Nem is gondolnád, de ettől teljesen más íze lesz a pezsgőnek

Nem is gondolnád, de ettől teljesen más íze lesz a pezsgőnek
Forrás: Getty Images
Előfizetek

Hidd el, jobban jársz, ha megadod a módját.

A cikk támogatója a Hungaria pezsgő

Eljött az év azon időszaka, mikor meghatványozódik az elfogyasztott üveg pezsgők száma. Nem feltétlenül csak a szilveszteri hagyományos koccintásra gondolunk, karácsonykor is sokan bontanak meg egy különleges alkalmakra tartogatott palackot.

Azokat az időket persze már rég magunk mögött hagytuk, mikor még belefért, hogy egymás után húzzuk meg a langyos üveget, most már azért igyekszünk odafigyelni a körítésre. Egy amerikai kutatás is ezzel kapcsolatban vizsgálódott, a szakemberek egész pontosan azt próbálták kideríteni, hogyan viselkednek az italban található buborékok különböző anyagú poharakban.

Meglepve tapasztaltuk, hogy a buborékok kialakulása teljesen másképp zajlik egy műanyag és egy üvegből készült pohárban. Előbbi esetben a buborékok a perem széléhez közel képződnek, így nagyobbra nőnek, mint az üvegpoharas társaik

- magyarázza Kyle S. Spratt a kutatás egyik vezetője.

A téma szakértője egyébként apró csengőkhöz hasonlította a buborékokat, melyek csengésének frekvenciájából következtetni lehet a buborékok méretére. Minél kisebbek ezek, annál finomabb a pezsgő - ezért érdemes ragaszkodni az üvegpohárhoz, ebben ugyanis nem alakulnak ki olyan nagy méretű buborékok.

http://hungariapezsgo.hu/
http://hungariapezsgo.hu/
Tovább olvasok
Felipe Massa legyorsulta a Föld egyik leggyorsabb madarát - videó

Egy Formula E verdával szökött meg a vándorsólyom elől.

Rakonczay Gábor egyéni rekordot döntött a Déli-sarkon

17. napja gyalogol az Antarktiszon a magyar sportember.

Ne maradj le a legfrissebb hírekről

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy mindig azonnal értesülj mindenről.

Előfizetés

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem