Shake it Baby - Bednárik Nikolett fantasztikus koktélja

Előfizetek

Fiatal magyar szépség lehet a világ bártendereinek múzsája.

Mixerek, bartenderek… Mit gondolunk róluk? Elegánsak, mozgásuk kecses, úgy rázzák, mint senki, de mégis azt érezzük, hogy ez nem a feszengés helye. Iszunk. És ha iszunk akkor lazulunk. Felszabadult érzés, bátorság, jókedv. Összefér ez az eleganciával és a pimpeskedéssel? Igen! És emiatt érezzük magunkénak.

A Bacardi hosszú múltra tekint vissza. Minden magyar mixer szájából furcsán hangzik a Facundo név, de a Bacardi alapítójának neve is csak olyan, mint a szakma. Extra, csillogó, de van benne valami mindennapos. Kiejtésileg mindenképp –ha van ilyen szó.

Csillogó eszközök, nagy szavak, folyékony csábítás. Ilyen lehet a mixerek élete. És ha megvizsgáljuk közelebbről, igazából imádnivaló az egész. Mit tudunk tenni, lazuljunk bele!

Kedden este a Gerbeaud cukrászda adott otthont a Bacardi Legacy itthoni döntőjének, ahol magyar mixerek egy nemzetközi zsűri előtt mérhették ki a kedvenc, általuk kitalált italaikat. A győztes a San Franciscó-i versenyre kap meghívást és ott képviselheti hazánkat.

Elgondolkodtunk már azon, hogy egy férfi vagy egy női mixer a jobb? A mi kedvencünk kétségtelenül Bednárik Nikolett. Egy szép, de mégis határozott nő, aki egyéni, a mixerek világában mára már elhanyagolt extrával támadó és eredményesen záró koktélt nyújtott át a zsűrinek. Ez a La Musa. Egy daiquiri koktél banán felhangokkal.

Érdekes ízek, kétségtelenül hatásos ital. A győzelemről csak hajszálnyival lemaradva, Niki tiszta, erős jövőképpel már a következő évi versenyre gondolva töri a jeget és rázza a shakert.

Brad Pitt, Dali vagy John Lennon múzsaként tisztelték szerelmüket. Egy ital is lehet szerelem. Főleg, ha egy nő csinálja! És főleg, ha ennyire sokszínű!

Klasszikus ital egy nagy csavarral: La Musa A daiquiri egy klasszikus rum koktél, amely lime-mal és cukorral készül fehér rumból. Ezt gondolta újra Nikoletta, aki a nyolcvanas évek koktéljainak népszerű összetevőjét, a banánt csempészte vissza az italba.

„Az elmúlt pár évtizedben nem használták a banánt, mert a rostossága nem volt összeegyeztethető a koktélokkal szemben támasztott esztétikai elvárásokkal – magyarázza Nikoletta. – Én olyan természetes banánesszenciát adtam a daiquirihez, ami nem befolyásolja az ital kinézetét, viszont jól érezhetővé teszi a banános ízt.”

#Olvasd El ezeket is
Fizess elő még ma!

Előfizetek

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Előfizetés

18
Figyelem
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A későbbiekben ne jelenjen meg ez az ablak, akkor is felnőtt leszek még.
Elmúltam 18 éves
Még nem múltam el 18 éves