Mélytengeri pokol – Bárcsak meg se történt volna

A világ egyik legrosszabb címét viselő filmje nem a világ egyik legrosszabb filmje.
Előfizetek

A világ egyik legrosszabb címét viselő filmje nem a világ egyik legrosszabb filmje.

Meglettünk volna a Deepwater Horizon katasztrófája nélkül és ez sajnos igaz a Mélytengeri pokol című filmre is. Nem ez a világ legrosszabb mozija, de valahogy az a 20 percnyi menekülés, nem ér annyit, hogy másfél óráig nézzük Marky Mark mélyülő ráncait.

Kép

Szeretjük a katasztrófafilmeket. Ilyen jellegű, valós eseményeket feldolgozó film – hála Istennek – nem sokszor kerül a mozikba. A Deepwater Horizon katasztrófája sajnos elég nagy volumenű volt ahhoz, hogy akár film is készüljön belőle. A 11 áldozatot követelő olajfúrótorony robbanás a történelem legnagyobb környezeti csapása volt, amit évekig próbáltak eltusolni és egyben meg nem történtté tenni. A téma izgalmas, a sztori borzasztó, az átélt élmény a beszámolók alapján pedig földöntúli.

Kép

Hogy pontosan mi vezetet a robbanáshoz, azt a filmből nem tudjuk meg. A szinkron izzadva próbálja követni az amúgy nagyon lazára vett fúrótornyi vakert, de néha annyira nagy szavakat használnak az iszapforgatásos nyomáskiegyenlítés témaköréből, hogy nem igazán lehet érteni, hogy akkor most azonnal meg fogunk halni mind vagy csak ki fog jönni egy kis gőz az egyik szelepen. A másfél kilométer mélyen szunyókáló kőolaj és földgáz csomag elképesztő erővel próbál feltörni és mivel tudjuk a sztorit, csak ki kell várnunk a kötelező köröket, hogy végre eljussunk a robbanáshoz. Valahol emiatt nem izgalmasak a Hitler-merényletekről szóló filmek sem. Úgyis tudjuk mi lesz a vége.

Kép

A film első félórája elég unalmasra sikerült. A szereplők bemutatása és a nagytotálok a toronyról túlságosan el vannak húzva a mai igények ellenére. Érdekes, hogy például A Mélység titkában valahogy ez még működött, de lehet nem jó ötlet összehasonlítani a két filmet. Marky Wahlberg hozza az egyarcú keménycsávót, aki arra született, hogy megmentse a világot. Nem marad el a kötelező félmeztelenkedés sem, de hősünk kicsit ráunt a gyúrásra, ezt szinte azonnal megjegyezte a fél mozi. Nagy öröm volt látni Kurt Russelt, aki a Tango és Cash óta kicsit megpapásodott, de még mindig átkozott jó forma és színész. Kate Hudson, aki nem mellesleg az öreg Russel nevelt lánya remekül hozza az otthon aggodó feleséget, több szerepet is kaphatott volna a sírásnál. A többi szereplővel sincs baj, nincsenek béna túljátszások vagy jópofa színesbörű karakterek. John Malkovich. Nos! Humma Kavula óta nem lehet úgy nézni a világ egyik legjobbjának számító színészre, hogy ne lássuk űrlénynek vagy pszichopatának. A BP olajcég felelőséget nem vállaló embereként tökéletes választásnak bizonyult, igazi görény, de nagyon jól csinálja.

Kép

Nem volt szükség erre a filmre. Elég elolvasni a Wikipedia sorait vagy szörfözni kicsit a hírportálok oldalain. 6 évvel ezelőtt volt a katasztrófa, egy kis fejtöréssel még emlékezni is lehet arra, ahogy Antónia mondja a száraz tényeket. A film inkább a robbanásról és a tűz elől menekülésről szól. Az okok és következmények annyira nem éreztetik hatásukat, de arra tényleg ott az internet. Egyfelöl sajnálatos és ugyanakkor örömteli, hogy csak másfél órás.

Kép
Heidi Klum a zuhany alól posztolt szexi videót

Rég láttuk meztelenül a 44 éves szupermodellt.

6 tudományos tény, amit nem biztos, hogy tudtál a vagináról

Shotgunosok, tévhitek és a G-pont tagadói.

Emily Ratajkowski topless kádazása nem nagyon lehetne szexibb

Saját fürdőruháját nem is reklámozhatta volna effektívebben.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves

Fizess elő kedvezménnyel és még egy Playboy Exclusive magazint is postázunk

Csak 5950 Ft