Playboy konyha – Kacsamell káposztapürével, paszternák chips-szel

Előfizetek

Nyakunkon ismét a karácsony. Hetek óta küzd mindenki a legmegfelelőbb ajándék megtalálásával szerettei számára. Ne feledjük, az ünnep mit sem ér egy mennyei fogás nélkül! Jöjjön egy könnyedén elkészíthető, mégis izgalmas fogás.

Kép

Vágjuk egészen apróra a káposztát, hogy minél könnyebben puhuljon. Egy lábasban szép lassan karamellizáljunk két evőkanál cukrot, legyen szép gesztenyebarna a cukor. Öntsük rá két-három evőkanálnyi olajat, szórjuk bele a felaprított hagymát és néhány csipetnyi őrölt köményt. Néhány percig pirítsuk össze, majd adjuk hozzá a káposztát. Öntsünk alá egy decinyi bort, óvatosan sózzuk és szórjuk meg egy fél mokkáskanálnyi szódabikarbónával, forgassuk jól össze. A szódabikarbónától valótlanul kékes színű lesz a káposzta, de segít puhulni, hogy a pürénk intenzív ízű és krémes legyen. Fedjük le, lassú tűzön szép lassan pároljuk egészen puhára.

Közben a kacsamellről vágjuk le a kilógó részeket, a hártyákat és vagdossuk be a bőrt. A paszternákot hámozzuk meg és vágjuk minél vékonyabb karikára. Mossuk meg a narancsot, reszeljünk le egy keveset a héjából, a levét pedig facsarjuk ki. A puhára párolódott káposztához adjunk néhány kockányi vajat és nagyon alaposan turmixoljuk selymes pürévé. Mikor már egészen sima a pürénk adjunk hozzá egy-két evőkanálnyi balzsamecetet és keverjük el jól alaposan. A káposzta most nyeri vissza varázslatos lila színét a balzsamecet savja által és válik egészen különlegessé. Kóstoljuk, ha szükséges igazítsuk ki ízeit. Tartsuk melegen tálalásig.

Kép

Melegítsünk elő egy serpenyőt ne túl forróra, a sütőt 180 fokra és egy kisebb edényben olajat. Sózzuk és borsozzuk a melleket, majd bőrös oldalukkal indítva kezdjük el sütni a serpenyőben. Szépen ki fog olvadni a zsírja, a bőre pedig csodásan ropogós lesz. Fordítsuk meg, hogy a húsos rész is kérget kapjon, majd tegyük a sütőbe a melleket 6-8 percre. A paszternákot süssük ki az olajban, kapjon szép világosbarna színt, legyen ropogós. Szűrővel szedjük ki papírra és finoman sózzuk. A serpenyőben visszamaradt zsiradékot öntsük ki egy edényben, jól fog az jönni később. Tegyük vissza a tűzre és hevítsünk alá. Az ott maradt pörzsanyagra folyamatos kevergetés mellett szórjuk egy kevés liszttel. Öntsük fel a narancs levével és adjuk hozzá a reszelt héját. Szépen, mártás állagúra be fog sűrűsödni. Kapcsoljuk le a tűzet alatta és keverjünk el benne néhány kocka hideg vajat.

Kép

A melleket vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni 5-6 percig. Addig készítsünk elő mindent a tálaláshoz. Vágjuk fel a húst és mehet is a tányérra minden ízlésünk szerint. Töltsünk mellé egy könnyedebb vörösbort és tegyük felejthetetlené a csendes éjt!

Kép

Hozzávalók két főre:

2 db pecsenye kacsamell

Fél lila káposzta

2 db paszternák

1 db narancs

1 fej vöröshagyma

Vaj

szöveg és képek: Vidra Péter

Bomba Bond-lány: Carey Lowell

Modellkedésre cserélte az irodalmat az amerikai szépség.

Robert de Niro 5 legjobb filmje

74 éves az Oscar-díjas művész.

Vissza a múltba: Jön a repülő Delorean

Két pár szárnnyal és légcsavarral érkezik az ikonikus jármű.

Álommeló? Havi 800.000 forint maszturbálásért

A LoveWoo pozíciója kecsegtetően hangzik.

Fizess elő még ma!

Előfizetek

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves

50%-os akcióval várjuk!

Csak 4950 Ft