Szűz fűszeres külsőben

Előfizetek

A szűz óhaja számunkra parancs, feltálalva akarja adni magát legcsodásabb állapotában.

Nyersségét, zabolátlanságát, betöretlenségét mutatja nekünk csípős külsejével. Az ellentétek játéka kerül elénk ebben a tányérban. A borsok vadságát, az édeskés batáta püré a roppanós zöldségek frissességével teszi lággyá, hozza harmóniába.

Előmelegített 200 fokos sütőben süssük puhára az édesburgonyát. Tegyük az előkészített húst egyben 6%-os sóoldatba 1 liter szobahőmérsékletű vízbe 6 dkg só 1 órára, majd vegyük ki és töröljük szárazra. A vízben oldott só a teljesen átjárja, a sütésnél pedig segít megőrizni a szaftosságát. A mustárral vékonyan kenjük le és a durvára tört borskeverékben hempergessük meg. Közben készítsük elő a köretek többi részét. A karalábénak és karfiolnak szeretnénk megőrizni rességét, ezért mindkettőt blansírozni fogjuk csak és tálaláskor visszamelegítjük, amikor is megkapják karakteres ízüket is.

A karalábé kétszer jelenik meg a tányéron, vékonyra szeletelve karamellizáltan és a leveleinek friss zöld cseppjeivel. Leveleiből a vastagabb ereket és szárait tépjük ki, hámozzuk meg és vágjuk félcentis karikákra. Enyhén sós lobogó vízbe dobjuk a leveleket 1 percre. Valamilyen eszközzel vegyük ki a lobogó vízből és tegyük a lehető leghidegebb vízbe. Így megőrzik mély zöld színüket, üdeséget adva tányérunknak. A leszárított leveleket 0,5 dl olívával turmixoljuk simára. A lobogó vízbe dobjuk a karalábé karikákat is 3-4 percre, majd azok is mehetnek a hideg vízbe, hogy roppanósak maradjanak.

A szójaszószban elkeverem a barnacukrot és átforgatom benne a karalábé darabokat, amit tálalásig benne is hagyok. A karfiolt szedjük apró virágaira és szintén blansírozzuk 3-4 percig, aztán dobjuk a hidegvizes fürdőbe. Vegyük ki az édesburgonyát a sütőből és kaparjuk le a héjából. 1-2 evőkanálnyi vajat kezdjünk el melegíteni és dobjuk bele a zsályaleveleket. Vigyázzunk, nehogy megégjen, a cél, hogy a zsálya aromatizálja a vajat. Dobjuk ki a leveleket, a vajhoz keverjük a kikapart batátát, finoman sózzuk, végül turmixoljuk selymesre és tartsuk melegen.

A retket mossuk meg és hajszálvékonyra karikázzuk. Hevítsünk egy serpenyőt, amiben egy kevés olajjal kérgezzük körben a borskéreggel a sertés szüzet. A 180 fokra visszavett sütőbe tegyük ízlés szerint 10-15 percre, hogy ki mennyire rózsaszínnek szereti. Ha kivettük a sütőből hagyjuk 6-8 percig pihenni néha átforgatva, addig fejezzük be a köretet. A forró serpenyőben oldalanként 1-2 perc alatt karamellizáljuk a karalábékat, a karfiolt pedig olvasztott vajban forgatva melegítsük vissza. Tálaljunk ízlésünk szerint, minden elem jelenjen meg a tányéron, hogy a hangsúlyos kontrasztok eggyé váljanak előttünk. Ne felejtsünk el nyitni egy savasabb rosét!

Hozzávalók 2 főre:

50-60 dkg-os sertés szűz

50 dkg édesburgonya, batáta

1 db pagoda karfiol

1 db hónapos retek

1 db karalábé leveleivel

1-1 teáskanálnyi fekete-, fehér-, zöld- és rózsabors

Néhány bébispenót levél

1 teáskanál csípős mustár

Néhány zsályalevél

1-2 dl szójaszósz

2 teáskanál barnacukor

Vaj

Olíva olaj

Irina Shayknál senki nem korongozik szexibben

A híres filmjelenetet megidézvén szexiskedik az orosz modell

A golfautók Mercedese

Ami történetesen egy Mercedes. És tényleg döbbenetes.

Playboy sikerkurzus – A harmadik fájdalom

A Playboy segítségével most megtanulhatod, hogy miként lehetsz sikeres a munkádban és az életedben

Irén sejtelmesen szereti

Irene Hoek a hollandok kedvenc Playmate-je, most egy fullasztóan erotikus sorozatban mutatja meg testét

A legféltettebb testrészét varratja fel Kerry!

Kések általi önbizalom növeléssel próbálkozik a magyar sztár

Fizess elő még ma!

Előfizetek

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Előfizetés

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves