”Az élet túl rövid ahhoz, hogy valaki más álmát éld.”

Hugh M. Hefner (✝ 91)
Tovább a playboy.hu-ra

Whisky és parfüm: az érzékek játéka

Azon már nem szoktunk meglepődni, hogy Szombati Zsolt saját készítésű pralinét ad a whiskyhez, de hogy saját parfümöt kínáljon hozzá kóstoltatáskor, az még a mi érdeklődésünket is felcsigázta. Minden bizonnyal az idei Whisky Show legkülönlegesebb italkóstolása volt.
Előfizetek

Azon már nem szoktunk meglepődni, hogy Szombati Zsolt saját készítésű pralinét ad a whiskyhez, de hogy saját parfümöt kínáljon hozzá kóstoltatáskor, az még a mi érdeklődésünket is felcsigázta. Minden bizonnyal az idei Whisky Show legkülönlegesebb italkóstolása volt.

Ahány ember, annyi féle hiedelem él azzal kapcsolatban, miként „illik” a whiskyt fogyasztani. Ezzel szemben a szakértők azt mondják, sem kőbe vésett, sem írott szabály nem létezik. Mindenki maga dönti el, hogyan szereti. Hagyományosan elterjedt változat, a whisky on the rocks, tehát a whisky jéggel való tiszta élvezete. Ebben az esetben a nagy jéggömb lenne a legjobb választás, mert így a jég ugyanúgy hűt, mégis csak annyi víz olvad le róla, ami segít kinyitni a whisky aromáit. Ez a lehetőség azonban egyelőre csak a legnívósabb bárokban áll rendelkezésre. Abban is egyetértenek az ital specialistái, hogy nem az számít, hogyan isszuk a whiskyt, hanem, hogy mennyi érzékszervünket tudjuk aktivizálni egy whisky kortyolgatása közben.

Kép

„Ez egy játék az illatokkal, ízekkel és színekkel” – állítja Szombati Zsolt mixologist, a The Famous Grouse whisky hazai márkanagykövete, aki idén is lebilincselő mini-show-t tartott a nagy Whisky Show-n. Az elismert szakember készített már narancsos csokoládét és whisky krémmel töltött macaront is azzal a céllal, hogy megismertesse, illetve megszerettesse a whiskyt azokkal, akiknek rendeléskor nem feltétlenül ez az ital lenne az első választása.

Kép

„Bárki kipróbálhatja, hogy meg tud-e különbözetni két gyümölcsöt egymástól bekötött szemmel, pusztán ízlelés útján, anélkül, hogy kézbe venné őket. Nehezebb feladat, mint amilyennek hangzik, hát még különbséget tenni két whisky között! Idén a show-ra parfümöket készítettem, hogy a whisky kóstolása közben ezekkel még több impulzust kapjanak a vendégek, minden egyes korttyal újabb mélységeit ismerjék meg az italnak” – mondta Zsolt, akinek üvegcséiből olyan különleges aromák szabadultak ki, mint a füge, a fahéj és a Mozart csoki, a maláta vagy a sherry hordó, amelynek jellegzetes illata benne van minden üveg The Famous Grouse-ban.

Kép

Miközben megint rájöttünk, hogy a whiskynél semmi sem passzol jobban egy férfi poharába, arról is meggyőződhettünk, mennyire fontos az agynak az az információ, amit egy illat ad hozzá a szánkban érzett ízekhez. Azt eddig is tudtuk, hogy egy csepp bitter vagy a whiskyhez kóstolt darab csoki, esetleg friss gyümölcs mennyire eltérő harmadik ízt eredményez, de most azt is megtapasztalhattuk, hogy még a legfüstösebb whisky íze is lekerekíthető, ha közben egy permetnyi bourbon vanília vagy narancsos illatot érzünk.

SI-lány: Iyonna Fairbanks, az egzotikus szépség

A dögös biztonsági őr, aki állatkertben dolgozik.

10 dolog, amit nem tudtál Lewis Hamiltonról

A címlapunkon szereplő Forma-1-es pilótáról rengeteg pletyka kering, pedig sokkal több van benne annál, éppen kivel jár.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves

50%-os kedvezménnyel fizethet most elő!

Csak 4950 Ft