Szarvasgombás rizottó

Előfizetek

Vannak dolgok, melyek önmaguk egyszerűségében, megszokottságukban kincsek a hétköznapokban.

Én így vagyok a rizottóval, ami egyszerű alapanyagokból megfelelően elkészítve be tud robbanni a szokványos életmenetünkbe. Vannak dolgok, melyek legapróbb morzsájukban is kincsek. Ilyen a szarvasgomba, ami varázslatos ízével, felhőkbe emelő illatával koronaként helyezkedik el minden fogáson.

Kép

Itt most frigyre léptetem az egyszerűséget a mágiával a tányérban.

Kép

A rizottó alapjához a vöröshagymát, a fokhagymát és a zellerszárat aprítsuk fel. Olíva és vaj keverékén lassan pirítsuk, pároljuk. Nehogy odakapjon, szép aranysárgára készítsük. Vegyük nagyobbra a tűzet, majd adjuk hozzá a rizst. Folyamatos kevergetés mellett várjuk meg, míg kicsit kifehéredik, üvegesedik. Öntsük hozzá a fehérbort és vegyük vissza az energiát alatta. Éppen csak gyöngyöznie kell. Amint elpárolgott a bor, kezdhetjük szép lassan hozzákanalazni a forró alaplevet a rizottóhoz. Szépen lassan, várjuk meg, míg a levet felszívják a rizsszemek. Komótos mozdulatokkal folyamatosan kevergessük, hogy minél több keményítőt ki tudjunk masszírozni belőlük. Így lesz majd tökéletesen selymes, lágy a rizottónk. Addig főzzük, míg a rizsszemeknek belül enyhén kemények, kívül pedig lágy állagúak nem lesznek. A szarvasgomba egyik felét finomabbra a másik felét durvábbra reszeljük le. Így kerülnek majd az ételünkbe.

Kép

Adjuk hozzá egy-két evőkanálnyi vajat, egy marék reszelt parmezánt és a finomra reszelt szarvasgombát. Forgassuk át, legyen krémes, amit még egy kevés alaplé hozzáadásával tudunk igazítani. Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal és ellenőrizzük sósságát. Fedővel lefedve pihentessük néhány percet.

Kép

Tálaláskor mélytányérba rakva hintsük meg a maradék szarvasgombával és egy kevés aprított petrezselyemmel. Töltsünk mellé egy jó sauvignon blanc-t és helyezzük fel a koronát az alkalomra!

Kép

Hozzávalók 2 főre:

Diónyi szarvasgomba

150 gramm rizottónak való rizs

1 kisebb fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 db zellerszár

3-4 dl csirke vagy zöldség alaplé

1 dl fehérbor

Maréknyi frissen reszelt parmezán

Petrezselyem

2 evőkanál vaj

1-2 evőkanál olíva olaj

Bors

Taxi?! A Gellért-hegyre repülnék

Nyártól egyszemélyes drónok szállítják az utasokat Dubajban.

5 hihetetlen mód az orgazmusra

Mi okozhat orgazmust? Valószínűleg te is a nemi szervek stimulálására gondolsz, pedig léteznek olyan típusai is, amikhez nem kell ezekhez a testrészekhez nyúlni.

Kate Upton topless képeitől tátva marad a szád!

A Sports Illustrated címlapján feszített félmeztelenül.

Három embert átrepülve nyerte a zsákolóversenyt

Glenn Robinson lett az All Star hétvége legbadassebb kosarasa.

A Playboy kedvéért dobta le a textilt a Potter-filmek jócsaja

Útjára indította a "Naked is normal" irányelvet az amerikai kiadás, erős lett a kezdés.

Fizess elő még ma!

Előfizetek

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 2017-re féláron, lapszámonként 895 Ft helyett 445 Ft-ért! Most féláron fizethetsz elő!

Csak 4950 Ft

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves