Hamburger tetszés szerinti húsból

Előfizetek

Mark Bittman, a Runner’s World szerzője szívesen pakol hamburgert a tányérjára egy kiadós futás után. Útmutatásával egyesítheted a hús és a gabonák jó tulajdonságait egy szaftos, ízletes, magas rost- és alacsony telítettzsír-tartalmú burgerben. Ha bulgurból készíted, először áztasd 20–30 percig kétszeres mennyiségű forró vízben, hogy megszívja magát.

6 főre / elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál növényi olaj
  • 450 g friss spenótlevél
  • 450 g marhahús, lábszár vagy hátszín, csont nélkül, csirke- vagy pulykafelsőcomb, sertés- vagy bárány- lapocka (válassz közülük kedved szerint), a felesleges zsírt eltávolítva darálás előtt
  • 1 kis fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • csipet Cayenne-bors
  • 1 teáskanál őrölt kömény, vagy 1 evőkanál csilipor
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 tojás
  • 450 g áztatott és lecsepegtetett bulgur, vagy más főtt gabona- magvak, mint a zab- vagy búzatöret, vagy a kuszkusz
  • 6 teljes kiőrlésű hamburgerzsemle

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Hajtogass egy tepsibe sütőpapírt – a peremére is, és kend meg egy kis olajjal.

Egy nagy fazékban forralj vizet, tegyél bele egy kis sót. Tölts meg egy nagy tálat jeges vízzel. Tedd a spenótot a forrásban lévő vízbe körülbelül 30 másodpercre, majd csepegtesd le, és azonnal dobd át a jeges vízbe. Csöpögtesd le újra, finoman nyomkodd ki belőle a vizet, hagyd megszáradni, és vágd nagy darabokra. Tedd egy tálba. Ha darálva vetted a húst, keverd a spenóthoz.

Ha nem darálva vetted, vágd kockákra, és tedd húsdarálóba. Vigyázz, hogy tényleg csak megdaráld, ne pépesítsd. Öntsd a spenóthoz.

Add hozzá a hagymát, fokhagymát, Cayenne-borsot és római köményt, vagy a csiliport. Hintsd meg 1/4 teáskanál sóval és borssal, és keverd meg. Add hozzá a tojást és a gabonát. Addig keverd egy spatulával vagy gyúrd a kezeddel, míg jól el nem vegyülnek a hozzávalók. Formálj 6 hamburgerpogácsát belőle és helyezd őket a tepsibe. Tedd sütőbe 20–30 percre, vagy amíg a külsejük meg nem pirul. (Óvatosan fordítsd meg őket egyszer vagy kétszer a sütés során.) A hamburgerhúst egyébként akár grillen is megsütheted, 3 vagy 4 percre lesz szükséged oldalanként.

Helyezd a hamburgereket a félbevágott zsemlékbe, tegyél rájuk salsaszószt vagy bármilyen más feltétet, ízlésed szerint.

Tápérték adagonként: 1368 kJ, 327 kcal, 38 g szénhidrát, 8 g rost, 24 g fehérje, 11 g zsír, ebből telített 2 g, 421 mg nátrium

Kép
Eddig ki nem adott képeivel csábít a szexi barna bébi

Jessica hihetetlenül jól érzi magát meztelenül

Emily Ratajkowski iCloudját is feltörték - pucér képeit többen is megkaphatták

A modell is annak esett áldozatául, aminek korábban Jennifer Lawrence.

Videó Harrison Ford majdnem balesetbe fulladt landolásáról

A hollywoodi sztár újra elnézte a dolgokat. Nem lesz jó vége ennek ennek az extrém repkedésnek.

Meghalt Burger Barna

Tegnap kaptuk a szomorú hírt: meghalt Burger Barna fotós. Kollégánk ALS-ben – izomsorvadással járó kórban – szenvedett.

Fizess elő még ma!

Előfizetek

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő 2017-re féláron, lapszámonként 895 Ft helyett 445 Ft-ért! Most féláron fizethetsz elő!

Csak 4950 Ft

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves