagytuk az idők során.

Guardian

SI-lány: Iyonna Fairbanks, az egzotikus szépség

A dögös biztonsági őr, aki állatkertben dolgozik.

10 dolog, amit nem tudtál Lewis Hamiltonról

A címlapunkon szereplő Forma-1-es pilótáról rengeteg pletyka kering, pedig sokkal több van benne annál, éppen kivel jár.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft