Szarvasgombás rizottó

Előfizetek

Vannak dolgok, melyek önmaguk egyszerűségében, megszokottságukban kincsek a hétköznapokban.

Én így vagyok a rizottóval, ami egyszerű alapanyagokból megfelelően elkészítve be tud robbanni a szokványos életmenetünkbe. Vannak dolgok, melyek legapróbb morzsájukban is kincsek. Ilyen a szarvasgomba, ami varázslatos ízével, felhőkbe emelő illatával koronaként helyezkedik el minden fogáson.

Kép

Itt most frigyre léptetem az egyszerűséget a mágiával a tányérban.

Kép

A rizottó alapjához a vöröshagymát, a fokhagymát és a zellerszárat aprítsuk fel. Olíva és vaj keverékén lassan pirítsuk, pároljuk. Nehogy odakapjon, szép aranysárgára készítsük. Vegyük nagyobbra a tűzet, majd adjuk hozzá a rizst. Folyamatos kevergetés mellett várjuk meg, míg kicsit kifehéredik, üvegesedik. Öntsük hozzá a fehérbort és vegyük vissza az energiát alatta. Éppen csak gyöngyöznie kell. Amint elpárolgott a bor, kezdhetjük szép lassan hozzákanalazni a forró alaplevet a rizottóhoz. Szépen lassan, várjuk meg, míg a levet felszívják a rizsszemek. Komótos mozdulatokkal folyamatosan kevergessük, hogy minél több keményítőt ki tudjunk masszírozni belőlük. Így lesz majd tökéletesen selymes, lágy a rizottónk. Addig főzzük, míg a rizsszemeknek belül enyhén kemények, kívül pedig lágy állagúak nem lesznek. A szarvasgomba egyik felét finomabbra a másik felét durvábbra reszeljük le. Így kerülnek majd az ételünkbe.

Kép

Adjuk hozzá egy-két evőkanálnyi vajat, egy marék reszelt parmezánt és a finomra reszelt szarvasgombát. Forgassuk át, legyen krémes, amit még egy kevés alaplé hozzáadásával tudunk igazítani. Szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal és ellenőrizzük sósságát. Fedővel lefedve pihentessük néhány percet.

Kép

Tálaláskor mélytányérba rakva hintsük meg a maradék szarvasgombával és egy kevés aprított petrezselyemmel. Töltsünk mellé egy jó sauvignon blanc-t és helyezzük fel a koronát az alkalomra!

Kép

Hozzávalók 2 főre:

Diónyi szarvasgomba

150 gramm rizottónak való rizs

1 kisebb fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 db zellerszár

3-4 dl csirke vagy zöldség alaplé

1 dl fehérbor

Maréknyi frissen reszelt parmezán

Petrezselyem

2 evőkanál vaj

1-2 evőkanál olíva olaj

Bors

47 kilót dobott le, majd modellnek állt az ausztrál szépség

Bella Vrondos egy életre lemondott a gyorskajáról.

Playmate-ek mondják el, miért olyan jó meztelenkedni

Egyeseknek ez a bosszú, mások csak így tudják igazán jól kifejezni magukat.

Trónok harca: Mutatjuk Westeros legjobb ivós játékát

Ha ránk hallgattok, csak sportfröccsel próbáljátok ki.

A gyönyörű Charlize Theron péppé veri a kaszkadőröket - videó

Óriásit ment a forgatáson az amerikai színésznő.

Low-budget guide a boldogsághoz

Így szerezz neki örömet fillérekért.

Fizess elő még ma!

Előfizetek

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves

50%-os akcióval várjuk!

Csak 4950 Ft