Playboy burger 2.0

Továbbfejlesztett klasszikus.
Forrás: Vidra Péter
Előfizetek

Továbbfejlesztett klasszikus.

Volt már egy igen jól sikerült hamburgerünk. Jóból is megárt a sok. Van az a mondás, hogy a legjobb csajt is unja már valaki, erre a sorsra jutott az első burgerünk is. Még élvezetet okoz, de kell bele egy kis újdonság.

Kép
forrás: Vidra Péter

Ami nem változott, az a hús, a bacon és a paradicsomszósz. A buciban átmentem egy kicsit a gyorséttermi jelleg felé, egy kevés burgonyapehellyel és a nem fényes felülettel. Pluszban formázáskor ellapítottam, nem lett olyan gömbölyded. A majonéz ugyanúgy készül, de került bele jalapeno és avokádó. Valamint a lilahagymát friss tavaszi újhagyma váltotta. Ja, a húsban annyi változott, hogy két darab 10 dekás darab kerül bele a tetején chedarral.

Olvasd el ezt is!
Olvasd el ezt is! Recept - Hamburger

Álljunk neki gyorsan, hisz nem nagy ördöngösség, az eredménytől pedig hanyatt dobja magát mindenki.

Buci


60 dkg finom liszt

1 evőkanál burgonyapehely

1 tojás

2,5 dl langyos tej

1 csapott evőkanál cukor

2 evőkanál natúr joghurt

10 dkg olvasztott vaj

1 teáskanál só

2 dkg élesztő

+ egy kevés tej a kenéshez

Az élesztőt elkeverem a tejben a cukorral és félreteszem, amíg a többi hozzávalót előkészítem. Egy nagyobb tálba öntöm a lisztet a burgonyapehellyel és a sóval. Aztán jöhet bele a tojás, a felolvasztott vaj, a joghurt és hozzáöntöm az élesztős tejet is. Homogén, enyhén rugalmas, nem ragadós tésztát gyúrok belőle. Szobahőmérsékleten duplájára kelesztem.

Lisztezett felületre borítom és nyolc egyenlő részre osztom. A darabokból zsemléket formázok és ellapítom azokat, inkább lepényszerű legyen, mint gombóc. Sütőpapírra teszem egy tepsiben és ismét duplájára kelesztem. Lekenem tejjel és előmelegített 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

Kép
forrás: Vidra Péter

Majonéz


1 tojássárgája

1 dl szőlőmag olaj

1 evőkanál jalapeno pépesre darálva

1 avokádó villával szétnyomkodva

1 teáskanál mustár

Citrom

Fehérbors

A tojássárgáját mustárral, csipetnyi őrölt fehérborssal szépen lassan elkezdem keverni. A szőlőmag olajat lassan hozzácsurgatom folyamatos keverés mellett. 2-3 alkalommal megállok és néhány csepp citromlevet facsarok hozzá. Legvégül 3-4 cl nagyon hideg vizet keverek bele, ezzel könnyítem. A kész majonézhez keverem a pépesített jalapenot és avokádót.

Zöldségek

Salátát, paradicsomot és újhagymát teszek még a szendvicsbe. A salátát rövid, vékony csíkokra, a paradicsomot karikákra, az újhagymát pedig a buci átmérőjének megfelelőre és hosszában félbevágom.

A bucikat félbevágom és lepirítom a vágott felületeiket. Az alsót megkenem a majonézes anyaggal arra jön a darált paradicsom és megszórom az aprított salátával. Jöhet rá a hús, arra pedig a szalonna végül a paradicsom az újhagymával. A zsemle másik felét borítsuk rá és kész. Laza fröccs vagy egy jó hideg sör dukál mellé.

Kép
forrás: Vidra Péter
Váratlanul új szuperhőst jelentett be az MCU

Brie Larson után újabb színésznő reménykedhet felkérésben.

370 nap a holdbázison - Orosz világrekordot döntöttek meg a kínaiak

A pekingi Pejhang Egyetem hallgatói hajtották végre a nem mindennapi küldetést.

Többször használatos alsóneművel óvja a természetet az Organic Basics

Nemesfém-bevonattal rukkoltak elő a dánok, az ezüst állítólag majdnem minden baktériumot elpusztít.

Egy úriember tudja, hol a határ - bárhol, bármikor, bárhogyan

Csábítani nem bűn, sőt! De tolakodónak lenni, és akár már tettlegességig menni már az...

Kiválasztotta a legjobbakat a NASA - 12 jelölt ácsingózik a világűrbe

Gyermekkoruk óta a csillagok közé vágyódnak, most egy nagy lépéssel közelebb kerültek a céljukhoz.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Fizess elő egy évre és az Exclusive különszámunkat is megkapod!

Csak 5950 Ft