Hamburger tetszés szerinti húsból

Mark Bittman, a Runner’s World szerzője szívesen pakol hamburgert a tányérjára egy kiadós futás után. Útmutatásával egyesítheted a hús és a gabonák jó tulajdonságait egy szaftos, ízletes, magas rost- és alacsony telítettzsír-tartalmú burgerben. Ha bulgurból készíted, először áztasd 20–30 percig kétszeres mennyiségű forró vízben, hogy megszívja magát.
Előfizetek

Mark Bittman, a Runner’s World szerzője szívesen pakol hamburgert a tányérjára egy kiadós futás után. Útmutatásával egyesítheted a hús és a gabonák jó tulajdonságait egy szaftos, ízletes, magas rost- és alacsony telítettzsír-tartalmú burgerben. Ha bulgurból készíted, először áztasd 20–30 percig kétszeres mennyiségű forró vízben, hogy megszívja magát.

6 főre / elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 450 g friss spenótlevél
  • 450 g marhahús, lábszár vagy hátszín, csont nélkül, csirke- vagy pulykafelsőcomb, sertés- vagy bárány- lapocka (válassz közülük kedved szerint), a felesleges zsírt eltávolítva darálás előtt
  • 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • csipet Cayenne-bors
  • 1 teáskanál őrölt kömény, vagy 1 evőkanál csilipor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 tojás
  • 450 g áztatott és lecsepegtetett bulgur, vagy más főtt gabona- magvak, mint a zab- vagy búzatöret, vagy a kuszkusz
  • 6 teljes kiőrlésű hamburgerzsemle

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Hajtogass egy tepsibe sütőpapírt – a peremére is, és kend meg egy kis olajjal.

Egy nagy fazékban forralj vizet, tegyél bele egy kis sót. Tölts meg egy nagy tálat jeges vízzel. Tedd a spenótot a forrásban lévő vízbe körülbelül 30 másodpercre, majd csepegtesd le, és azonnal dobd át a jeges vízbe. Csöpögtesd le újra, finoman nyomkodd ki belőle a vizet, hagyd megszáradni, és vágd nagy darabokra. Tedd egy tálba. Ha darálva vetted a húst, keverd a spenóthoz.

Ha nem darálva vetted, vágd kockákra, és tedd húsdarálóba. Vigyázz, hogy tényleg csak megdaráld, ne pépesítsd. Öntsd a spenóthoz.

Add hozzá a hagymát, fokhagymát, Cayenne-borsot és római köményt, vagy a csiliport. Hintsd meg 1/4 teáskanál sóval és borssal, és keverd meg. Add hozzá a tojást és a gabonát. Addig keverd egy spatulával vagy gyúrd a kezeddel, míg jól el nem vegyülnek a hozzávalók. Formálj 6 hamburgerpogácsát belőle és helyezd őket a tepsibe. Tedd sütőbe 20–30 percre, vagy amíg a külsejük meg nem pirul. (Óvatosan fordítsd meg őket egyszer vagy kétszer a sütés során.) A hamburgerhúst egyébként akár grillen is megsütheted, 3 vagy 4 percre lesz szükséged oldalanként.

Helyezd a hamburgereket a félbevágott zsemlékbe, tegyél rájuk salsaszószt vagy bármilyen más feltétet, ízlésed szerint.

Tápérték adagonként: 1368 kJ, 327 kcal, 38 g szénhidrát, 8 g rost, 24 g fehérje, 11 g zsír, ebből telített 2 g, 421 mg nátrium

Ajjaj! A nők egy év alatt simán megunják veled a szexet

Riasztó kutatási eredményt publikáltak az angol szakemberek.

Bizarr bolygót fedezett fel a Hubble

Tojás alakú tűzgolyót találtak a NASA kutatói.

Szerencséd van? A tudomány szerint a nők a kevésbé vonzó pasikra buknak inkább!

Azon agyalsz, miért vagy szingli? Lehet, hogy túl jól nézel ki.

Gregor Bernadett eltitkolt féltestvére vadítóan szexi képekkel sokkol

Rosanne Katon történelmet írt a Miss Golden Globe-on.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves

Most féláron fizethet elő egész évre!

Csak 4950 Ft