Így lépj ki az unalmas, mérgező, rossz kapcsolatból

Előfizetek

Mind éltünk már olyan kapcsolatban, amiből idővel kialudt a tűz. Nem arról beszélünk, amikor pár hétig vagy hónapig nehezebb időszakot éltek meg, hanem ami konkrétan megöl, annyira unalmas és rosszul működik.

Kép
forrás: playboy.com

Szinte az összes haldokló kapcsolatot 2 kategóriába lehet sorolni:mérgező és stagnáló. Ekkor szükség lehet egy B tervre, ami segít megfelelően lezárni a haláltusát.

Vedd észre a jeleket
A stagnáló kapcsolat jele, ha már nem bírod elviselni azt, ahogy a párod rág, lélegzik, vagy egyáltalán azt, hogy létezik. Előfordulhat az is, hogy passzív-agresszív hangnemben beszélsz a jövőbeli exeddel. Lassan mindketten tönkreteszitek egymást. A problémákat orvosoltátok, de nem történt nagy változás. A szex sosem volt jó, most pedig vagy nincs, vagy egy megoldandó feladat. Olyan, mintha börtönben élnél, a kulcsot pedig lenyelted volna. Nem tudsz már sorozatot nézni vele és azt tetteni, hogy nincs semmi baj.

A mérgező kapcsolatok alapja a se veled, se nélküled viszony. Az életed tényleg nagyon elcseszik. A veszekedések agresszív ordítozássá fajulnak.

Mindket esetben már több tilos jelzést is észre kellett volna venned, most pedig egyenesen a szakadékba tartasz. Már a haverjaid is észrevették, a családod utálja a párod. Tükörbe nézel és haragszol magadra.

Így lépj ki belőle
A stagnáló kapcsolatokból azért nehéz kilépni, mert annyira kényelmesek, mint a kitaposott cipőd. Még ha idegesít is a párod, kötődsz hozzá és talán szereted is. Ez a szakítás gondos tervezést igényel.

Ha észrevetted, hogy a végét járja, mentálisan fel kell készülnöd a szakításra. Kezdd el megszervezni a szakítás utáni életed. Keress albérletet és tervezz előre!

A mérgező kapcsolatból könnyű kilépni, viszont nagyon nehéz megállni, hogy ne melegítsétek fel újra a káposztát. Itt is van szükség rehabra, ezért a barátaid, vagy a terapeuta is segíthet a lezárásban.

Tartsd meg a távolságot
A gyász után a stagnáló kapcsolatból kilépők általában felszabadulnak. A probléma akkor kezdődik, amikor az exed összejön valaki mással. Ilyenkor vegyél erőt magadon és gondold át, miért nem működött köztetek a dolog.

A mérgező kapcsolatból származó folyamatos stressz kikészíti az agyad, ezért fontos, hogy megfelelő segítséget kapj a feldolgozáshoz. Ne válaszolj az üzenetekre, ne fogadd a hívásokat, vége van. Merj nemet mondani!

Olvasd el ezt is!
Megjelent a májusi Playboy

Százezres követőszám, egy követendő példa és három követendő préda a legújabb nyuszis magazinban

10 ok, miért viseld mindig a bukósisakot!

Itt a tavasz, dagad a motor-szenvedély!

Pöttöm cickóval csábít az áprilisi internetes szépség

Nem győzzük ismételni magunkat, hogy a kis mellekre is oda kell figyelni!

Jennifer Lawrence egy magyar banda klipjében szerepel

A Tavaszterror című számhoz adta az arcát a színésznő.

Ezek a csajok mind önként letolták a gatyát

Ráadásul forgalmas helyeken pucsítottak büszkén!

Fizess elő még ma!

Előfizetek

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő egy évre 50% kedvezménnyel, lapszámonként 995 Ft helyett 495 Ft-ért!

Csak 4950 Ft

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves