f

Figyelem

Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!

Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves


Hirdetés


Hirdetés

Köszöntjük az álomvilágban

f

Itt a magazin, ami nélkül nem mehetsz el nyaralni: megjelent a Playboy Exclusive

A legújabb Playboy Exclusive-ot a férfiak és nők egyaránt imádni fogják: előbbiek azért, mert tele van érdekes és hasznos cikkekkel, a hölgyek pedig Ryan Gosling miatt.

Keresés
Köszöntjük az álomvilágban
Keresés

Szerző: Playboy

Egy forró fotósorozat

2016-04-28| 0 | 0 hozzászólás

Szerző: Playboy

The name is Vader. Darth Vader

2016-05-10| 0 | 0 hozzászólás


Hirdetés


Playboy Világa


Szűz fűszeres külsőben
2016-02-25| 0 | 0 hozzászólás

A szűz óhaja számunkra parancs, feltálalva akarja adni magát legcsodásabb állapotában.


Hirdetés



Hirdetés


Nyersségét, zabolátlanságát, betöretlenségét mutatja nekünk csípős külsejével. Az ellentétek játéka kerül elénk ebben a tányérban. A borsok vadságát, az édeskés batáta püré a roppanós zöldségek frissességével teszi lággyá, hozza harmóniába.

Előmelegített 200 fokos sütőben süssük puhára az édesburgonyát. Tegyük az előkészített húst egyben 6%-os sóoldatba – 1 liter szobahőmérsékletű vízbe 6 dkg só – 1 órára, majd vegyük ki és töröljük szárazra. A vízben oldott só a teljesen átjárja, a sütésnél pedig segít megőrizni a szaftosságát. A mustárral vékonyan kenjük le és a durvára tört borskeverékben hempergessük meg. Közben készítsük elő a köretek többi részét. A karalábénak és karfiolnak szeretnénk megőrizni rességét, ezért mindkettőt blansírozni fogjuk csak és tálaláskor visszamelegítjük, amikor is megkapják karakteres ízüket is.

A karalábé kétszer jelenik meg a tányéron, vékonyra szeletelve karamellizáltan és a leveleinek friss zöld cseppjeivel. Leveleiből a vastagabb ereket és szárait tépjük ki, hámozzuk meg és vágjuk félcentis karikákra. Enyhén sós lobogó vízbe dobjuk a leveleket 1 percre. Valamilyen eszközzel vegyük ki a lobogó vízből és tegyük a lehető leghidegebb vízbe. Így megőrzik mély zöld színüket, üdeséget adva tányérunknak. A leszárított leveleket 0,5 dl olívával turmixoljuk simára. A lobogó vízbe dobjuk a karalábé karikákat is 3-4 percre, majd azok is mehetnek a hideg vízbe, hogy roppanósak maradjanak.

A szójaszószban elkeverem a barnacukrot és átforgatom benne a karalábé darabokat, amit tálalásig benne is hagyok. A karfiolt szedjük apró virágaira és szintén blansírozzuk 3-4 percig, aztán dobjuk a hidegvizes fürdőbe. Vegyük ki az édesburgonyát a sütőből és kaparjuk le a héjából. 1-2 evőkanálnyi vajat kezdjünk el melegíteni és dobjuk bele a zsályaleveleket. Vigyázzunk, nehogy megégjen, a cél, hogy a zsálya aromatizálja a vajat. Dobjuk ki a leveleket, a vajhoz keverjük a kikapart batátát, finoman sózzuk, végül turmixoljuk selymesre és tartsuk melegen.

A retket mossuk meg és hajszálvékonyra karikázzuk. Hevítsünk egy serpenyőt, amiben egy kevés olajjal kérgezzük körben a borskéreggel a sertés szüzet. A 180 fokra visszavett sütőbe tegyük ízlés szerint 10-15 percre, hogy ki mennyire rózsaszínnek szereti. Ha kivettük a sütőből hagyjuk 6-8 percig pihenni néha átforgatva, addig fejezzük be a köretet. A forró serpenyőben oldalanként 1-2 perc alatt karamellizáljuk a karalábékat, a karfiolt pedig olvasztott vajban forgatva melegítsük vissza. Tálaljunk ízlésünk szerint, minden elem jelenjen meg a tányéron, hogy a hangsúlyos kontrasztok eggyé váljanak előttünk. Ne felejtsünk el nyitni egy savasabb rosét!

Hozzávalók 2 főre:

50-60 dkg-os sertés szűz

50 dkg édesburgonya, batáta

1 db pagoda karfiol

1 db hónapos retek

1 db karalábé leveleivel

1-1 teáskanálnyi fekete-, fehér-, zöld- és rózsabors

Néhány bébispenót levél

1 teáskanál csípős mustár

Néhány zsályalevél 

1-2 dl szójaszósz

2 teáskanál barnacukor

Vaj

Olíva olaj

 

olvasd el ezeket is

Kommentek


Hirdetés



Legnépszerűbb cikkek

Hazai rockerekkel és profi fotóssal dolgozik a Sony

Erdélyi Gábor örökítette meg a Tankcsapda tagjait.

Aranyérmek mesélnek a kitartásról és az újrakezdésről

A siker mindig látványos, hiszen a boldog pillanatokat, az örömünket szeretjük megosztani, a digitális technológiák segítségével pedig már egyetlen gombnyomással több százan értesülhetnek arról, hogy mit ünneplünk.

Derby, piknik hangulatban

Július 1-3. között a család fesztiválja az ország egyetlen lóversenypályáján

Bejönnek a szemüveges csajok?

Régen ciki volt, ma már szexi

Best of Playboy: Susanna

Tricia 2007 októberében szerepelt a nyuszis magazinban



Hirdetés




Hirdetés



Hirdetés


olvasd el ezt is

f

Köszöntjük
az álomvilágban

Hírlevél feliratkozás

© 2016 Marquard Média Magyarország Kft.
a Playboy Enterprises Inc. (USA) engedélyével

PLAYBOY VILÁGA VIDEÓK LÁNYOK MAGAZIN
Mehet

Tovább az oldalra